- Poruka
- 30.334
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postoje bre vampiri ne budite deca.Pa jel udovica Petra Blagojevica svedocila austrijskoj komisiji da Petar dan posle sahrane dosao na vrata i rekao 'Di su moji opanci'Vampiri su proizvod fantastike zasnovan na pojavi nekih neraspadnutih tela tokom 18. veka ovde na prostoru Balkana, po svedocenju austrijskih strucnjaka. radilo se o obicnim ljudima ali isto tako imas i navodnu pojavu neraspadnutosti kod svetaca
Pa kraj je poznat po natprirodnim pojavama , sujeverju , naravno -tu su i vampiri , karakondžule i ostalo ...sto homoljske planine?
Apsolutno, ruši pravi ruši pravi... Zato vi povijesničari uvek imate jednog kralja na slobodi na šahovnici.... a da li postoji drugi, zaista?Ne postoje vampiri, oni su najobicnije drugo ime za demona ili djavola. Poznato je da se ta pokvarena duhovna bica pojavljuju u raznoraznim oblicima i da im je materija zapravo jedna.
A ironično, sukob, počinje na SU....Pa kraj je poznat po natprirodnim pojavama , sujeverju , naravno -tu su i vampiri , karakondžule i ostalo ...
Vlaška magija... ?
Ali i bez toga -Homoljske planine su zanimljive jer su ..prelepe.
ovo sam zaguglao:Pa kraj je poznat po natprirodnim pojavama , sujeverju , naravno -tu su i vampiri , karakondžule i ostalo ...
Vlaška magija...
Ali i bez toga -Homoljske planine su zanimljive jer su ..prelepe.
Kad idjemo?ovo sam zaguglao:
Bez nevolje ne idi u Homolje
Kod sela Krepoljin mogu se čuti razne legende i neobične priče. U starim koliba skrivaju se vodenice ispod malih reka i ovde u ovom delu su očuvana stara narodna verovanja i običaji. Najpoznatije priče kreću upravo odavde. To su priče o vračarama, vilama, natprirodnim moćima. Najzanimljivije su priče o rusaljama. To su žene koje uoči praznika Svete Trojice razgovaraju sa mrtvima, predvidjaju događaje. Taj čin naziva se medijumski trans.
Ovom pojavom bavio se i Jovan Cvijić, koji je zainteresovao čak i britanske naučnike koji su došli između dva rata u selo Duboko da istraže ovu temu. Ono što je zaista zanimljivo jeste da one u toku meditacje, čupaju kosu, odeću sa sebe i mrmljaju. Zanimljivo je da tokom proučavanja koje su izvodili naučnici nisu reagovale čak ni na igle ispod noktiju. Mnogi kažu da su se njihova predviđanja obistinila. Veoma je bitno da tokom obreda svira posebna muzika koja ih vraća u realan svet.
Ovaj deo Srbije je bio poznat po hajducima. Najpoznatiji je bio Ivan Babejić,poznatiji kao Homoljski Dilindžer. Homolje su bile neistraženi delovi i služile su za skloništa i za beg. I tako je nastala poznata rečenica: “Bez nevolje ne idi u Homolje”. Još jedna legenda koja potiče sa Homoljske planine, između Malog i velikog Vukana nalazi se jama sedlo koja se spušta sve do podnožja ovih vrhova. Legenda kaže da su se u ovoj jami bacale žene preljubnice i ona koja je nepravedno optužena, jama će je sama izbaciti nagore.
Da, ali vidiš , ja nikada na Homolju nisam naišla ni na kakvu spodobu i kreaturu .ovo sam zaguglao:
Bez nevolje ne idi u Homolje
Kod sela Krepoljin mogu se čuti razne legende i neobične priče. U starim koliba skrivaju se vodenice ispod malih reka i ovde u ovom delu su očuvana stara narodna verovanja i običaji. Najpoznatije priče kreću upravo odavde. To su priče o vračarama, vilama, natprirodnim moćima. Najzanimljivije su priče o rusaljama. To su žene koje uoči praznika Svete Trojice razgovaraju sa mrtvima, predvidjaju događaje. Taj čin naziva se medijumski trans.
Ovom pojavom bavio se i Jovan Cvijić, koji je zainteresovao čak i britanske naučnike koji su došli između dva rata u selo Duboko da istraže ovu temu. Ono što je zaista zanimljivo jeste da one u toku meditacje, čupaju kosu, odeću sa sebe i mrmljaju. Zanimljivo je da tokom proučavanja koje su izvodili naučnici nisu reagovale čak ni na igle ispod noktiju. Mnogi kažu da su se njihova predviđanja obistinila. Veoma je bitno da tokom obreda svira posebna muzika koja ih vraća u realan svet.
Ovaj deo Srbije je bio poznat po hajducima. Najpoznatiji je bio Ivan Babejić,poznatiji kao Homoljski Dilindžer. Homolje su bile neistraženi delovi i služile su za skloništa i za beg. I tako je nastala poznata rečenica: “Bez nevolje ne idi u Homolje”. Još jedna legenda koja potiče sa Homoljske planine, između Malog i velikog Vukana nalazi se jama sedlo koja se spušta sve do podnožja ovih vrhova. Legenda kaže da su se u ovoj jami bacale žene preljubnice i ona koja je nepravedno optužena, jama će je sama izbaciti nagore.
bezi bre pomeri se smesta!Kad idjemo?
Transilvanija dosadna. Samo prazan kavez....
aaa...Da, ali vidiš , ja nikada na Homolju nisam naišla ni na kakvu spodobu i kreaturu .
.A čak smo i prenoćili u vodenici , spavali smo napolju , u šatorima .
.Ništa..Priroda , životinje , zvuci kao u bilo kojoj drugoj šumi.
Da skočim u jamu pa da me posle vadiš....tako da ne bi ja iso tamo bez dobre rakije.
Ali ne
bezi bre pomeri se smesta!
Prešle su online. A jama je kad te bace na Tinder....Da, ali vidiš , ja nikada na Homolju nisam naišla ni na kakvu spodobu i kreaturu .
.A čak smo i prenoćili u vodenici , spavali smo napolju , u šatorima .
.Ništa..Priroda , životinje , zvuci kao u bilo kojoj drugoj šumi.
Ne bih ja isao tako negde gde ostoje zabacena sela i suververje o vracarama i vampirima.Da skočim u jamu pa da me posle vadiš....
Suština super usera je da će da zasere var ukoliko mu se dozvoli previše.... Ali, valjda, je rešenje da se probudi Super Petao....
Takvi su i vampiri, nebitno da li su nekada postojali, oni su oni koji crpe životnu energiju iz života, i ukoliko im se dozvoli, iscrpe.
Bez obzira na kontekst. Bio to misaoni, figurativni, fizički, ili nestvarni....
Prešle su online. A jama je kad te bace na Tinder....
Da, zato ja i jesam vampir.volela bih da sma vampir, vecno mlada i lepa.
Ovo je najbolje.Legenda kaže da su se u ovoj jami bacale žene preljubnice i ona koja je nepravedno optužena, jama će je sama izbaciti nagore.