Vampir zvani Jaguar

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.555
https://en.wikipedia.org/wiki/María_José_Cristerna
1651835385512.png

Marija Hose Kristerna Mendes (rođena 1976),
poznata kao žena vampir ili, kako više voli, žena jaguar,
je meksička advokatica, poslovna žena, aktivistkinja i umetnica tetovaža.

95217135_215424643339201_8580532126905008128_n.png

Poznata je po velikim telesnim modifikacijama u koje se upustila kao vid aktivizma protiv nasilja u porodici.
U Ginisovu knjigu rekorda je upisana kao najtetoviranija žena na svetu,
sa 96% prekrivenog tela, i jedna je od najpoznatijih ličnosti u svetu umetnosti tetovaža.

Marija Hose Kristerna je rođena u Gvadalahari, Halisko 1976. godine,
i odrasla je u religioznoj porodici.
Sa 14 godina je dobila svoju prvu tetovažu-logo švedskog metal benda Bathori.

gettyimages-152584184-612x612.jpg

Diplomirala je krivično pravo na Katoličkom univerzitetu u Meksiku.
Tokom svog prvog braka, bila je žrtva nasilja u porodici,
zbog čega je odlučila da modifikuje svoje telo kao znak snage, hrabrosti i oslobođenja.

Osim što radi kao advokat, Cristerna je poslovna žena i ima svoj studio za tetoviranje i
butik u kojem prodaje sopstvenu liniju odeće pod nazivom Mujeres vampiro (žene vampiri).

maria-jose-cristerna-36-a-tattoo-artist-and-a-former-lawyer-from-guadalajara-mexico-poses-for-...jpg

Njene telesne modifikacije takođe uključuju podeljen jezik,
subdermalne implantate, pirsing, proširenje ušiju, tetovaže oka, skarifikaciju i zubne implante.

- Rogovi su simbol moje snage, a ugradili su mi ih bez anestezije.
Očnjake imam, jer obožavam vampire još otkako sam bila djevojčica - rekla je Maria
. Dodaje i da je promijenila boju očiju te kako je to oduvijek željela napraviti

1651836058737.png

Često prisustvuje međunarodnim festivalima i konvencijama o tetovažama i modifikaciji tela.
Takođe je bila pozivana u različite televizijske programe, kao što je Tabu na kanalu National Geographic.

Back