- Poruka
- 95.555
https://en.wikipedia.org/wiki/María_José_Cristerna
Marija Hose Kristerna Mendes (rođena 1976),
poznata kao žena vampir ili, kako više voli, žena jaguar,
je meksička advokatica, poslovna žena, aktivistkinja i umetnica tetovaža.
Poznata je po velikim telesnim modifikacijama u koje se upustila kao vid aktivizma protiv nasilja u porodici.
U Ginisovu knjigu rekorda je upisana kao najtetoviranija žena na svetu,
sa 96% prekrivenog tela, i jedna je od najpoznatijih ličnosti u svetu umetnosti tetovaža.
Marija Hose Kristerna je rođena u Gvadalahari, Halisko 1976. godine,
i odrasla je u religioznoj porodici.
Sa 14 godina je dobila svoju prvu tetovažu-logo švedskog metal benda Bathori.
Diplomirala je krivično pravo na Katoličkom univerzitetu u Meksiku.
Tokom svog prvog braka, bila je žrtva nasilja u porodici,
zbog čega je odlučila da modifikuje svoje telo kao znak snage, hrabrosti i oslobođenja.
Osim što radi kao advokat, Cristerna je poslovna žena i ima svoj studio za tetoviranje i
butik u kojem prodaje sopstvenu liniju odeće pod nazivom Mujeres vampiro (žene vampiri).
Njene telesne modifikacije takođe uključuju podeljen jezik,
subdermalne implantate, pirsing, proširenje ušiju, tetovaže oka, skarifikaciju i zubne implante.
- Rogovi su simbol moje snage, a ugradili su mi ih bez anestezije.
Očnjake imam, jer obožavam vampire još otkako sam bila djevojčica - rekla je Maria
. Dodaje i da je promijenila boju očiju te kako je to oduvijek željela napraviti
Često prisustvuje međunarodnim festivalima i konvencijama o tetovažama i modifikaciji tela.
Takođe je bila pozivana u različite televizijske programe, kao što je Tabu na kanalu National Geographic.
Marija Hose Kristerna Mendes (rođena 1976),
poznata kao žena vampir ili, kako više voli, žena jaguar,
je meksička advokatica, poslovna žena, aktivistkinja i umetnica tetovaža.
Poznata je po velikim telesnim modifikacijama u koje se upustila kao vid aktivizma protiv nasilja u porodici.
U Ginisovu knjigu rekorda je upisana kao najtetoviranija žena na svetu,
sa 96% prekrivenog tela, i jedna je od najpoznatijih ličnosti u svetu umetnosti tetovaža.
Marija Hose Kristerna je rođena u Gvadalahari, Halisko 1976. godine,
i odrasla je u religioznoj porodici.
Sa 14 godina je dobila svoju prvu tetovažu-logo švedskog metal benda Bathori.
Diplomirala je krivično pravo na Katoličkom univerzitetu u Meksiku.
Tokom svog prvog braka, bila je žrtva nasilja u porodici,
zbog čega je odlučila da modifikuje svoje telo kao znak snage, hrabrosti i oslobođenja.
Osim što radi kao advokat, Cristerna je poslovna žena i ima svoj studio za tetoviranje i
butik u kojem prodaje sopstvenu liniju odeće pod nazivom Mujeres vampiro (žene vampiri).
Njene telesne modifikacije takođe uključuju podeljen jezik,
subdermalne implantate, pirsing, proširenje ušiju, tetovaže oka, skarifikaciju i zubne implante.
- Rogovi su simbol moje snage, a ugradili su mi ih bez anestezije.
Očnjake imam, jer obožavam vampire još otkako sam bila djevojčica - rekla je Maria
. Dodaje i da je promijenila boju očiju te kako je to oduvijek željela napraviti
Često prisustvuje međunarodnim festivalima i konvencijama o tetovažama i modifikaciji tela.
Takođe je bila pozivana u različite televizijske programe, kao što je Tabu na kanalu National Geographic.