valorant vodi u detektovanju i banovanju cheatera kroz Windows 11 TPM2

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bmaxa

Legenda
Poruka
70.808
Microsoft might be making a bit of a mess of the runup to launch, but Windows 11 is coming on October 5, and with it a bunch of new system requirements. One element that Microsoft is positioning as core to Windows 11's whole package is the Trusted Platform Module (TPM 2.0). Here's an explainer of exactly what TPM's doing and why, but one important aspect of it is: it makes life a lot harder for bad actors and means that if a specific piece of hardware or device ID gets banned, you can't just make up a new one and continue hacking away.

више о томе : https://www.pcgamer.com/amp/valoran...g-windows-tpm-to-perma-ban-cheaters-hardware/

Valorant je već podigao prašinu i nesigurnost Vanguardom i traženjem kernel-level-access. Ne razumem se tolko dobro u gradju kernela i procesora ali znam da je to definitivno nešta u šta aplikacije pa čak i korisnici ne bi trebali da se mešaju. Kernel se bootuje i pre samih drivera za računar i ima najveću kontrolu nad računarom.
I možda će ljudi reći da sve to vredi ali je problem što u valorantu idalje ima cheatera a mi kao korisnici interneta sve više i više ostajemo bez privatnosti.

Valorant je već podigao prašinu i nesigurnost Vanguardom i traženjem kernel-level-access. Ne razumem se tolko dobro u gradju kernela i procesora ali znam da je to definitivno nešta u šta aplikacije pa čak i korisnici ne bi trebali da se mešaju. Kernel se bootuje i pre samih drivera za računar i ima najveću kontrolu nad računarom.
I možda će ljudi reći da sve to vredi ali je problem što u valorantu idalje ima cheatera a mi kao korisnici interneta sve više i više ostajemo bez privatnosti.
To ti svaki DRM radi. Šta misliš zašto treba reboot nakon instalacije programa na Windows-u ?

Back