Vajmarska Srbija

Lorens Darel:
pardon, mister eremita, nije namerno...

zaista nisam imao nameru da nekome "solim pamet" samo ovo poslednje me podseca na onu recenicu iz devedesetih: "svi srbi ispod jedne sljive"

sada mozemo to preformulisati pa da bude: "svi srbi ispod lovorovog venca"

Не бригај ти за Србе, ми смо феникс-народ...... чудо невиђено... :lol: :lol: :lol:

Posto sam svestan da su Albancima ultra-desne politicke opcije potpuna nepoznanica, i posto je Kosovo opste poznato kao jedna tolerantna sredina, gde nikad nisu ubili bugarskog novinara na ulici zato sto su mislili da govori srpski, primam ovaj tekst k srcu, i, eto, postidjen sam sto zivim u zemlji do te mere pogodjenom fasizmom.

Nas'o je koga ce da zayebava...

Yopa:
Posto sam svestan da su Albancima ultra-desne politicke opcije potpuna nepoznanica, i posto je Kosovo opste poznato kao jedna tolerantna sredina, gde nikad nisu ubili bugarskog novinara na ulici zato sto su mislili da govori srpski, primam ovaj tekst k srcu, i, eto, postidjen sam sto zivim u zemlji do te mere pogodjenom fasizmom.

ubijen je bio bugarski policajac, zatim jedna osoba iz n. pazara zatim... i to samo zato sto su pricali srpski, ne opravdavam ali to se desilo kratko nakon rata... a danas u svkodnevnom zivotu mozete pricati srpski ili bilo koji jezik niko ne da pet para

Yopa:

bravo !!!

adem_ks:
ubijen je bio bugarski policajac, zatim jedna osoba iz n. pazara zatim... i to samo zato sto su pricali srpski, ne opravdavam ali to se desilo kratko nakon rata... a danas u svkodnevnom zivotu mozete pricati srpski ili bilo koji jezik niko ne da pet para
Свака част, ал' је толеранција код вас напредовала, може да се прича српски и нико те неће убити. А сада сте и аутономију понудили Србима, стварно се ствари покрећу са места. Само ми још реци да ли је неко одговарао за та убиства.

Ma ti neredi su se dogodili samo zato što je bila svirka "Ritam nereda". Da je kojim slučajem zasvirao orkestar Zvonka Bogdana i on zapevao, verovatno bi ti isti jedne druge osedlali i uzjahali, a i naravno svi u glas zapevali:

".........Do dva konja, a obadva vrana,
eno stoje cvrsto zauzdana,
a u koli sve mirise seno -
ajde, zeljo, da se povezemo.

Za sve ljude ni briga nas nije.
Koga volja nek' nam se i smije.
Sreca nasa to su konji vrani.
Ajde, zeljo, dok smo zauzdani.........!

adem_ks:
Vajmarska Srbija Драгослава Барзут
јун 13, 2007

Podstaknuta jednim strašnim događajem od pre dva dana, rešila sam da objavim ovaj tekst čiji je autor Zoran B. Nikolić. Naime, pre dve noći, u Crvenki je ubijen jedan mladić na koncertu Ritma nereda. Grupa skinhedsa ga je šutirala dok mu se mozak nije prosuo svuda naokolo. Za to vreme Ritam nereda je svirao, a skinhedsi su ih pozdravili podignutom rukom kao što su nemački vojnici Hitlera. Razumem da postoje okolnosti pod kojim čovek ubija, u slučaju rata ili u slučaju kada je to čin samoodbrane, ali šta je sa tim ljudima? Odakle toliko nasilja?

Младић који ј еубијен на концерту је Ром, члан СРС, иначе избеглица.
Срс је оштро реаговала траживши хапшење.

Alekasandar3:
Предпостављам да су и убице чланови поменуте странке, пошто је 90 % националистички опредељених скинса у СРС-у.

Alekasandar3:

zao mi je coveka,a koje je partije bio clan nema veze, doduse meni su vise zapale za oko neka veoma "interesantna" zapazanja
U martu ove godine prvo je u Zrenjaninu oštećena spomen-ploča u znak sećanja na zrenjaninske Jevreje žrtve nacističkog holokausta. Počinitelji su razbili ploču i oblepili je propagandnim plakatima na kojima je bila poruka „Srbija Srbima“ i „Srbin za Srbina“, sa potpisom „Savez nacionalista Srbije“.

U postoktobarskoj Srbiji jača krajnja desnica. To su snage koje preziru demokratiju i sa protivnicima se po pravilu obračunavaju nasilnim metodama. Pri tom u protivnike ne računaju samo one sa drugačijim političkim ubeđenjima, pre svih mondijaliste, komuniste i anarhiste, već su im neki ljudi krivi samim tim što su različite nacionalnosti, veroispovesti ili seksualne orijentacije
ili...
- Žrtveni jarac je neophodan. Posebno ako ste petnaest godina unazad bili obučavani da krivca tražite ili u komunistima ili u mondijalistima ili uopšte u drugima, u drugačijima. Biće još mnogo više frustriranog sveta - kaže Vladimir Ilić
ma ceo tekst je super

Pijanista:
Свака част, ал' је толеранција код вас напредовала, може да се прича српски и нико те неће убити. А сада сте и аутономију понудили Србима, стварно се ствари покрећу са места. Само ми још реци да ли је неко одговарао за та убиства.

ne bih znao ... znas kako je to, i u sred Bg. na primer kada se desi nesto vi postavljate teme i.... a kada se otkrije prava istina to niko ne komentarise. licno gledam da izbegavam "grozne" teme, ne zato sto ne zelim videti sta se stvarno dogadja vec zato sto je ovaj zivot i tako ....kako kazu " cupav i dlakav a kada ga..." licno mislim da smo zaista napredovali sto se tolerancije tice... kao sto rekoh tada su rane jos bile sveze i raznih ima svugde tako da....

Pijanista:
Да ли је ико на Косову одговарао за злочине над Србима?
puno [e sad sta je za nekoga puno???] ja sam citao sigurno 15-tak puta da su pojedini albanci osudjeni za ubistva, maltretiranja i sl. ne bih znao navesti imena, ali ako te interesuju mogao bih potraziti

adem_ks:
puno [e sad sta je za nekoga puno???] ja sam citao sigurno 15-tak puta da su pojedini albanci osudjeni za ubistva, maltretiranja i sl. ne bih znao navesti imena, ali ako te interesuju mogao bih potraziti
Да ли су то били појединци-цивили или је било случајева да је неко одговарао из ОВК, за ратни злочин?

Pijanista:
Да ли су то били појединци-цивили или је било случајева да је неко одговарао из ОВК, за ратни злочин?
mislio sam na zlocine koji su se desili tokom rata, znaci verovatno su bili pripadnici ...valjda, kao sto rekoh ne volim takve teme

adem_ks:
јун 13, 2007
http://planetoid.srpski.org/?s=radikali

evo ti i datum, ja se izvinjavam sto ga nisam odmah postovao, a evo vam i link. i nije bitno koliko ima istine, ne ucimo istoriju, vec ugao gledanja pisca teksta na danasnjicu i probleme

Не прави се блесав, и немој на овом пдф продавати нама шиптарску бајату мармељаду......под наведеним датумом пуштен је УВОДНИ ЧЛАНАК извесне Драгославе Барзут (очигледно по презимену "освешћене" Српкиње).......а ова главна комунистичка пљувачина ЈЕ ТЕКСТ извесног Николића НАСТАО ПРЕ 2001. ГОДИНЕ за живота оснивача Отачаственог покрета "Образ" Небојше Крстића, јер:

У понедељак, 4. децембра 2006. године, на дан Ваведења Пресвете Богородице, навршава се пета година од трагичне и до данас неразјашњене погибије Небојше М. Крстића, Оснивача и Председника Отачаственог покрета Образ.

Ни након толиког времена од мистериозне "саобраћајне незгоде", у којој је Небојша М. Крстић пострадао заједно са још двоје сапутника, никоме из владајућих структура не пада на памет да извести јавност о ономе што се заиста догодило у ноћи 3/4. децембра 2001. године на ауто-путу Ниш – Лесковац.

Back