Одговори ми само на неколико питања.
Да ли је Марксова теза да је држава инструмент за репресију и експлоатацију радничке класе и народа и да треба да у будучности одумре у корист бездржавног уређења-комунизма?
Тачно Маркс је дао такву дефиницију државе,АЛИ КАПИТАЛИСТИКЕ ДРЖАВЕ!Када је говорио о одумирању,под тим је подразумевао претварање капиталистичких држава у социјалистичке са реформисаним органима и то је била прва фаза у револуцији.Друга фаза је укидање истих када се створе услови.
О каквом ти комунистичком патриотизму баљезгаш? То је још једна комфраза и лаж црвене гамади, чист популизам којим сте се служили да би привукли народ да се боре тобоже против окупатора,а у ствари за интересе ваше секте-партије и Москве.
Као што сам већ нагласио,патриотизам нема никакве везе са било каквим идеолошким одредницама.Патриотизам је љубав према отаџбини,поднебљу,култури,језику и нема везе ни са какво јe*ном државом и границама.Сама реч потиче од израза
patrio и односи се везаност за претке и корене.
Са друге стране марксисти-лењинисти имају постулат : ''Дражаве хоће независност,нације хоће слободу,народ хоће револуцију!''
Е да прочитај мало о левом национализму који су заступали социјалисти и левичарски револуционарни покрети почетком 20 века.Ево линка:
http://plamenrevolucije.blogspot.com/2009/03/levi-nacionalizam-levi-nacionalizam-je.html
Ко сад баљезга ја или ти?! Признај бре да ниси знао да постоји леви национализам...
Да ли је линија коминтерне била да се ради на разбијању Србије?
Линија Коминтерне је била да се разбије и ослаби српска буржоазија која је угњетавала пре свега народ Србије,а затим и све околне народе.
Да ли је авној докусурио српско национално јединство и аболирао НДХ и само у Србији створио АП, а не у другим републикама где су у појединим крајевима већину чинили Срби?
То је одлука ревизиониста са Ј.Б.Титом на челу и Коминтерна нема везе са тим.Чак је постојала међу српским комунистима веома јака струја која се противила једностраним решењима о стварању аутономија.Друго Хрватска је још за време КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ имала овлашћења за доношење закона које се тичу само ње,па су самим тим монархисти омогућили Хрватској да добије елементе државности.
Да ли су комунисти од некадашњих српских територија направили БиХ?
Нису комунисти.Народ је сам створио своју државу и томе се чак нису противили ни сами босански Срби који су желели да створе заједницу са Хрватима и Муслиманима (бошњацима).
Да ли су комунисти направили црногорску нацију?
Нису....Имали су црногорци своје владаре још пре комуниста који су направили дистанцу у односу на Србију.Ајде мало подсети се из историје ко су били Данило и Никола и шта су они радили током своје владавине.
Да ли су комунисти одузели црквену имовину и дали је Шиптарима из Албаније, а нису дозволили повратак Срба на КиМ које су ти исти балисти протерали?
Нису.Одузета је имовина капиталистима,а црквена имовина на Косову посебно није,јер као што сам већ написао попови нису приступали четницима нити су имали било какве везе са десницом.Српски народ је генерално приступао партизанима.Знам да је та истина јако болна за тебе,али је ипак ИСТИНА!Није постојао четнички покрет на Косову,а договор међу српским комунистима је био да се убије СМЕСТА свако ко би покушао да створи четничку јединицу.Тито ма шта мислио ја о њему је био један од највећих донатора Пећкој Патријаршији,ја то знам јер сам пореклом одатле.
Е сад ово што си поменуо око забране повратка Србима на Косово;Срби су након 2. св. рата продавали своју имовину САМИ Шиптарима и била им је омогућено да се настане било где у централној Србији.Избеглима(чија је кућа срушена) држава је помогла финансијски око земљишта и прављења новог дома тамо где су привремено настањени.Онима који су добили наканду за земљу није било омогућено да се врате.ЈЕР НЕ МОЖЕШ ДА ТРАЖИШ ДА ТИ ДРЖАВА НАПРАВИ НОВИ ДОМ У ШУМАДИЈИ (тако рећи финасијски искористиш државу за прављење куће) а онда хоћеш и своју земљу са Косова назад,иако си се претходно одрекао ње.
ИЛИ ДА УПРОСТИМ - ОНИ СРБИ КОЈИ СЕ НИСУ СЕЛИЛИ СА КОСОВА
(КАО МОЈА ФАМИЛИЈА) НИКО ИХ НИЈЕ ТЕРАО ОДАТЛЕ И КАКО СУ ЖИВЕЛИ ПРЕ РАТА ТАКО СУ ЖИВЕЛИ И ПОСЛЕ РАТА,АЛИ НИСУ ПРОДАВАЛИ ЗЕМЉУ НИТИ ТРАЖИЛИ ФИНАСИЈСКУ ПОМОЋ ОД ДРЖАВЕ ЗА ПРАВЉЕЊЕ ДРУГЕ КУЋЕ НА ДРУГОМ МЕСТУ!
Да ли су комунисти прогањали српске националисте, а у својим редовима толерисали најгори хрватски и албански шовинизам?
Комунисти су прогањали све ДЕСНЕ националисте било да су Срби,Хрвати,Балисти....Само у Западној Немачкој је ОЗНА убила 62 Усташа.Српске четнике су ловили по Америци, док су муслиманске екстремисте (балисте) гањали по Немачкој такође и у скандинавским земљама.
Толико за сада. И молим те образуј се мало, српски национализам нема везе са нацизмом и фашизмом као ни са набројаним организацијама.
Тако је,српски национализам нема везе са нацизмом и фашизмом тако да Образ и Строј нису никаве националистичке организације,иако се многи позивају на њих.Ја сам само помислио да се и ти позиваш на њих јер колико знам не постоји више ниједна већа групација која себе назива националистичком (изузев 1389 ).Но то није није битно...заболе мене шта ти подразумеваш под национализмом пошто ниси ни упознат шта у ствари национализам представља,а ниси ни упознат са тиме да се тај појам веома широко поставља.
И молим те образуј се па прочитај чланак о национализму левичарских покрета.Ево ти линк још једном:
http://plamenrevolucije.blogspot.com/2009/03/levi-nacionalizam-levi-nacionalizam-je.html