Pipi Langstrumpf
Buduća legenda
- Poruka
- 31.793
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nikada se nisam osetila "ovcom" bez obzira na emocije prema osobi sa kojom sam tj na to da li su istom merom uzvracene... iskrenost je neshto bez chega ne umem da funkcionishem i shta znachi isplati? da li treba foliranjem da odrzavamo vezu? mozemo da ih ne pokazujemo ali ne mozemo tim napraviti da ih nema, koja je onda svrha?posesivac:Da li u ljubavi,u vezama,u sex-u ..vagate....koliko ON/ONA meni toliko JA njemu/njoj,...Dal ste sebicni ili nesebicni...iskreni,otvorenih karata...ili..igrate igre?
Da li se iskrenost-isplati?...ili ispadnes ''lakoverna ovca''...?
Kad se osetite(ako se osetite) iskorisceni..?
..slažem se...posesivac:...slazem se u potpunosti...ali...postoje razne vrste emocija,pa samim tim i razne vrste odnosa.....mislim,naravno da na ulici,u drustvu,na poslu moras da budes stegnut i proracunat....ali u prijateljstvu,u porodici, u ljubavi...se moras predati,dati iskreno,bez lazi..negde na nekom zivotnom polju jednostavno moras biti opusten i ususkan..zar ne...zamisli kad bi uvek,na svakom mestu,u svakoj situaciji,na svakom polju bili u grcu.....pa poludeli bi ...ko paranoja...
..ja mislim ovako..mozda sam i naivna..ali...
slazem se..i ja sam iskrena..ali mi se pokazalo da se iskrenost ponekad ne isplati..svi mi ulazimo u nesto,i dajemo u nesto..jer ocekujemo''povratnu reakciju'',mislim da oni koji su kao ''nesebicni'',malo lazu..nekazem da treba folirati..ja to nit umem,nit radim..ali svi emociju kriju,jeste ona postoji,ali kad samo ti znas za nju..to je kao da nije ni recena..onda ta emocija uvek bude pitanje za drugu osobu..a ona ne zna,nego nagadja..nije foliranje..ali je kao,igra..jel'...HELENA33:nikada se nisam osetila "ovcom" bez obzira na emocije prema osobi sa kojom sam tj na to da li su istom merom uzvracene... iskrenost je neshto bez chega ne umem da funkcionishem i shta znachi isplati? da li treba foliranjem da odrzavamo vezu? mozemo da ih ne pokazujemo ali ne mozemo tim napraviti da ih nema, koja je onda svrha?
Pipi Langstrumpf:Covek je najjaci kada je kompletan. Emocije su deo nas-dakle cine nas kompletnim i jacim. Zato nije problem u davanju i primanju,kao ni u vaganju,problem je u nasim ocekivanjima-sta cemo dobiti zauzvrat ako damo ovu ili onu emociju. Pri tom smatramo da se podrazumeva da to moramo da dobijemo zauzvrat i bez da to naglasimo drugoj strani,pa se silno razocaramo kada ne bude tako. Naravno ne u sopstvenu glupost nego u onu drugu osobu. To je kao da ti kupim poklon i onda ocekujem da mi ga platish....
ja recimo nikada nisam zazalila sto sam iskrena... svi mi ulazimo u neshto da bi nam bilo lepo... emocije se razvijaju ili nestaju... zashto mislish da izrechena emocija nije pitanje za osobu kojoj je rechena? ako nishta drugo pitanje je koliko ce trajati...posesivac:slazem se..i ja sam iskrena..ali mi se pokazalo da se iskrenost ponekad ne isplati..svi mi ulazimo u nesto,i dajemo u nesto..jer ocekujemo''povratnu reakciju'',mislim da oni koji su kao ''nesebicni'',malo lazu..nekazem da treba folirati..ja to nit umem,nit radim..ali svi emociju kriju,jeste ona postoji,ali kad samo ti znas za nju..to je kao da nije ni recena..onda ta emocija uvek bude pitanje za drugu osobu..a ona ne zna,nego nagadja..nije foliranje..ali je kao,igra..jel'...
nije loshe, nije... zaboravila si da pomenesh josh prazninu... emotivnu prazninu mislim hehe...menna:Proracunatost.... samo se to na kraju svih krajeva isplati... hladna glava, gluma, plan, sistem, taktika, sigurni koraci. Nista sjaj u ocima, nista spontano hvatanje za ruke, bez patetike molim, bez suza...mozda ponekad jedna dobra histerija u jastuk i petkom kod cika psihologa, pa opet ispocetka... Krug...
HELENA33:nije loshe, nije... zaboravila si da pomenesh josh prazninu... emotivnu prazninu mislim hehe...
..ne,ne..nisi me razumela ,a mozda nisam ni ja lepo srocila... :?HELENA33:ja recimo nikada nisam zazalila sto sam iskrena... svi mi ulazimo u neshto da bi nam bilo lepo... emocije se razvijaju ili nestaju... zashto mislish da izrechena emocija nije pitanje za osobu kojoj je rechena? ako nishta drugo pitanje je koliko ce trajati...![]()
e pa to je pitanje vec za onoga ko igra igrice... moj zakljuchak iz lichnog primera jeste da se tako neshto "toj" osobi ne isplati... da je bio dovoljno otvoren i iskren verovatno bih josh uvek bila sa njim... i nije se radilo o nekom povlachenju u sebe ili bezanju od njega, kao ni uopshte strahu da ne budem povredjena, vec me smorilo sve to...posesivac:..ne,ne..nisi me razumela ,a mozda nisam ni ja lepo srocila... :?
Mislila sam..recimo pr.radi..zena muskarcu otkrije iskreno sta oseca(znaci-ona igra ''otvorenih karata''),a muskarac isto to oseca ali negovori,ili cak igra igru..''toplo-hladno'',nebili ona jos vise bila zaljubljena,jos vise se pitala,razmisljala itd...to sam mislila..njoj ce njegova emocija uvek biti ''pitanje'',nece moci da bude sigurna u ljubav..i vremenom ce se mozda povlaciti u sebe(ili bezati od njega),iz staha da ne bude povredjena...nekima ovo zvuci kao ''foliranje'' ,nekima kao ''igra'' , nekima kao ''proracunato vaganje''...e to je moje pitanje..da li se moze bez toga..prosto biti iskren i otvoren... :?