Vaga

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tamo nema šta nema i duplo su niže cene hrane. Nije svedeno na prost monopol i kriminal kao u ubogoj srbiji. Ti to najbolje znaš jer si pobegao čak do kanade, dalje nisi mogao. :kafa:
Mogao sam dalje na susedno ostrvo, a dalje od njega nema, samo Pacific i preko puta Sahalin I Japan. Nisam samo ja pobegao iz Srbije cak ovamo, ima ovde 15-20 hiljada Srba plus 15-tak hiljada tvojih zemljaka Croata i ostalih koji govore stari srpskohrvatski jezik. Svima nam bilo "dobro" na Balkanu.
Cak i Croatama i Slovencima, neki od njih su utekli ovde u zadnjih 10-tak godina, kazu da je Walmart jeftiniji od Lidla.

Uzgred, hrana u Srbiji ako je ne kupujes u Lidlu, Maksiju i slicnim mestima je jeftinija nego u Hrvatskoj, mrdni doope iz BGD-a. Moj brat se preselio na Frusku iz BGD-a, kupuje mleko u lokalu direktno od seljaka, meso takodje, povrce i voce (a ima i svoje), jaja od kokoski koje slobodno trce po dvoristima Neradina, susi meso kod komsije u pusnici itd. U Lidl ili Maksi ode samo za industrijske stvari (cak i maslinovo ulje donese po povratku sa letovanja u Grckoj). OK, ne mozete svi ziveti na selu, pogotovo ti koji moras u gradu prodati svercovanu robu, ali opet mozete kupovati i po pijacama, pa probaj da odes na pijacu u Zagreb recimo i da uporedis cene sa Djermom ili Zemunom (nemoj tvoj sverscerski Kalenic, tamo nema seljaka, tamo su samo preprodavci iz 5-te ruke kao sto si i ti uostalom). Zivot u Srbiji na taj nacin, van yebenog BGD-a, je jeftiniji, pogotovo usluge, zato ljudi tu i opstaju, jos ih odrzava selo, dok ga bude.

Uzgred, tu vagu sa bluetuthom i aplikacijom ja ne koristim, koristi je moja supruga (ona je rob svoje ishrane, tezine, utrosenih kalorija, istrcane dnevne kilometraze), ja sam na nju stao mozda 2 puta u zadnjih 12 meseci. Osecam se OK, kilaza mi varira mozda 2-3kg u toku godine i nemam potrebe za kontrolom kilaze.

Back