Vađenje radne knjižice

Truman

Elita
Poruka
23.406
Pomagajte, gde se kod nas u Bg-u vadi radna knjižica? Znači kupim je u knjižari uz obrazac i gde onda idem?
I je l tačno da za overavanje zdravstvene knjižice treba opet da vadim izvod iz matične knjige rođenih star najviše šest meseci?:dash:

Pomagajte, gde se kod nas u Bg-u vadi radna knjižica? Znači kupim je u knjižari uz obrazac i gde onda idem?
I je l tačno da za overavanje zdravstvene knjižice treba opet da vadim izvod iz matične knjige rođenih star najviše šest meseci?:dash:

Lepo u opštinu, i tamo predaš obrazac, uz svedočanstva srednje škole, ili fakulteta, u zavisnosti, šta imaš od školske spreme. Ako si na faksu, uzimaš na revers dokumenta, o položenom maturskom ispitu ili diplomskom. To ti je za radnu. A, za overu zdravstvene, lepo u Socijalno, tamo ti objasne, šta ti je sve od dokumentacije potrebno. Ups, sada videh da je u pitanju, Bg, na temi. Onda nisam kompetentna, nije isti grad u pitanju. :( Sorry. ♥

Bio sam skoro, posle diplomiranja, da upisem novu diplomu u radnu knjizicu (posto sam imao upisan samo srednju skolu). Isao sam u opstinu na kojoj zivim.

Ne znam to za izvod za zdravstvenu, to jos nisam isao, ali ako se dobro secam, bilo je pre par godina price, elektronska uprava itd., da kad jednom uzmes taj izvod - da vazi zauvek... Uzeto iz kompa - pouzdanost garantovana.

Valjda za radnu knjizicu u opstinu, a za zdravstvenu u socijalno.
tako je.
a ako se zdravstvena vadi prvi put,treba fotokopija radne knjizice,licne karte,obrazac M,a u socijalnom vam daju da popunite neku izjavu da ne radite i nemate prihoda.
reci ce vam posle na kol`ko se overava,mozda na 3 mes. a verovatno uz radnu knjizicu,ili pak overen karton sa biroa.

ali ako imate nekog u domacinstvu da mozete `preko njega` da dobijete knjizicu,onda trebaju i uverenja o prihodima u domacinstvu,pa ako ne prelazi neki cenzus onda bla bla bla

radnu u opstini
pa onda ides da sredis zdravstvenu
za zdravstvenu od 2007 ne moras da si na birou, dovoljno ti je radna knjizica koja je dokaz da si nezaposlena i dobijas zdravstvenu kao nezaposlena

problem moze da iskoci u slucaju da zivis sa nekim moras da poneses i njihove radne knjizice, ako su svi nezaposleni i to radna knjizica dokazuje onda svi dobijate za dz zdravstvenu, ako ima makar jedan zaposlen i prijavljen (znaci vidi se u radnoj da radi) onda ce ti naplatiti izdavanje zdravstvene u zavisnosti od toga kolika su vam mesecna primanja u porodici....

tako je.
a ako se zdravstvena vadi prvi put,treba fotokopija radne knjizice,licne karte,obrazac M,a u socijalnom vam daju da popunite neku izjavu da ne radite i nemate prihoda.
reci ce vam posle na kol`ko se overava,mozda na 3 mes. a verovatno uz radnu knjizicu,ili pak overen karton sa biroa.

ali ako imate nekog u domacinstvu da mozete `preko njega` da dobijete knjizicu,onda trebaju i uverenja o prihodima u domacinstvu,pa ako ne prelazi neki cenzus onda bla bla bla

ako niko ne radi u porodici dobija se na godinu dana

Radna knjižica se vadi u opštini prebivališta. Pored obrasca radne knjižice -kupuje se u knjižari, i zahteva za upis podataka u RK-dobija se u opštini, potrebno je dostaviti diplome na uvid, i fotokopije diploma, kao i uverenje o državljanstvu. Uverenje o državljanstvu se dobija u opštini, ukoliko je lice rođeno u Beogradu-elektronki su povezane sve bg opštine i sve se može uraditi u jednoj opštini.
Izvod MKR -izvod iz matične knjige rođenih nije potreban.

Zdravstena knjižica - u slučaju radnog odnosa, dobija se u firmi i to sređuje kadrovska služba.

U slučaju da se lice nalazi u evidenciji nezaposlenih, dobija se potvrda iz Nac.službe za zapošljavanje i ide se u socijalno prema mestu prebivališta. Potrebna je i lična karta i obrazac M4-koliko znam.

Je l zna neko gde se overava zdravstvena i šta mi treba za to? Nezaposlen sam.
evo,nazovi ispostavu koja je u tvom kraju pa pitaj

Ispostave:
Barajevo, Svetosavska 2, Barajevo, tel. 8301-411
Voždovac, Radoslava Grujića 25, tel. 2457-568, 2457-158
Vračar, Radoslava Grujića 25, tel. 2457-829, 2459-661
Grocka, Bul. oslobođenja 22, tel. 8501-035
Zvezdara, Radoslava Grujića 25, tel. 2435-039
Zemun, Gospodska 25, tel. 2617-449
Lazarevac, 13. proleterske 17, tel. 8123-376
Mladenovac, Nikole Pašića 27, tel. 8233-740
Novi Beograd, Goce Delčeva 42, tel. 2690-133, 2670-188, 2690-384
Obrenovac, Beogradskog bataljona 10b, tel. 8721-243
Palilula, Vojvode Vuka 10, tel. 2762-881
Rakovica, Bogdana Žerajića 24a, tel. 3581-951
Savski venac, Vojvode Milenka 4, tel. 2657-237
Sopot, Kosmajska 12, tel. 8251-280
Stari grad, Dobrinjska 11, tel. 2643-522
Surčin, Kosovska 2, tel. 8440-600
Čukarica, Šumadijski trg 2, tel. 3551-126

radnu u opstini
pa onda ides da sredis zdravstvenu
za zdravstvenu od 2007 ne moras da si na birou, dovoljno ti je radna knjizica koja je dokaz da si nezaposlena i dobijas zdravstvenu kao nezaposlena

problem moze da iskoci u slucaju da zivis sa nekim moras da poneses i njihove radne knjizice, ako su svi nezaposleni i to radna knjizica dokazuje onda svi dobijate za dz zdravstvenu, ako ima makar jedan zaposlen i prijavljen (znaci vidi se u radnoj da radi) onda ce ti naplatiti izdavanje zdravstvene u zavisnosti od toga kolika su vam mesecna primanja u porodici....
tachno...mojoj cerki nisu dali besplatnu jer mm radi a i ja imam primanja a cerka i sin zive sa nama...dele se ta primanja na chetiri dela pa ako predje odredjeni iznos ne moze...

mislim da je neka granica do 20 000 po clanu, ako predje onda oce da platis valjda 2500 i overe na tri meseca
al nemoj da me drzis za rec oko cifara
msm da je tada bilo manje neshto oko 15 i neshto ne znam tacno...uglavnom zaglavili se oko toga i neshto bio neki sitan iznos, ma kakvi ni da chuju kreteni...a mi se zainatli i nismo hteli da platimo...sva sreca da cerki nije trebao doktor nego za svaki sluchaj...a sin nije bio u Srbiji ...zaposli se ona hvala bogu i tako dobi knjizicu:roll:

msm da je tada bilo manje neshto oko 15 i neshto ne znam tacno...uglavnom zaglavili se oko toga i neshto bio neki sitan iznos, ma kakvi ni da chuju kreteni...a mi se zainatli i nismo hteli da platimo...sva sreca da cerki nije trebao doktor nego za svaki sluchaj...a sin nije bio u Srbiji ...zaposli se ona hvala bogu i tako dobi knjizicu:roll:

sad je oko 20 samo ne znam tacno koja cifra, dal 21, dal 20 i jos nesto....al tu se vrti, znam da su onom mom to trazili i rekla nam usmeno kao kad donesete sve to onda cemo da sracunamo al oko 20 je...e sad ti tumaci sta joj to znaci :lol: to u kg....za bg mi rekla drugarica i njoj racunali isto kao 20 se pominje....
a realno sto da das 2500 za 3 meseca? jedino ako si hronicni bolesnik, ili baksuz pa ides cesto, pa ajde
ako si ok i odes jednom godisnje, onda idi kod privatnika isto kosta, sta njima dati 2500 da bi ti rekli e znas mi to nemamo to moras kod privatnika pa nam donesi rezultate :lol:

- - - - - - - - - -

Meni overiše knjižicu za 30 sec. Samo me je pitala s kim živim. Nisam morao ni da potpisujem nikakvu izjavu.

super
to od hormonskog (dis)balansa doticne salteruse zavisi :lol:

Mislim da se sažalila što sam nezaposlen, prokomentarisala je koleginici nešto tipa ''od jutros mi samo nezaposleni dolaze''.
isto ali mene kako kad, nekad mi odma overi, nekad me ebe sa ft1p :roll:
skoro su kod nas u bg uveli da moras da imas ugovor onaj o izabranaom lekaru, pa mojoj kevi nije stajalo u kompu, a ima istog godinama, pa sam ja izigravala kurira od dz do rzzzo :roll: nece elektronski da se posalje, a trebalo bi, moj je hteo.... ma mislim samo zezaju
posle cujem ukinuli to, da sam znala da sacekam neki dan :lol:

Back