UZORI NAŠIH DANA

ALAL VERA, ELISA KRISTI!

Retko sam u životu sretala i slušala o ljudima koji su, iako "mali", za sobom ostavili i veliki i mirisan trag...
To su ljudi najređi, najveći, najvoljeniji, uzor svim ostalima. To su ljudi zbog kojih nastavljamo da verujemo
i u ljude i u lepotu sveta. U one koji oživljavaju nadu u vremenu beznadežnom...

Ovih dana je celokupnu pažnju svetske javnosti izazvala skromna, vredna, prelepa čuvena svetska šampionka
u brzom skijanju, Elisa Kristi, koja vredno raznosi hranu u Notingemu, da bi zaradila neophodan novac za odlazak
na Zimske olimpijske igre 2022. godine.

Screenshot_37.png

Davnog 31. jula 2015. godine, Peking je izabran za domaćina XXIV Zimskih olimpijskih igara. Od tog momenta, Peking se priprema da domaćinski i najlepše, onako kako samo on ume, dočeka i ugosti sportiste i turiste celog sveta. U vremenu od 4. februara do 20. februara 2022. godine organizovaće 109 takmičenja u 7 zimskih sportova. Uopšte ne sumnjam da će to biti najlepše Zimske olimpijske igre do sada...

U ovom ludom vremenu pandemije i sveopšte krize, Britanci su skresali budžet za takmičenja za ogromnih osam milijardi funti, pa se šampionka sveta u brzom klizanju 2017. godine, Elisa Kristi, zaposlila kao raznosač pica u
Notingemu. Ovaj postupak svetske, ali i desetostruke evropske prvakinje, izazvao je opštu pažnju ne samo britanske, već i svetske javnosti. Ova najtrofejnija sportistkinja sa "ostrva" vredno raznosi pice, da bi prikupila novac za odlazak na ZOI u Pekingu. Elisa kaže da bi medalja 2022. u Pekingu bila pravi način da završi sportsku karijeru.

"Sve što radim, činim kako bih osvojila medalju u Pekingu i kako bih otklonila nedostatke prošlih Igara. Istovremeno pokušavam da se borim sa stigmom mentalnih problema i to mi je još jedan veliki cilj."

Screenshot_38.png

ALAL VERA, DRAGA ELISA!
ŽELIM TI ZLATO U PEKINGU 2022.!
OD MENE SI VEĆ DOBILA ZLATNU MEDALJU ZA UZOR SVIM ŽENAMA SVETA!

Back