UZNEMIRUJUĆI SNIMAK Talibani strijeljali 16 zarobljenih pakistanskih policajaca

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
thumbnail.php

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK Talibani strijeljali 16 zarobljenih pakistanskih policajaca (VIDEO)

Snimak "Liveleaka" ne trebaju gledati srčani bolesnici i mlađi od 18 godina
Pakistanska vojska saopštila je danas da su talibani objavili video snimak ubistva 16 pakistanskih policajaca koje su prethodno zarobili u sukobima u junu na sjeverozapadu zemlje.
Video snimak koji je objavljen na sajtu "Liveleak" prikazuje pakistanske policajce kako, poredani na obronku brda sa rukama vezanim na leđima, stoje ispred naoružanih talibana koji nose marame kako bi sakrili lice.
Na snimku se vidi kako jedan taliban optužuje zarobljene za ubistvo šestoro djece iz pakistanske doline Svat i zatim talibani pucaju u zarobljenike uz sistematsko "ovjeravanje" u glavu, prenijela je agencija AP.
Portparol pakistanske vojske, general-major Atar Abas rekao je da su policajci zarobljeni u sukobu sa talibana iz Afganistana u pakistanskom mjestu Gornji Dir 1. juna.
Na stotine talibanskih boraca prešli su pakistansko-afganistansku granicu i stigli do distrikta Gornji Dir iz provincije Kunar u istočnom Afganistanu.
U trodnevnim okršajima u junu ubijeno je najmanje 30 pripadnika pakistanskih snaga bezbednosti pre nego što su bili primorani da se vrate preko granice u Avganistan, rekao je Abas.
Prekogranički sukobi su kamen spoticanja u odnosima Islamabada i Kabula i NATO snaga u Afganistanu.
Avganistanska vlada optužuje Pakistan da posljednjih mjeseci gađa raketama provinciju Kunar kao kao i za ubistvo najmanje 40 ljudi, što Islamabad kategorički negira.

Dnevni Avaz

Ovo je zaista strasno sto se odvija u Afganistanu.Ovo je dokaz da ti Talibani nemaju obzira prema ljudskim zrtvama i zato oni se trebaju likvidirati. Inace Afganistan ima sanse da postane jakom zemljom i da pocne snimati telenovele i da se sve lijepo dovija u njemu ali Talibani najvise koce napretku Afganistana.Talibani su jedno zlo koje se treba likvidirati i koje se treba unistiti jer bez njih sve bi bilo bolje.

Hahahahaha pa ti to tako kako duva vetar? Sada kada si umeren musliman hoces udati sestru za kuuratog pravoslavca? I zar nisi ovakve stvari odobravao? Mislim prosirivanje vidika i lepote Islama na sve moguce nacine?

Umjeren sam u tome sto ne podrzavam Al Kaidu, nego je osudjujem.:)Inace podrzavam Serijat i podrzavam Islam.

Pa stani, hoces da kazes da svako ko ima bradu podrzava Al Kaidu? Ti si napisao da si postao umeren Musliman i zato obrijao bradu, kakve veze onda ima brada sa time?

Brada u mnogim slucajevima oznacava ekstrem a dok brkovi oznacavju dobrotu covjeka.Znaci ja sam dobar covjek i volim ljude tako da nisam ekstreman musliman.Nosio sam bradu neko vrijeme pa sam je orbijao jer sam pozelio da nosim brkove.

Back