Užitak koji traje čitavog dana

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.521
Za muškarce i žene :)
Većina su unisex parfemi. Da li uopšte volite, probali, nosite unisex parfeme?

Najdugotrajniji, najerotičniji, najprivlačniji, naj naj naj... :lol: Parfemi za muškarce i žene :cvet:
Ali ipak...da se zadržimo na trajanju :) Koji su vama NAJdugotrajniji? Čak iako vam se ne sviđaju..

Ovo su neke preporuke:

Ne postoji ništa slično pronalaženju parfema koji zaista volite da nosite i ništa što vas više može razočarati od činjenice da je upravo taj savršeni miris ispario nakon jednog ili dva sata…
To se obično dešava sa mirisima koji imaju nižu koncentraciju parfemskog ulja – sve što je okategorisano ispod Eau de Parfum vrlo lako može biti kratkog daha. Nomenklatura sveta parfema može biti zbunjujuća, posebno što duži niz godina opisujući mirise za muškarce koristimo izraz kolonjska voda, dok su mirisi za žene opisani kao parfemi. Ali, EDP tipično ima koncentraciju parfemskog ulja u rasponu od 10 do 20 procenata, dok EDT – Eau de Toilette – ima 5 do 10, a EDC – Eau de Cologne – tri do pet posto.
Čak i unutar tih raspona, neki EDP mogu trajati više sati i širiti se oko vas, dok drugi vrlo brzo isparavaju i mirišu samo kada vam se neko zaista približi. Baš iz tog razloga, mnogi ljudi preskaču EDP i kupuju sledeću stavku na lestvici – parfeme. Oni su ponekad okarakterisani kao extraits de parfum, čisti parfem ili parfemsko ulje, a kada se radi o rasponu koncentracije, cifra se zaustavlja negde između 30 i 40 %. Iz ovog razloga, oni duže traju na vašoj koži i samim tim su isplativiji od drugih opcija, iako zapravo više koštaju.
Nažalost, brojni brendovi ne prave parfeme vrhunskog opsega ili ih kreiraju u zaista ograničenim edicijama, ali oni kojima je to glavna filozofija imaju lojalni kult fanova, sa dobrim razlogom.

CREED ROYAL OUD

Royal Oud od Creed je amber fougere miris za žene i muškarce. Royal Oud je predstavljen 2011. Parfem je kreirao Olivier Creed. Gornje note su Ružičasti biber, Limun i Sicilijanski bergamot; srednje note su Kedar, Angelika i Galbanum; bazne note su Sandalovo drvo, Agar ili oud i mošus.

375x500.12317.jpg

Reine de Nuit (2019) Byredo​

Reine de Nuit (2019) od Byredo je chypre cvjetni miris za žene i muškarce. Ovo je novi parfem. Reine de Nuit (2019) je predstavljen 2019. Gornje note su Crna ribizla i Šafran; srednje note su Ruža i Tamjan; bazne note su Ambreta i pačuli.

ovi-muski-parfemi-ce-mirisati-tokom-citavog-dana.jpeg

Dead of Night Strangelove NYC​

Dead of Night od Strangelove NYC je amber drveni miris za žene i muškarce. Dead of Night je predstavljen 2014. Parfem je kreirao Christophe Laudamiel. Gornje note su List ljubičice i Bergamot; srednje note su Ruža, jasmin i Tuberoza; bazne note su Agar ili oud, Tamjan, Amber, Sandalovo drvo, mošus, Vanilija i Vanilija Bourbon.

375x500.24709.jpg

(luxlife.rs, punmiris.com)

Maison Francis Kurkdjian​

Maison Francis Kurkdjian Limited Crystal Edition Fragrances od Maison Francis Kurkdjian je amber cvjetni miris za žene i muškarce. Maison Francis Kurkdjian Limited Crystal Edition Fragrances je predstavljen 2011. Parfem je kreirao Francis Kurkdjian.
Isto ima ambera, duvana, belog cveca, zacina...

375x500.12359.jpg

Ovaj je samo muski

Interlude Man Amouage​

Interlude Man od Amouage je amber drveni miris za muškarce. Interlude Man je predstavljen 2012. Parfem je kreirao Pierre Negrin. Gornje note su Origano, Biber i Bergamot; srednje note su Tamjan, Opoponaks, Amber i Labdanum; bazne note su Koža, Agar ili oud, Sandalovo drvo i pačuli.

375x500.15294.jpg

Jedini unisex koji sam koristila i to samo zimi je ovaj...samo za ljubitelje ambera...ali traje...citavu vecnost...

Gaultier 2 Jean Paul Gaultier​

Gaultier 2 od Jean Paul Gaultier je amber gurmanski miris za žene i muškarce. Gaultier 2 je predstavljen 2005. Parfem je kreirao Francis Kurkdjian.
Amber, puder, mosus...i tako to... :mrgreen:

375x500.433.jpg

ovaj mi je ostao u secanju...kao nesto sto je traje i trajeeeee....zenski...puderast, cvetan...ne znam da li bih ga sada nosila...mirise malo na one mirisljave papirice iz detinjstva...na neku ljubicicu, puder...iskljucivo zenski...ali neunistiv i vrlo prepoznatljiv, kao i svi Guerlain parfermi

375x500.667.jpg

ovaj mi je ostao u secanju...kao nesto sto je traje i trajeeeee....zenski...puderast, cvetan...ne znam da li bih ga sada nosila...mirise malo na one mirisljave papirice iz detinjstva...na neku ljubicicu, puder...iskljucivo zenski...ali neunistiv i vrlo prepoznatljiv, kao i svi Guerlain parfermi

375x500.667.jpg
Meni su svi njegovi parfemi dobri i traju

Back