Uzgoj krznasa cincila

Voobo80

Primećen član
Banovan
Poruka
623
Da li mi neko moze nesto vise reci o uzgoju cincila , kruze price da je veoma unosan biznis a i sam sam se uverio da bunde od ti mali krznasa kostaju i do 100 000 usd .
Kakva je otkupna sami cincila i vec gotovog preradjenog krzna tako zvanog stavljenog krzna spremnog za proizvodnju ?

e bash nije da sam pamela i krzno je lepa stvar... a je l ti ne bi bilo zao da kokash cincile...?

ima ih u radnji sa zivotinjama videla sam to... u beogradu u balkanskoj... tamo su kao ljubimci

ja bi da ne znam da se to negde ukoka... nego samo dodje tako lepo krzno... lepa snicla i to... kao
ma.. svejedno mi je... to ti ne smeta kad si jako gladan ili kad si tako malo gorstak u dushi

e bash nije da sam pamela i krzno je lepa stvar... a je l ti ne bi bilo zao da kokash cincile...?

ima ih u radnji sa zivotinjama videla sam to... u beogradu u balkanskoj... tamo su kao ljubimci

ja bi da ne znam da se to negde ukoka... nego samo dodje tako lepo krzno... lepa snicla i to... kao
ma.. svejedno mi je... to ti ne smeta kad si jako gladan ili kad si tako malo gorstak u dushi

A kako onda recimo kad jedes svinjsko meso ili piletinu , kobasicu i td . ne smeta ti to sto je to negde " ukokano " nego samo onako jedes , bitno je da je ukusno .
Svrha teme nije ispoljavanje emocija prema odredjenim zivotinjskim vrstama nego je druge prirode . Molim bez sovinizma

P.S.
verovatno u stanu imas poneki primer kozni cipela ili mozda jaknu

Chinchile

Gaji ti svinje i kokoske,hrani ih relativno zdravom hranom, pusti ih da trce po dvoristu,poljani,
batali ovo krzno i stvari u koje se ne razuumes. A ako si sklon avanturizmu idi u Australiju
pa trazi zlatne zice i drago kamenje.

Bolje otkupljuh krzno , sam njihov uzgoj je tezak jer su komplikovane za cuvanje itd...

I sta da radi kad otkupi krzno?

Nije to jednostavno. Mislim da na Balkanu samo Grci imaju specijaliste koji umeju da preradjuju i sredjuju krzna.

Bolje je da ih gaji, a onda da prodaje krzno. Svakakio da ovde nece dobiti savete, a ne bi ni za maline, a kamoli za chinchile.

Ne shvatam ni od kuda mu ideja da takvo pitanje postavi na forumu.

Back