Uzburkana javnost zbog nove Reklame brenda Zara

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.039

Zara s novom reklamom razbjesnila javnost, reakciju imala i Sebija Izetbegović: “Nikada više u Zaru...”​

Španjolska modna kompanija Zara objavila je reklamne fotografije za novu kolekciju i izazvala brojne negativne reakcije.​

Naime, reklamna kampanja mnoge je podsjetila na stradanje naroda u Palestini, a brojni korisnici pozvali su na bojkot popularne kompanije.

Kako se može pročitati u komentarima na društvenim mrežama, korisnici su osudili korištenje bijelih vreća u reklami koje su ih asocirale na mrtva zamotana tijela.

Kampanja također sadrži kamenje, ruševine i kartonski izrez koji podsjeća na kartu Palestine.

“Pala mi je vilica kad sam ovo vidjela. Bojkot doživotno. Vi ste odvratni demoni. Ne mogu vjerovati u što gledam“, napisala je korisnica društvenih mreža.

Drugi je dodao: “Mislite li da je 20.000 ljudi ubijeno i da je normalno da njihovu smrt koristite kao marketinšku metodu? Nemojte se oglasiti i reći da niste htjeli… odvratno.”

Do sada Zara nije objavila javni odgovor ili izjavu u vezi s kampanjom, ali su sa društvenih mreža obrisali ranije objavljene fotografije.

No, nova kampanja izazvala je oštre komentare i poznatih ličnosti u našoj zemlji. Na društvenim mrežama oglasila se i Sebija Izetbegović, bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

“Tako sramno. Tako odvratno. Tako bolesno zlo. Nikad više u ZARU”, navela je Izetbegović.

Link
1702294853110.jpeg

Manekenke poziraju u ruševinama i sa manekenkama sa kapuljačama. Kritika: Slike imaju za cilj da nas podsete na Gazu.Slike su izazvale veliku pometnju na društvenim mrežama. Oni pokazuju: lutke bez ruku ili umotane u krpe i plastiku i krhotine oko modela.

Puno je kritika od strane uticajnih ljudi i drugih korisnika društvenih medijaInfluenseri dr. Noor Amra i dr. Hina Čima je u zajedničkom postu prokomentarisala: „Svi smo videli šokantne slike umotanih tela iz Gaze... Očigledno je to namerno ismevanje Palestinaca. Oni tačno znaju šta rade“.

Još u oktobru, ljudi u Izraelu pozvali su na bojkot Zare nakon što je vlasnik ugostio krajnje desničarskog političara Itamara Ben-Gvira na izbornom događaju.Kada su je kontaktirali The National Nevs, Zara još nije dala izjavu.

Meni tu ništa preterano ne smeta osim činjenice da su katastrofalno lošeg kvaliteta. Znači tri crtice ispod svakog buvljaka. Jednokratna upotreba je previše očekivanja kad je Zara kvalitet u pitanju.

Kupim sako muški i posle jednog nošenja on se rašije u delove.

To je više za žene... "Zaražene".

1702296330306.png

Meni tu ništa preterano ne smeta osim činjenice da su katastrofalno lošeg kvaliteta. Znači tri crtice ispod svakog buvljaka. Jednokratna upotreba je previše očekivanja kad je Zara kvalitet u pitanju.

Kupim sako muški i posle jednog nošenja on se rašije u delove.

To je više za žene... "Zaražene".

Pogledajte prilog 1462170
Možda si odviše širok u ramenima ?

:lol:

(Sad je dobra mogućnost da okačiš sliku )

Da, vidim sada.
Ne znam, to sa Gazom je toliko prestarasno sa ljudske strane posmatrano da mi je potpuno nebitno sta kaze neka tamo kompanija.
U godinama sam kada bas i ne analiziram svaku modnu fotografiju koju usput vidim.

Kupujem u Zari. Meni oni imaju solidan kvalitet za novac. Mahom biram njihov ogranak Massimo Dutti ali i to je Zara.
Muz ne moze da ih obuce, nisu za visoke muskarce ali meni licno njihov snit odgovara.

Back