Jerry Ropero:
ma jok siptarija je proglasila mobilizaciju da pomogne srbiji u borbi protiv pozara. ti si zesce ogranicen lik.
albanija je spremila vojsku da umarsira u kosovo u slucaju da srbija posalje vojsku u srpske delove kosova. samo lud i glup to ne vidi.
onda si ti taj,jer albanija NIKAD vojskom nije usla na teritoriju kosova...ako znas suprotno reci...bas bih hteo da cujem....albanija jeste pruzala neku vrstu logistike teroristima UCK,ali su isto tako davali logistiku i NATO-u...isto kao i makedonija,italija,madjarska itd
albanska regularna vojska se nije nikako mesala drugacije u sukobe....neznam jeli bilo dobrovoljaca koji su sluzili u UCk,ali ljudi u regularnim uniformama nije.
cak ni u 2. s.r njihova regularna vojska nije usla na kosovo....niti albanija hoce da joj se kosovo pripoji,albanija,kao drzava,osim u periodu salji berise mozda...nije imala poretenzije na ovu teritoriju...tj niti jednu....cak su se stavise i zatvarali unutar svojih granica i oivicavali bunkerima u nekom Hodzinom paranoicnom strahu od necijeg napada....mislim najvise ruskog.
pojedinacni slucajevi,upada z pravbca albanije,od strane civila...na crno...ili ako neko natovari na magarca par masinki,bazuka i talko tih stvari i prebaci preko nekih vrleti na kosovo da bi tamo to prodao,se nemoze nikako podvesti pod saradnju sa takvima,jer kao sto ni njihova policija ne vitla mnogo trgovce oruzjem.....nije ni nasa,javno se znalo da na kosovo ulazi ruzje...to nije bila nikakva ajna,a policija nikad nije preuzela nista........u njihovom slucaju je koumpiranost policije a i manjak divljeg oruzja u svojoj zemlji,prebacivanjem u susednu.....a kod nase policije neznam sta je bio problem za ne resavanje te nebrige....nadam se da nije korumpiranost
ja sam na kosovu proveo godinu dana od 98 do 99,i malo bolje poznajem tu ratnu situacoiju dole od tebe,poenta je da sam ja shvatio da to oruzje koliko ga je tamo bilo nije moglo uci na magarcima....vec na dinosaurusima...pa su nam razne ideje pasdale na pamet...bilo je puno i oruzja domace proizvodnje....
to da ce njihova vojska uci u tudju teritoriju zaboravi.....ili si presisao z unuceta,pa presao na vecu flasu kad to pises.......ako se to ikada desi.....upamti....teren u koji oni budu umarsirali bice preoran americkim bombama
ali ni tad to nece biti regularna albanska vojska vec kosovski UCK u to sam siguran