Uzas u prihvatilistu

ma bre ima ljudi koji me chudno gledaju kada na ulici mazim lutalicu. Dal je to bre normalno?Gledaju me kao da mazim g....no. Boze kakvih ljudi ima. A sad skoro na adi kada sam shetala Unu,Ona je pritrchala nekom detetu (dechak od nekih 5,6 godina) a deda od deteta je hteo da je shutne i jurio je.....zamalo da obe dobijemo batine.....I shta dalje da se pricha. Ljudi su mnogo loshi. nemaju savest.

ONo shto ja hocu da kazem je da treba probuditi ljudima svest....da se napravi neki sporazum...Ima tu dosta igara na koje bi politicari seli...Da li mislite da ste pametniji pa naravno da jeste....samo se zakonski informishete i igrate po pravilu ali ispred medija a ne zatvorenih vrata...Da li mislite da ako nekome od njih pred izbore ne bacite zishku nece reagovati...Sve za j..bene glasove!Malo pljunete vlast..malo neodgovornost cele opshtine sa sve stanovnicima i izlozite proekat koji objasni ljudima ono shto ih prvo na zalost interesuje gde je novac...Gde zavrshavaju psi iz azila i da to nije ekoloshki i da preti okolini...Da je kultura na nivou jedne velike NULE i koje bolesti dovode prljavshtina u gradovima....I tako u nedogled...Ja vec smishljam kako da napravim proekat...Smatrajte me ludom ali ja nisam bezopana a josh manje ih se bojim...Samo moram da se naoruzam shto boljim i peciznijim inormacijama...Ja ne zelim da budem nemi posmatrec i da presipam iz shupljeg u prazno jer ko posmatra zlocin i sam ucestvuje...

Pa ja ne znam kako bih reagovala kad bi neko hteo da mi sutne ljubav, a takav slucaj (bez sutiranja) sam imala dok sam drzala radnju i dok su ona dva psica zbog kojih sam i zapocela temu spavala na stazici u radnji. Svakodnevno su dva klinca iz zgrade setala sa babom oko zgrade i redovno bi poceli da vriste i trce kad vide pse (koji su inace mirno spavali i nisu reagovali osim mozda zacudjujuceg pogleda)i onda mi je baba objasnila da njihov tata, koji je inace doktor, znaci "intelektualac" mrzi pse i prica im da beze od njih, da ce ih ujesti, da su prljavi i da im mogu preneti neku bolest...Dzabe nekome 100 fakulteta, ako nema opstu kulturu i ako nije svestan da ovu planetu moramo ravnopravno da delimo sa svim vrstama koje se na njoj nalaze (tako i mi moramo da je delimo sa primitivcima kao sto je on).A sto se politicara tice, sve ce uraditi i obecati samo da se docepaju vlasti, ali da sam se u mom slucaju obratila nekom od njih, ne verujem da bih postigla neke rezultate

Ma sve pocinje od roditelja.Klinci iz moje zgrade su vristali kad bi videli Cuki koja je imala 16 godina i proredjene zube ko da su videli Bulmastifa dok bi me roditelji gledali ko da sam kuzan,a sad vriste i beze od Aske labrador retrivera koja sa svoja dva i po meseca je velika ko Cuki sa 16 god.Sta li ce da rade kad naraste ne smem ni da mislim.Sva sreca sto cu nadam se do septembra zavrsiti kucu i pobeci od ovih idiota.
Sto se tice akcije jedino sto bi moglo da se uradi jeste da se po zakonu o dostupnosti informacija(valjda se tako zove znam da je donet) zatraze podatke o poslovanju prihvatilista i da se vidi gde je novac otisao.Samo sumnjam da bi se nesto postiglo,ne friziraju se samo glave vec i knjige.

Cini mi se da sam poslala jutros novu poruku ali je ne vidim pa ponovo pisem isto, srecna sam jer se Belkica o kojoj sam jednom pisala da sam je odvela u selo tridesetak km od KG juce vratila, sokirala sam se kad su mi javili.jedino sto sad imam problem , ne znam gde cu je, a kod mene nema sanse jer ce me majka izbaciti iz kuce. Inace ja imam(kao sto znate) dva psica i moj stanar dva tako da bih bas preterala sa jos jednim. Ako neko od Kragujevcana zna neko resenje, nekoga ko bi mogao da je uzme (ja bih pomagala u hrani) ili ako postoji neki privatni azil, molim da mi se javi jera ona ne sme da bude na lokaciji na kojoj je sad

pmica:
ma bre ima ljudi koji me chudno gledaju kada na ulici mazim lutalicu. Dal je to bre normalno?Gledaju me kao da mazim g....no. Boze kakvih ljudi ima. A sad skoro na adi kada sam shetala Unu,Ona je pritrchala nekom detetu (dechak od nekih 5,6 godina) a deda od deteta je hteo da je shutne i jurio je.....zamalo da obe dobijemo batine.....I shta dalje da se pricha. Ljudi su mnogo loshi. nemaju savest.

Људи су лоши и немају савест, а ти пушташ свог пса без повоца (кршиш закон) и буниш се што је човек хтео да заштити дете? Јел твом псу пише на челу да није опасан?
Онај тамо се буни што је шинтер хтео да му узме пса који је био пуштен на улици, без повоца (забога, само десетак метара од газде!)...

Ајде, крените прво од себе, мајку му...па кад ви испуните своје људске и законске обавезе, онда захтевајте да и други то раде!

Чудите се што шинтери одводе луталице које храните...али их не вакцинишете и не узимате код себе, него их мамите хрнаом да се окупљају у чопоре....а после шинтери испадну нељуди што раде свој посао и чувају нас све од болештина и зараза!

(Иначе, јес да тренутно немам пса, али имала сам 3 комада, тек да се зна!)

Hellen:
Људи су лоши и немају савест, а ти пушташ свог пса без повоца (кршиш закон) и буниш се што је човек хтео да заштити дете? Јел твом псу пише на челу да није опасан?
Онај тамо се буни што је шинтер хтео да му узме пса који је био пуштен на улици, без повоца (забога, само десетак метара од газде!)...

Ајде, крените прво од себе, мајку му...па кад ви испуните своје људске и законске обавезе, онда захтевајте да и други то раде!

Чудите се што шинтери одводе луталице које храните...али их не вакцинишете и не узимате код себе, него их мамите хрнаом да се окупљају у чопоре....а после шинтери испадну нељуди што раде свој посао и чувају нас све од болештина и зараза!

Nije bilo na ulici vec ispred zgrade!
A ljudi prvo nogom pa onda postavljaju pitanje,kazi mi jel normalno i da moj komsija u selu uzme pusku i puca na mog psa u mom dvoristu?
Sta uplasio se mozda?
Ma ljudi su gamad

Hellen:

Zashto si ne kulturna? :evil:

Torrente-BG:
Pa pmice ako je ta Una ona gromada od psa nije ni cudo sto se deda uplasio za dete.Ipak otkud on zna.Ajde da je neka mala kuca pa....
naprotiv mog psa su istraumirale na sred trga dve male..rastom...lutalice da mi ujedu psa...pa ih nism gadjala i dalje ih hranim....a to mali i veliki nema..drug ima divnog ali i ljutog patuljastog pinca a ja znash i sam pa mazu koja ni da laje nezna...manji su iskompleksirani...a lutalice gladne...ja to razumem....ja kad shetam psa samo onaj ko se iole razume u pse neplashi se...to je stvar edukacije...ti ljudi se neplashe pasa...a novopecene mame sa kilo zlata,nervozni penzoneri i sve vish razmazena deca plashe se i tog pinca.... :-D

pse lutalice hranim ispred kuce i to je moj PAKT SA VUKOVIMA mene josh pas nije napao ...mog psa su napali ali ne oni koje sam ja hranila..pamte oni dobro...a i osecaju ljude kji su loshi...ja nemam cega da se bojim....

tanana...:
naprotiv mog psa su istraumirale na sred trga dve male..rastom...lutalice da mi ujedu psa...pa ih nism gadjala i dalje ih hranim....a to mali i veliki nema..drug ima divnog ali i ljutog patuljastog pinca a ja znash i sam pa mazu koja ni da laje nezna...manji su iskompleksirani...a lutalice gladne...ja to razumem....ja kad shetam psa samo onaj ko se iole razume u pse neplashi se...to je stvar edukacije...ti ljudi se neplashe pasa...a novopecene mame sa kilo zlata,nervozni penzoneri i sve vish razmazena deca plashe se i tog pinca.... :-D

A dobro normalno je da se plase.Jos kad vide psa od 100 kila.Kao sto rece Hellen nisu svi ljudi isti i jednostavno neki se boje zivotinja.Ti se isto sigurno necega bojis i sada bi oni koji se toga ne boje trebali da se iscudjavaju i smeju tome.

tanana...:
pse lutalice hranim ispred kuce i to je moj PAKT SA VUKOVIMA mene josh pas nije napao ...mog psa su napali ali ne oni koje sam ja hranila..pamte oni dobro...a i osecaju ljude kji su loshi...ja nemam cega da se bojim....

Mene napali .
Jednom u kraju neki dodz.Prosao pored njega i on cim sam ga prosao sa ledja me ugrizao za nogu iz cista mira.Srecom bila zima pa sam imao neku debelu trenerku pa nije uspeo da me progrize.
Normalno glavu sam mu rascopao.

I jednom na zemunskom keju.Vozim bajs i bukvalno svaki dan neki mali dzukac izlece i laje i krene da me ujede.Inace sve bicikliste je tako saletao.I jednom me capi za patiku ja lepo ustanem sa bajsa ,uhvatim ga...u tom trenu dodje neka kravetina ciji je inace pas i ja joj omlatim psa o glavu. I plus dodatno par sljaga da bolje upamti da sledeci put psa drzi na povodcu ako je vec agresivan i hoce da napada i ujede. Jedino tako ljudi u ovoj zemlji mogu doci u red.

U redu je da ljudi imaju pse ako zele ali moraju da vode i racuna i o ostalima.A ne izvede psa u parkic da se is_kenja i ostavi to tako a tu se igraju necija deca ili ako je agresivan da ga pusta da napada prolaznike.

Malo skrenusmo sa teme uzasa u prihvatilistu. :neutral:

tanana...:
Zashto si ne kulturna? :evil:

Извини ако сам те нечим увредила, али заиста не видим да сам ишта некултурно рекла.... Можеш ли бити мало конкретнија? Шта то доживљаваш као некултурно у мом посту?

Jacob:
Nije bilo na ulici vec ispred zgrade!
A ljudi prvo nogom pa onda postavljaju pitanje,kazi mi jel normalno i da moj komsija u selu uzme pusku i puca na mog psa u mom dvoristu?
Sta uplasio se mozda?
Ma ljudi su gamad

Твоја зграда се не налази у улици? Да ли то нешто суштински мења у целој ствари?
Наравно да ће људи прво ногом на непознатог пса, нарочито ако се плаше паса, ако не умеју са њима и ако немају искуства са њима...
Ком псу на челу пише да ли је пелцован, да ли је дресиран, да ли је бесан, да ли је опасан, да ли је болестан, да ли је агресиван?
Наравно да ће свако желети да заштити дете од непознатог пса који слободно шета улицом и прилази детету, зар то није логично?

За пуцање у твог пса у твом дворишту, требало је да тужиш комшију. То није смео да уради и то је кажњиво, а верујем да те је заиста повредило (сваког би).
Да ли због тога толико мрзиш људе?

Видиш, има људи који се једном опеку, кога други повреде па престану да воле људе, да их поштују...
А има и оних који се једном опеку, кога животиња повреди и коме те трауме остану заувек, па престане да воли животиње и да има разумевања за њих...

По чему се разликују те две групе људи?

Ne verujem da neko ko stvarno voli zivotinje moze da prestane da ih voli zato sto ih je neka od njih povredila.To znaci da ih nije iskreno voleo.To je isto kao kad bi te neki muskarac povredio i ti omrznes sve muskarce i nikad vise ne budes u vezi sa nekim. Pa nisu svi ljudi kao ni zivotinje isti.Mene su ujela dva psa zato sto sam trcala ili vozila bicikl(mislim da neke od njih iritira kad im proletis ispred nosa) i nisam omrzla pse, to su zivotinje koje volim vise od svega na svetu i samo zavisi kako se postavis prema njima. Normalno je da ce pas koji lezi ispred mojih vrata, kad prodje kreten i sutne ga iz cista mira da skoci i brani se . Da li bi vi cutali i jos rekli "hvala lepo , bas si super" kad bi vas neko iz cista mira na ulici sutnuo u cevanicu? Ali to ovde nije tema i predlazem da otvorite novu, jer se ovde radi o zlostavljanju pasa a ne ljudi.

Како онда објашњаваш реченицу:''Људи су гамад?''
Мени је жао ако је тај Јакоб разочаран и бесан због тога што му је идиот од комшије убио пса, али да ли је то разлог да мрзи све људе, или има још нешто...ја не знам...
Хоћу само да кажем да таквих људи има ''са обе стране'', и да, ако имамо разумевање за једну групу људи, треба да имамо разумевање и за другу....

Пази, обожавам животиње, једнако сам их све волела....али после једног догађаја, када ме је комшијски мачак из чиста мира страшно ујео...престала сам да верујем мачкама и више их не мазим и не узимам у руке јер сам схватила да не могу да предвидим њихово понашање. Непознатог пса ћу увек помазити, али мачку вероватно никад више...довољно је само да се сетим тог бола и компликација после уједа....и да изгубим жељу да додирнем мачку. Не мрзим их, али немам жељу да их мазим.

Да ли ме јако осуђујеш због тога?

izvini hellen ovo je sajt za zivotinje :roll: a mislim da je svima muka od tvojih komentara :-? :cerka mrzi pse a ti macke ulicne svi mi mrzimo ljude i da krsimo zakon :confused: ,i takvi komentari, daj vise SMARAS neznam sto uopste ucestvujes da nerviras i iritiras ljude ,osudjujem te ja za ovo sto sam naveo i molim da prekines :evil: :evil: :evil:a uopste nikome ne pomazes sa savetima :?:

Dexas:
izvini hellen ovo je sajt za zivotinje :roll: a mislim da je svima muka od tvojih komentara :-? :cerka mrzi pse a ti macke ulicne svi mi mrzimo ljude i da krsimo zakon :confused: ,i takvi komentari, daj vise SMARAS neznam sto uopste ucestvujes da nerviras i iritiras ljude ,osudjujem te ja za ovo sto sam naveo i molim da prekines :evil: :evil: :evil:a uopste nikome ne pomazes sa savetima :?:

Искрено речено, жао ми је што се толико једиш, али то је твој проблем и не могу ти помоћи. Фенерган је добар за осећај мучнине, а купује се и без рецепта, а за нервирање кажу да је Бенседин закон...Пробај са тим, или пробај једноставно да не читаш постове људи који нису у свему твоји истомишљеници.

Ја сам овде са истим правом као и ти, не вређам никога, не терам никога да ''одјебе са теме'', немам жељу да било кога саветујем, а и сада и убудуће ћу говорити оно што мислим и ти ниси компетентан да ми то забраниш.

Постоји још једна опција за тебе, а то је игнор листа. Лепо укуцаш моје име тамо и нећеш видети моје постове, па се нећеш секирати...
Ето.
Пуно те поздрављам!

Lelakg:
Dobro Hellen, imas li ti neki predlog za resenje mojeg problema?

Прича је одавно, још пре мог укључивања, скренула са основне теме...
Ја сам само прокоментарисала неке постове, који су такође били ван теме....

Стога, било би лепо да све учеснике, а не само мене, скренеш на праву тему....
Хвала.

Una nije gromada. Sada ima 7 meseci a visoka je samo 50 cm ....a to na adi se desilo kada je imala 4 meseca....i bila je josh manja...dosta manja.....ali ok....ima ljudi koji se plashe chivave....sve ja to razumem,ali onda taj deda nije trebao da dopusti detetu da zove unu i da je mami da dodje....mislim kada se vec plashi.....al dobro.....ja sam kriva shto je moje shtene uplashilo dedu

Ovih dana sam se raspitivala kome bih mogla da se obratim povodom uzasnih uslova u kojima se drze psi u "prihvatilistu", ali naravno svi koji su na vlasti su povezani kao creva i naravno nece jedni protiv drugih. Cak su i oni koji se navodno bave zastitom zivotinja bespomocni tj. mislim da im to i nije pravo zanimanje pa sam zakljucila da bi trebalo napraviti jedno kvalitetno drustvo za z.z. i kao Beograd info centar koji je poceo da radi pre neki dan. Samo sto je to u mom gradu malo teze jer su nas do skora zvali dolina gladi, pa su mnogi u onom fazonu"ljudi nemaju sta da jedu a ti brines o zivotinjama". Zato se bojim da cemo jos neko vreme morati da se borimo ovako pojedinacno, pa koliko uspemo.Ukoliko neko ima neki pametniji predlog, neka ga iznese.

Back