УЖАС У БУДВИ Милови бандити даве људе као америчка полиција Џорџа Флојда! (ФОТО)

28.06.2020. • Srbija Danas/Novosti
MITROPOLIT AMFILOHIJE PORUČIO: "Narod i Crkva su protiv bezakonja, a ne protiv Crne Gore"

Mitropolit je blagoslovio časnog policajaca Vuka Vukovića koji je nedavno napustio policiju jer je čuvar Crkve i čuvar naroda, ocenivši da on nastavlja da se bori za Ustav i obraz Crne Gore i svetinje.

И даље на :

https://www.srbijadanas.com/vesti/r...otiv-bezakonja-ne-protiv-crne-gore-2020-06-28

Стриц Николе Дивановића поручио синовцу: Бацио си љагу на породицу и Паштровиће, врати мандат који си пендреком добио
Од
ИН4С
-
30/06/2020 11:45 Посљедња измјена: 30/06/2020 11:48
53

Подијелите

Facebook

Twitter

Telegram

Никола Дивановић
Стриц Николе Дивановића поручио синовцу: Бацио си љагу на породицу и Паштровиће, врати мандат који си пендреком добио, јер си га отео силом!
Петар Перо Дивановић из Паштровића, члана СНП-а од оснивања, и рођени стриц Николе Дивановића, који је на силу постављен за предсједника Општине Будва, позвао је свог синовца да врати мандат јер му не припада.

“У складу са слободарском и светосавском традицијом Паштровића, обраћам се јавности Будве и Црне Горе овим саопштењем.
Најоштрије осуђујем све нападе на Митрополију црногорско-приморску Српске православне цркве. Такође, најоштрије осуђујем крађу народне изборне воље која се десила од стране Демократске партије социјалиста и њених сателита и бруталну употребу силе од стране полиције над мирним и поносним будванским народом.
Али такође осуђујем и поступак мог братанића Николе Дивановића, који је грубом силом и уз помоћ полиције, пендрека и сузавца, изабран за тобожњег градоначелника, чиме је грубо увриједио своје претке и честите Паштровиће и бацио на себе љагу.
Позивам га да предсједнички мандат остави ономе кога је народ изабрао и врати се исконским вриједностима свог племена и барјактарске куће Дивановића.

Сви среброљупци су кроз историју осуђени на презир и бојкот средине у којој живе. Не дозволи, синовче, да такав биљег обиљежи и тебе.

За два мјесеца ће редовни избори у нашем граду, па се кандидуј до миле воље и не брукај се више. Само што ће пребијени и понижени Будвани тада, 30. августа, једним потезом оловке на политичку маргину, да не употријебим неку грубу ријеч, послати све извршитеље овог пуча против народа, укључујући и тебе Никола, поручио је он.

Полицијска тортура у Никшићу: Марка Јеврића, власника кафића „Бинго“, прогањају јер је учесник литија
Марко Јеврић, из Никшића, испричао је за наш портал како је доживио тортуру полицисјких снага Зорана Лазовића, рекавши да су препознати по томе што возе џипове (BMW X5), истакавши да селектују и малтретирају грађане у Никшићу, посебно оне, како каже, који иду на литије. Јеврић је иначе власник кафића Бинго, у ужем центру града
Од
ИН4С
-
30/06/2020 16:17 Посљедња измјена: 30/06/2020 16:28
11

Подијелите

Facebook

Twitter

Telegram

Параполицијске снаге
Марко Јеврић, из Никшића, испричао је за наш портал како је доживио тортуру полицисјких снага Зорана Лазовића, рекавши да су препознати по томе што возе џипове (BMW X5), истакавши да селектују и малтретирају грађане у Никшићу, посебно оне, како каже, који иду на литије.
Јеврић је иначе власник кафића Бинго, у ужем центру града.

Његову изјаву о тим догађајима преносимо интегрално:
19.06.2020 око 17 сати доласком непознатих лица са три возила марке BMW X5. Ознака (НК, ПГ, БД) упадом у локал Бинго кафе, гдје сам ја тренутни власник, који је иначе озлоглашен због момака који долазе у локал као гости и који су игром случаја на челу светих литија, а изгледа да параструктуре у овој држави то не могу да опросте иако је то по мом мишљењу света обавеза сваког православца, хришћанина па како год се он осјећао као Србин или Црногорац.
Напомињем да тог дана 19.06. око 17 сати у локал Бинго безобразним упадом, врискајући и галамећи само рекавши да су полицајци без показивања значке, то јест легитимације, одјевени у цивилу, брутално напали мене и два присутна госта, изазивајући страх и немир, говорећи ми да не идем на литије, јер у супротном неће остати ништа од мене и додајући да сам против државе.

Ја сматрам, јер сам крштен као православац, да је управо моја морална и света обавеза да будем на литијама, а можда је једини мој гријех што се изјашњавам као Србин. Психичка тортура је трајала неких 30 минута док нису отишли.
Долазећи недеља 21.06. из свог поноса изашао сам на литију у прве редове, са тридесетак момака који иду иза свештенства, а иза нас по мојој процјени око 20 000 људи. 22.06. око 17 часова одмарајући кући обавијештен сам да је иста екипа упала у локал и затекли само запослену радницу, а у том тренутку се затекао мој отац на вратима локала. Знајући шта су урадили пар дана прије тога, та иста дружина са три црна BMW X5 затамљених стакала, вјероватно нека параполиција, човјек је емотивно реаговао и одбацујући кишобран од себе пут њих изразио свој револт. У том тренутку нападају мог оца који има 60 година, бацајући га на под, ударајући у предјелу леђа и ребара, потом га сједају у једног од та три џипа и воде га у станицу полиције.
Због свог поноса није желио да вади љекарако, надајући се брзом пуштању кући, међутим спуштају га у подрум полиције и ту сазнајемо да ће бити кривично процесуиран због напада на једно лице из те дружине, који је већ извадио љекарско о НАВОДНОЈ повреди руке, од кишобрана.
Сјутрадан 23.06. око 11 часова сазвао сам тридесетак познаника са литија као подршку мом оцу. Тек тада по мом мишљењу се дешава изрежиран сценарио државних структура. У том тренутку испред Оновног суда у Никшићу, пролази аутомобил са двије особе, и успорава, гледајући у нас дрско и безобразно, а многима се учињело да је климнуо главом. Настављају да возе неких тридесетак метара и заустављају се код локала Евергрин, гдје се иначе окупљају полицајци и припадници неких других служби. По изласку из аута окренувши се пут нас примијетили смо Ћеранић Драгана, за којег смо сумњали да ради за њих.
По мом мишљењу и мишљењу многих присутних се изазива „вјештачка фрка“, која иде у корист појединим службама ради хапшења и слања у истрагу и плашења момака који иду на литију. У том тренутку им је дјелимично успјело, изазивајући проблем Ћеранић Драган, за којег се касније испоставило да је члан неке службе, хватао се за торбицу извлачећи пиштољ да се надзире, викајући нешто, а напомињем да је ту било присутно тридесетак људи. Било је вриске, граје и псовки , гдје није било никаквог физичког контакта, напомињем да АПСОЛУТНО није било физичког контакта. Након тога долази до разилажења, ми на једној страни они на другој. После 5 минута долази интервентна јединица и хапси Радосава Бојовића, Војиновић Ивана и мене, Јеврић Марка и приводе нас због наводног, то јест измишљеног напада на Ћеранић Драгана. У станици смо изјавили да је све измишљено и исконстуистано, а зна се и због чега, то јест због светих литија, а напомињем да смо на челу те исте литије сасвим случајно од првог дана, наравно иза свештенства. Могу још напоменути да на наша питања о црним џиповима шта они знају, један од командира Мађарић Дарко је рекао да му то није познато и да ће истражити. Исти ти џипови су били паркирани након пола сата испред станице полиције Никшић. Тако да о изјави командира Дарка Мађарића нам је све јасно како се професионално и поштено ради полицијски посао.
Чекајући даљи расплет изрежираног сценарија и у случају Радосава Бојовића, Јеврић Рајка, мог оца, молим како ове тако и све поштене и часне медије да прате овакве ситуације и истражују, јер многи којима се ово дешава нису храбри да ово сами изнесу. Нама ништа друго не преостаје него да се бранимо путем медија и још једним начином, а у Бога се надамо да до тога неће доћи.

Back