Ужас и трагедија

Andrija28

Ističe se
Banovan
Poruka
2.256
UŽAS KOD ŠAPCA: Komšija zgazio bebu, nije kočio da ne bi prosuo trešnje po vozilu!

ŠABAC – Sedamnaestomesečna Aleksandra Marković iz sela Nakučani kod Šapca, poginula je u četvrtak pred kućnim pragom kada je na nju automobilom naleteo komšija Miroslav P. (67).

Kako saznajemo, Miroslav P. se pravdao da je od deteta pomislio da je pas, pa da ne bi prosuo trešnje iz gajbica kojima je napunio automobil, odlučio je da ne koči!

U domu porodice Marković jecaji paraju nebo. Mnogobrojna rodbina, susedi i prijatelji došli su da pomognu oko sahrane i da pokušaju da podele bol sa

roditeljima tragično nastradale Aleksandre.

Majka Radovanka (21) zanemela je od bola, dok otac Borisav (28)

besciljno luta dvorištem u neverici da njegove mezimice više nema.

Dete je pošlo za babom da bace smeće oko 19 sati. U tom momentu ovaj je naleteo. Vukao je 50 metara tako upetljanu pod točkovima. Ma nije uopšte kočio! Da nisam otišao u bolnicu za detetom, ja bih mu presudio što mi ubi unučicu – guši se deda Zoran Marković u suzama.

Uprkos silovitom udaru, malena Aleksandra davala znake života. Nažalost, nedugo po dolasku u šabačku bolnicu, zbog težine povreda dete je preminulo.

Po nalogu zamenika Osnovnog javnog tužioca u Šapcu, Miroslavu Petroviću određeno je policijsko zadržavanje, a u zakonskom roku biće predat na saslušanje.

http://www.kurir.rs/crna-hronika/28...gazio-bebu-da-ne-bi-prosuo-tresenje-po-vozilu

ucinilo mu se da je pas
pa su mu i od zivotnjskog zivota vrednije neprosute tresnje
ovo nema veze sa njegovim godinama da bi mu se uzelo kao olaksavajuca okolnost
covek je monstrum
jadno dete
ja sam bila svedok kad je ispred moje kuce devojka usporavala i kocila, komsijin pas je lajao na tockove i glava mu zavrsila u kosu tocka zaglavljena
u 7h ujutru, sve komsije su izasle da spasavaju blesavog psa
i spasli su ga
i scena je bila stresna
mogu da zamislima samo sliku kad je monstrum zgazio malenu kao bubasvabu i vukao je neusporavajuci
nemam reci

Poslednja izmena:
E ovde ce biti vidljivo kolika je razlika izmedju zakona o zastiti deteta i zakona koji stiti dete....

Jer po zakonima savremenog drustva, dete ne sme da se nalazi napolju , a narocito ne dete od 17 meseci...
U prevodu, Baba ode u zatvor, a Deda zbog ovakvih izjava moze i on da fasuje zatvor....ili prekrsajnu prijavu, da mu skinu kozu sa ledja...
Znaci po zakonima za zastitu dece , dete se cuva, ali se ne spasava...

Po nekom drugom zakonu, starinskom , recimo to tako, dete je slobodno nek se igra, a vozaci pazljivo moraju da voze i polako , gde god je naselje ....
U mom selu, dedinom selu, po bregovima je selo, ali tamo vozaci voze 10km/h , znaci kao konj kad vuce kola, dok su u selu...
Dodje stranac , van sela pa kamionom vozi kao stoka, tj klasika 50km , a nekad i vise...
Ali ljudi iz sela ne voze brzo, ma koliko da se zure....

Novo vreme primorava ljude da zaborave ljudske stare zakone i da prate nove, a onda se desava da su tresnje i kucni ljubimci psi , bitniji od ljudi i dece, jer zaboga, kad pas ujede dete, psu nista, a dete ostaje invalid do kraja zivota od straha...

- - - - - - - - - -

Монструм тачно и за убиство треба 40год да добије

Pa ne verujem da ce vise od 5 godina, dete bez pratnje....nece ni toliko...
Ali recimo da je posteno po zakonima da bude 5...

ucinilo mu se da je pas
pa su mu i od zivotnjskog zivota vrednije neprosute tresnje
ovo nema veze sa njegovim godinama da bi mu se uzelo kao olaksavajuca okolnost
covek je monstrum
jadno dete
ja sam bila svedok kad je ispred moje kuce devojka usporavala i kocila, komsijin pas je lajao na tockove i glava mu zavrsila u kosu tocka zaglavljena
u 7h ujutru, sve komsije su izasle da spasavaju blesavog psa
i spasli su ga
i scena je bila stresna
mogu da zamislima samo sliku kad je monstrum zgazio malenu kao bubasvabu i vukao je neusporavajuci
nemam reci

Kako serete nevidjeno , to je seljak, ne zna da sroci sta sme da kaze, sta ne sme....kaze sta mu padne na pamet...ne znaci da ne zna da laze...
Ti si sad kao pomogla time sto si izjednacila zivot blesavog psa koga bih ja ukokao ili odveo u stenaru, a ustvari nije blesav pas, nego se tako u pocetku navade da se igraju, a posle im to postane napad...
Nisi pomogla uopste....
Na sta se lozite?
Na to sto nije kocio?
Jel to ono zbog cega je ova tragedija interesantna...?
Ili zato sto nije kocio zbog tresanja.....da vidi sta mu je zapelo za tockove....kao sto bi obziran vozac trebao da uradi, bez obzira sta je...

- - - - - - - - - -

Човек је идиот

E ovo nema spora, covek jeste idiot....
Ali ako bolje pogledas, zar Srbija trenutno ne uvecava broj idiota zadivljujucom stopom....

Није кочио због трешања идиот важније му трешње него живот детета

Nema sanse da je to....
Prvo zato sto ako je shvatio da gazi dete, zna da od tresanja nema nista....
Drugo ko jos misli pored straha od usmrcenja ili straha od policije na korist od tresanja?
To je najverovatnije ona fora NLP kad sebi ponavlja da mora pazljivo da vozi, bez naglih promena brzine i onda na to obraca paznju i onda covek ostalo zanemaruje..

Slicno se desava vozacima kad obracaju paznju da ne koriste previse kocnicu tj da stede gorivo, onda uvek prave greske....i to cudne greske....npr ne samo da imaju usporene reakcije kocenja, nego imaju i pogresne reakcije pa daju gas na krivini vise nego sto treba, u mislima su vec prosli krivinu...

Ne znam da li je od bahatih, glupih ili samo nesretnih vozaca...ja to ne znam....
Kazna mu sleduje.
Ne znam ni da li ce na visinu kazne da utice da li je od bahatih , glupih ili samo nesretnih vozaca...
Obicno sudije najvise kazne glupe , pa onda idu bahati, pa onda nesretni ...

Ali tesko da ce proci vestacenje da je znao da gazi dete a da nije hteo da koci....

Back