Uzalud subvencije: Turci zatvorili fabriku u Kragujevcu

Ја не знам како живи овај нормалан, западни свет, кад само код нас изгледа да постоји намет који се зове порез, када постоје нотари који оверавају уговоре, када постоје паркинг зоне, акцизе на гориво и слично.

Искрено тешко ми је да помислим да све то (порези, нотари, паркинг зоне итд...) постоји рецимо у Немачкој. Чуо сам да тамо грађани иду а ролекси сами слећу на њихове руке. Докле да живимо у овој тиранији. Вучићу педе.ре.
I ti nama pricas o porezu????
Pa vidis u tim zapadnim zemljama jednom platis porez i posle se menjaju vlasnici automobila a ovde svaki put ga placas pa ako se promeni 50 vlasnika plati se 50x porez za isti automobil. Isto vazi i za nekretnine gde lopovski notari uzimaju nekoliko stotina eura samo za overu ugovora a pre nego sto ih je doveo SNS to se overavalo u Sudu i kostalo je 10x manje.
Parkinge naplacuju tako sto obeleze linijama vec postojece i naplacuju a gde zavrsava taj novac? To niko ne zna a parkinzi samo nicu li nicu i to u zonama gde uopste ne trebaju da se naplacuju. Uostalom sta se dobilo sa naplatom parkinga? Nek mi to neko objasni.
I koliko je samo upotrebnih dozvola dato za zgrade kojima to ni u snu nije trebalo dati jer trotoar ispred zgrade nije u ravni sa onim od susedne zgrade pa tako imamo rodeo stazu po kojoj treba da hoda majka sa kolicima ili neki penzioner.
Para busi gde burgija nece i to vazi za sve clanove te uboge organizacije gde sam i sam bio neko vreme i shvatio da njih ne zanima nista drugo do licni interes i samo se spominju kokteli i sopstveni biznis.

Pa vidis u tim zapadnim zemljama jednom platis porez i posle se menjaju vlasnici automobila a ovde svaki put ga placas pa ako se promeni 50 vlasnika plati se 50x porez za isti automobil. Isto vazi i za nekretnine gde lopovski notari uzimaju nekoliko stotina eura samo za overu ugovora a pre nego sto ih je doveo SNS to se overavalo u Sudu i kostalo je 10x manje.
Što jes jes
I mene ovo strašno nervira
Pa dokle će da plaćamo porez pri promeni vlasnika automobila?
50 godina plaćam to i uvek se iznerviram...

Daju zapadnim krvopijama 20.000 do cak 500.000 evra po radno mestu.

Zamislite da je taj novac umesto zapadnim milijarderima u dzepove, usmeren u razvoj srpske poljoprivrede da je svakom srpskom seljaku dato po 20.000 evra za pokretanje proizvodnje mesa, mleka, voca, povrca.

Srbija bi procvetala....

Hrana bi bila 3-5 put jeftinija nego sto je danas kada se sve uvozi.

Back