Uvrnuti ljudi koje srećemo po gradu

iako je tema potpuno neverovatna, odnosno , postavljac ima tendenciju da se na njoj , ocigledno prica o hendikepiranim , kako on kaze "uvrnutim ljudima" ......valjda je njemu to zabavno, ili smesno, sta li......

ja cu pomenuti jednog coveka koji je ostao zabelezen u secanju beogradjana koji su se osamdesetih muvali od skca preko papagaja, do akademije........

svakodnevno se na tim , i ne mnogim drugim mestima mogao sresti momak kojeg je znao ceo grad , a zvali su ga djole ptica.......zvali su ga tako , zato sto je odjednom , iz cista mira poceo da zvizdi , da se brani rukama od nekih ptica ( ili je to tako izgledalo ) , i da trci po par metara u raznim pravcima......nakon nekoliko minuta bi se smiriio , a onda ponovo poceo sve ispocetka.......

i tako svaki dan, iz godine u godinu..........svi su ga znali, nikada se nije grebao ni za cigaretu , ni za pare.......znali se i da je narkoman, a pricalo se da mu je cale neki od ondasnjih komunistickih budza A kategorije......da se na drogu navukao putujuci po svetu sa njim.......ali nikada nije bilo potvrdjeno......

nikada se nije saznalo ni sta se desilo sa tim momkom , koji je iznenada nestao....u dosta knjiga o bgd se pise i o njemu , a svi koji su ga vidjali se ponekad mozda sete i tog lika........

Danas sam imao jedno iskustvo i setih se ove teme.

Stariji čovek, oko 70 godina. Neuredna kraća seda brada i seda kosa, blaži crnogorski akcenat. Dolazi redovno u saunu na Tašmajdanu (video ga i moj drug odvojeno). Priča svima naglas kako je brat od strica Slobodana Miloševića. I onda razveze priče o raznim ljudima i događajima od SFRJ pa do danas. Pričao sam s njim kad sam se našao u blizini. Šta mi sve nije spominjao, koga je sve "znao". Od Miloševića, Tuđmana preko Mome Kapora do Kockice i Koleta. A da, i sa Bezosom ima sliku jer mu duguje pare za knjigu koju u velikom broju primeraka prodaje preko amazona. Pitao sam ga koja je knjiga u pitanju, reče "Njegušica". Predstavlja se kao autor iste pod njegovim imenom. Knjiga postoji, a autor ima drugačiju sliku i poreklo. U jednom trenutku na početku sam mu čak i poverovao, jer je delovao kao iskusan čovek koji je svašta video (od '72 na Tašu, pričao ko je sve tada tu dolazio, mislim da su mu i drugi poverovali). Međutim, kako je priča odmicala postajalo je sve sumnjivije.
Voleo bih da znam koja je njegova prava priča...ili dijagnoza.

Jeste, ti koji pisu o "legendi" ne znaju kako se "legenda" provodio po kafanama u Skadarliji. Jos sa vrata ga zovu da dodje za njihov sto, masu mu novcanicom, teraju ga da prica "masne" fore i "pesme" o zenama a svi se smeju kao majmuni. Bilo je bas bljutavo za.y.e.bati retardiranog lika, mame ga lovom jer Zika nije umeo drugacije zaraditi za zivot a sprdaju se kako je idiot. Odurno i gadno.

Back