UVREDE RADNIKA POŠTE: Devojke kod mene, matore na drugi šalter!

radno mesto zahteva da budu ljubazni, predusretljivi i strpljivi! i da objasne ili pomognu maksimalno! I TAČKA!
trebalo bi svi da odu u Čačak, da vide kako su od šalterskih radnika pa sve do zdravstva, sudstva, katastra..ma svuda -ljudi predivni !!
ČAČANI-svaka čast na profesionalizmu!!!

Pa, normalno !
Kad ih građani tuku,
neprekidno.
Od drugog svetskog rata, naovamo....
Do pre neki dan.
To jadno zaplašeno, oborilo glavu i rade k'o roboti.
Sa pogledom prikovanim na vrhove svojih cipela.

Demokratija, na talibanski način !?

Menadzerima su zavezane ruke, jer na drzavnom poslu, oni ne mogu da otpustaju takvu bagru. I onda njih boli patka, ponasaju se kao da im je to prcija. Zamisli npr. kada bi direktor skole imao takvu vlast da moze da otpusta profesore, i da oni posle toga nemaju nikakve sanse da obore tu odluku u radnim sporovima? Pa to bi bila potpuno druga prica.

Evo, zamišljam...
I vidim prasolikog, neartikulisanog, retko treznog, stranački uhlebljenog parazita, kako širi burek na već umašćenom stolu, istovremeno urlajući na "bahate profesore" koje će da najuri čim završi za zakuskom i zavesom obriše ruke (kako bi umesto tih neradnika mogao da zaposli svoju sestričinu, šurnaju, snaju, rodbinu do 6og kolena i onog Mićinog malog).

Slažem se da bi to bila potpuno druga priča, ali ne onakva kakvu (verovatno) imaš na umu.

Poslednja izmena:
nije gre'ota zajebavati starije - vratiće nam se
zapamtite ovo

a meni najjače bilo kad mi neki paket stigao naznančen na takovsku poštu a oni po inerciji poslali u neku levu zbog loše orgnaizacije adresa
pa ja odem u takovsku da pitam gde je paket i što se ne poštuje poštanski broj i kakve veze ima pošta na koju nije adresovani
pa me posavetuje kontrolorka da se žalim call centru (tj da se vratim kući pa da telefoniram o svom trošku)
naravno, kompletna usluga pošiljke u svakom slučaju treba da se plati
Poslušam savet, vrnem se kuće pa frljnem mail call centru da kontrolorka ima problem sa akcenti po Beograd
a da je sve ostalo ekstra super i do jaja.

Ja sam pošteno odradio tu priču i prema sebi i prema drugima. Radio sam 8 godina u apoteci i kad sa video da počinjem da gubim strpljenje prema pacijentima promenio sam posao. Sad radim posao koji nema direktnog kontakta sa ljudima. Osim kontakta sa kolegama, ali to funkcioniše više nego dobro. Da sam ostao u apoteci verovatno ne bi bilo dobro...
Prosto ima ljudi koji nisu za rad saljudima. Što zbog svog temperamenta, što zbog činjenice da su i korisnici usluga veoma često neopevana stoka.
Kako sam ja bez svađe mogao da ubedim čoveka da NE MOŽE DA VRATI LEK U APOTEKU. Jednom kad nešto iz apoteke izađe ne sme nazad u apoteku. Jer ljudi imaju običaj da tako obnavljaju svoje zalihe lekova. Uzmu lek i kući npr brufen kome je istekao rok prepakuju u 'moju' kutiju a iz te kutije uzmu svež i hoće da vrate... ima more primera...
Zato sam se povukao...

Poslednja izmena:
Prosto ima ljudi koji nisu za rad saljudima. Što zbog svog temperamenta, što zbog činjenice da su i korisnici usluga veoma često neopevana stoka.
Kako sam ja bez svađe mogao da ubedim čoveka da NE MOŽE DA VRATI LEK U APOTEKU. Jednom kad nešto iz apoteke izađe ne sme nazad u apoteku. Jer ljudi imaju običaj da tako obnavljaju svoje zalihe lekova. Uzmu lek i kući npr brufen kome je istekao rok prepakuju u 'moju' kutiju a iz te kutije uzmu svež i hoće da vrate... ima more primera...
Zato sam se povukao...

Pametno.
Ja sam radio u turistickoj agenciji, dakle isto posao koji zahteva kontakt sa ljudima i pobegao posle 2-3 meseca, jer su ljudi nenormalni.
Plus sto je to bila agencija koja je organizovala poklonicka putovanja, pa sam shodno tome ocekivao da tu dolaze neki smerniji ljudi.
Koliko sam se samo zajebao...

Nije ni tim ljudima na salterima lako, pogotovo sa nasim narodom koji samo ceka da se istrese na nekog, ali ipak salterski radnici ne mogu da budu tako bahati i bezobrazni.
Meni se ne mili da odem u opstinu, jer kad god dodjem pred salter gledaju me kao da sam im oca ubio.

Ja sam pošteno odradio tu priču i prema sebi i prema drugima. Radio sam 8 godina u apoteci i kad sa video da počinjem da gubim strpljenje prema pacijentima promenio sam posao. Sad radim posao koji nema direktnog kontakta sa ljudima. Osim kontakta sa kolegama, ali to funkcioniše više nego dobro. Da sam ostao u apoteci verovatno ne bi bilo dobro...
Zato sam se povukao...

Ja bih sa tim dzangrizavim ljudima lako. Prosto izgovorim ne, a on nek prica sta hoce.

Back