Увод у геополитику нашег простора

Ово би требао да буде кратак курс везан за геополитику овог простора који би читаоцима дао основна знања и свест о томе шта се заправо дешава,
односно дешавало.
Најбоље је што више представити сликама, али ме мрзи да их правим, тако да ће их бити мање него што би требало, а више описа речима.
Читајући пажљиво доћи ћете до интересантних података који ће вам помоћи да разумете политичке тежње у овом делу света.

Прво ћемо почети од садашње Србије.
Она је на Балкану (Хуму).
Балкан данас чини 8 држава: Хрватска, БиХ, ЦГ, Србија, Албанија, Македонија, Бугарска и Грчка.
Балкан чини једну геополитичку(културно-историјско-регионалну целину).

Следеће што треба да уочите је тзв. Југоисточна Европа, а њу чине Балкан и Румунија.
Кајкавска Хрватска није у ЈЕ, али је ту ушла зато што је Мала Азија, односно Турска заузела Једрене, па се све померило на северо-запад, укључујући границу Средње Европе (Немачке) и Северне Европе (Данске).

Дакле Средња Европа, односно Немачка, је као што јој име каже у средини, односно она представља носиоца пројекта "Европе".
Европа није континент него геополитички, псеудо-историјски пројекат цивилизације западне азије у експанзији на словенски исток.

Цивилизација западне азије, у чијем је центру Француска, развила се у средњем веку, али конструише своје корене у много раније доба.
Тај конструкт њене историје има само једну нит - антисловенство, које га повезује у једну целину (даје историјски континуитет и хомогеност).

Дакле, део цивилизације западне азије је Немачка, која је носилац конструкта "Европе".

Средњу Европу чине Немачка, Швајцарска, Аустрија са Чешком, Словачком, Словенијом и Мађарском, и Пољска.
Центар јој је Берлин.
У том смислу политички центар Европе је Берлин.

Источну Европу чине Белорусија, Украјна и Молдавија.
Јужна Европа је само Италија.
Северну Европу чине скандинавске државе и балтичке државе,
Западна је Француска, Белгија, Холандија..
Југозападна Шпанија и Португалија,
Севрозападна Британија и Ирска.

То је Немачки пројекат "Европе".

Калињинград(Русија) служи да одвоји балтичке земље од Немачке и да их стави под доминацију Шведске,
односно да их одвоји од Средње Европе.

Овај простор ја сам назвао Стара Европа, по археолошком термину и он би требао да деконструише пројекат Европе:
5 stara evropa.jpg

Оведе видимо како је Стара Европа подељена на интересне зоне:

stara evropa.PNG

Средња, Источна, Северна, и Југоисточна Европа деле стару Европу.
Оно што је битно да схватите је да је Југоисточна Европа свет за себе, и као што се види није под директним утицајем ни Немачке ни Русије.

Poslednja izmena:
Зашто је Југославија била превара века?
У геополитичком смислу Југославија је само мрља на карти.
Највећи проблем је Словенија која уопште није у Југоисточној Европи, него у немачкој Средњој Европи.
Сама Југославија била је уједињење Србије и Словеније, и избацила је Србију из ЈЕ.
Та држава је била геополитички бесмислена јер је уместо да је утемељена у ЈЕ она је постала продор СЕ у ЈЕ.
Тако је цела Србија испала из ЈЕ, из свог културног и историјског круга.

Овде видимо поделу ЈЕ:

jie13.jpg

Видимо да је по временским зонама такозвани "Западни Балкан" одвојен од остатка ЈЕ.

Оно што је нама заправо било потребно је да Словенију заменимо Албанијом и тако се вратимо у ЈЕ.
Ја сам заговарао уједињење Србије и Албаније као алтернативу Југославије која је уједињење Србије и Словеније.
Тај пројекат сам назвао Илирија.

Словенци нису Јужни Словени, него Западни Словени, и Словенија заправо припада Бечком простору:
Аустрија, Чешка, Словачка, Мађарска, Словенија.
Ми треба са Аустријом да се договоримо о подели сфере утицаја, односно да подржимо Бечки простор.

Ко је направио Албанију, направио је и Југославију, нећу да им помињем име.
Нажалост и Српска Православна Црква је направљена од истих људи и њен просторни домен је Југославија.
Било би идеално да они могу да замене Словенију за Албанију, Словенију ставе под цркву Чешке и Словачке, а Албанију под СПЦ.
Посебно зато што је проглашење албанске цркве упитно јер надлежност Цариградске цркве није у Илирику.

Највећи проблем који ми имамо у нашој геополитици је однос са Словенијом.
Јер САД и Русија одржавају Словенију изван домета Немачке како би је зауставили да изађе на Медитеран.
Зато су и гурали Словенију у заједницу са Србијом, и нас стално гурали у рат са немцима.
На пример Јадранска лига у кошарци која је уништила нашу лигу.
Регионалне лиге нису дозвољене, али овде очигледно јесу.
Зашто нема регионалне лиге ЈЕ?

Иста ствар је и са телевизијом Адрија и свим сличним "Јадранским" пројектима, сви су они уперени у то да се Србија искористи у сукобу са Немачком,
а ми немамо никакве потребе за тим.

Треба подржати Бечки простор и учинити сложенијим однос Аустрије и Немачке.
То је наш интерес.
Ако би се они агресивније окренули ка нама, онда би тражили савезнике у другим земљама против њих.

Дакле за све људе који мисле да је Југославија била добра идеја али је имала проблеме, објашњење је да Југославија уопште није била добра идеја.
Она је била као цев напуњена водом, која када се клати вода иде тамо вамо, између Средње и Југоисточне Европе.
Зато се та држава тако лако увек дезинтегрисала.

Ја не знам како да се изборимо са Југославијом, ево на пример како да променимо СПЦ коју су у 20. веку створиле западне банкарске секте,
у смислу да њен простор не буде Југославија, како то да постигнемо?
Како да зауставимо непрекидно пројугословенско субверзивно деловање?

Када би Југославија била уједињење Србије и Бугарске, без Словеније, то би била права ствар.
Али то нико никада ни не помиње.

Када би Југославија била држава у којој је Словенија замењена Албанијом то би било добро.
Онда се неби ни звала Југославија него Илирија.

Poslednja izmena:
Када говоримо о геополитици неопходно је поменути геополитички контекст одређених градова.
На пример Космет, односно Приштина је центар Балкана.

Ниш је централни град Југоисточне Европе.
Београд је центар панонско-балканског(банско-хумског) региона.

То што нам је главни град Београд је наша политичка катастрофа.
Како променити то?
Јер то само говори да је наша полтичка идеја, идеја постојања наше државе у томе да објединимо панонско-балкански простор, а тиме идемо директно против Немачке која у својој визији Средње Европе има Мађарску, Словачку итд..

Дакле ми не одређујемо ни где ће бити наш главни град, ми смо само топовско месо.

Главни град Србије треба да буде Приштина, јер Српска идеја је владавина над Балканом, а приштина је центар Балкана.
Све преко тога је изван наших домета.
Чак и Ниш(центар ЈЕ) као главни град је превише за нас.

Poslednja izmena:
Ne znam odakle da pocnem jer toliko sranja moze da napise samo neki zvrndov besposlen sedi u akademiji nauka i umesto da traga za nasom prosloscu on predvidja buducnost.

Izvini za ovakav uvod, napisao si toliko sranja da mi treba dobrih par sati da te pobijem argumentima.

Idemo iz pocetka. Sto je tice geo politike akcenat stavljas na geografiji. Mozes ti klasifikovati evropu ovako ili onako, evropa nije samostalna nego je pa recimo protektorat ili kako da nazovemo vazalan odnos prema nato paktu. Nemacka kao motor evrope je okupirana na svakoj kasarni stoji tabla okupacione snage amerike i vbritanije.

Srbija je dzomba na putu zapada prema Rusiji, mali Rusi a zapravo Rusi su mali Srbi no nije kljucno. Bilo kakva podela ili pripajanje ili mastagod, sve je kratkog daha jer Rusi i Kinezi imaju drugacije planove sa nama i srpsko ce biti od do, dokle budemo zeleli da povucemo granice.

Amerika je imperija u padu, klasican tromi konj. Konj je jak ali je i dalje konj i mi ne trebamo da brinemo o konju jer samo sto nije crko. Kada padne amerika albaniji pada roletna i niko nece moci da zaustavi mlade Srbe kada krenu na Kosovo pojacani sa odkb.

Ja ne znam od cega prvo da krenem...
Postavljac se nalupetao toliko da nema dalje-prirodnije je da budemo u savezu sa Albancima nego sa drugim Slovenima?
Ostalo ne mogu ni da pominjem,morao bih ponovo da citam ove nebuloze da bih citirao,ali...nemam zeludac za to.

Drugi ide u drugu krajnost,misleci da Rusiju i Kinu zabole za Srbe i Srbiju.Kad procitam mali Rusi digne mi se kosa na glavi od kolicine gluposti u te dve reci.

Masate temu i sustinu u potpunosti...

Ja ne znam od cega prvo da krenem...
Postavljac se nalupetao toliko da nema dalje-prirodnije je da budemo u savezu sa Albancima nego sa drugim Slovenima?
Ostalo ne mogu ni da pominjem,morao bih ponovo da citam ove nebuloze da bih citirao,ali...nemam zeludac za to.

Drugi ide u drugu krajnost,misleci da Rusiju i Kinu zabole za Srbe i Srbiju.Kad procitam mali Rusi digne mi se kosa na glavi od kolicine gluposti u te dve reci.

Masate temu i sustinu u potpunosti...
Албанија је направљена 1920 године на нашој земљи, стратешки је направљена из два разлога, као и Грчка:
ради лажне историје односно кодирања лажном истријом ("ово је ово ово је оно")
ради спречавања Србије да се постави у свој историјски геополитички положај а то је доминација над балканом.

Poslednja izmena:
Zapazio sam da dva puta ponavljas kako je to tvoj predlog.

Nije to tvoj predlog nego je razvojno resenje zapada. Ti mozes biti samo u nevladinoj organizaciji pa da prevedes taj predlog sa engleskog na srpski nasim vlastima.

Nije tajna da se ide u pravcu ujedinjenja sa albanijom, to mnogi ne znaju a vec sutra bi mogla biti realnost. I to nije opet ponavljam tvoj predlog nego je sve zapisano mnogo mnogo pre nego sto si prvi put ukakio nosu - u pismu alberta pajka.

Islamizacija evrope se desava bas u poslednjih nekoliko godina.

Ali na svu srecu nece se dogoditi. Rusija deluje sa pozicija milenijumske imperije, evropa ce goreti u plamenu rata kao i amerika, za to vreme probudice se majka Srbija gladna i gnevna bojte se psi.

Треба да разумете да је Први Светски Рат био између осталог и рат Средње Европе против Југоисточне Европе, у којем је СЕ изгубила Трансилванију,
Војводину, БиХ (која чак није ни упитно у ЈЕ), али и Славонију и Далмацију, па чак и Хрватску (по мом схватању).
Морате схватити да је стварање Југославије релативизовало те губитке СЕ и целу Југославију поставило у стање у којем је била БиХ, између СЕ и ЈЕ.
Зато се за БиХ и каже "мала Југославија".
А заправо ми морамо јасно да будемо опредељени и свесни да смо у Југоисточној Европи.
Геополитички центар ЈЕ је Ниш.
Геополитички центар СЕ је Берлин.

Квадритерала, иницијатива која долази из Бугарске, заправо представља Југоисточну Европу.
Јер све што није Румунија, Бугарска, Грчка, .. је Србија или земље везане за Србију:
jie13.jpg

Овде је укаучена у Хрватска, јер Хрватска није у Средњој Европи, значи да је у ЈЕ.

Империјална идеја Средње Европе нема никакву снагу, и не треба је се плашити..
На тој слици видимо последице Првог Светског Рата у коме је Средња Европа изгубила територије у корист ЈЕ.

Као и Другог Светског Рата у коме је решена источна граница СЕ.

Da li je tvoja zelja bila da se pripojimo velikoj Albaniji?

To je kljucno za dalje tumacenje.
Моја жеља је да се уједини Балкан, то су Велика Србија, Велика Бугарска и Велика Албанија.
То је Балкан без Хрватске и Грчке.

Ово је подела Балкана према европским силама:
ps.gif

Традиционални савезници држава су означени једном бојом:
ЦГ и Бугарска - Русија,
Хрватска и Македонија - Немачка,
Грчка и БиХ - Британија
Србија и Албанија - Француска

Ако занемаримо Косово, једино се Србија и Албанија граниче, тако да могу да теже већој интеграцији.
Питање Косова се и треба решавати на тој основи, а могуће је и да је због тога и направљено (да се одвоје Србија и Албанија).

Што се тиче Југоисточне Европе њен главни партнер треба да буде Турска.
Турска је и делом у ЈЕ, и има велики град Истанбул, који је нама потребан.
Политичка подела у Турској на исламисте и секуларисте је заправо подела Мале Азије на људе окренуте ЈЕ и оне окренуте Ирану.
Дакле са Турском треба да имамо комплементарне односе, где би ми користили Истанбул, а они наше ресурсе.

Требало би овде поменути и пројекат Балканске федерације, односно Хумске Федерације.

Хумска Федерација је оно што на "западу" зову Балкан, у политичком смислу ту не спадају Грчка и Хрватска, наравно не ни Мађарска али ни Румунија.

Хумска Федерација је уједињење Србије, БиХ, Црне Горе, Албаније, Македоније и Бугарске у једну државу.

На српском би се звала Хум, на бугарском и македонском Хлм, на албанском Хелм.
Главни град би била Приштина.

То је начин да сачувамо Косово у Србији.

Ми имамо један предимензионирани град Београд који је остао од Југославије, и треба нам већа држава за њега и он за њу.

Имали би излаз на Јадранско, Јонско и Црно море.

Овај простор ја сам назвао Стара Европа, по археолошком термину и он би требао да деконструише пројекат Европе:
5 stara evropa.jpg

То би требало да буде модел идеје Европе у две брзине, која се помиње у Француској да би смањила доминацију Немачке.
Политички центар Старе Европе је Кишињев.
Оно што је Брисел у ЕУ, то је Кишињев у СЕ.
Оно што је САД за ЕУ то је Русија за СЕ.

Заправо Француска и Русија стварају пројекат Старе Европе.

Још један град је битан у СЕ, а то је Скадар из перспетиве Католичке Цркве.

Интеграције, односно спољно-политички утицај Србије, треба да изгледа овако:

1.Интеграција Србије и Албаније:
sa.jpg

2.Затим интеграција Балкана (Хума), (која зависи од интеграције Србије и Албаније):
hum.jpg

3.Затим интеграција Југоисточне Европе - Балкан + Румунија (која зависи од интеграције Балкана):
je.jpg

4.Затим интеграција Старе Европе, у чијој је основи Југоисточна Европа:
se.jpg

5.Затим интеграција Хришћанске Евроазије (која зависи од Старе Европе):
ea.jpg

6.И на крају Босфорска Синергија - Нова Троја (која је последица интеграције Хришћанске Евроазије):
troja.jpg

Back