možda je ovo za ljis, pa možda otvorim i tamo...
glupa tema, isto ko i postavljač, pa znam da nema zamerite...
tako ja dadoh kompliment jednoj forumaljki, ona veruje da je zajebavam, dadoh repku uz komentar da sam mrtav ozbiljan, ona odgovara repkom nema potrebe da mi se uvlačiš...
pa bi ponukan time sad pito vas jelda žene...:
jel smatrate komplimente od strane muškaraca uvlačenjem...?
Jedno je kompliment, drugo je obično laskanje. Pošto je danas u upotrebi samo ovo drugo uglavnom, naklapanje prazne slame, koještarije od reči, ispraznih fraza, trica, splačina neopevanih, treba zaista biti majstor, i mudrica, pa razlikovati prvo od drugog, odnosno drugo od prvog.
Komplimenti, ovde? Ovde? To ne biva. Uglavnom. Nije da nema, ali je jako retko. I prava je dragost, kada zaista znaš, da nije isprazna bljuvotina i samo reč upakovana u mašnicu, nego da zaista ta reč ima težinu, da oslikava iksreno divljenje, poštovanje i cenjenje.
Ne smatram uvlačenjem, ali me iritira kada neko misli, da me može "kupiti" lepim rečima, koje niti imaju potporu niti težinu, jer jedno rade, drugo misle a peto kažu. Znači, doslednost nikakva i to smtram uvlačenjem, laskanjem, snishodljivošću, ono tipa "negde će već da upali"...i to mi, pravo da ti kažem, vređa intelekt. Onako žestoko. I to ume samo da me razljuti i iznervira. Jer takve ljude smatram neozbiljnima, šarlatanima, ljudima koji dele reči šakom i kapom...svima. Kome stignu. Znanima i neznanima. A, ja to ne volim u ljudima. I to je nešto što me odbija.
Pravi i istinski komplimenti su nešto samo tvoje. I to je izrečeno samo tebi. Iste ili slične reči, ne čuješ da se dele drugim ljudima. To je pravi kompliment, jer znači samo da je tebi kao čovekum, to jest ženi namenjen.
Ja razlikujem ta dva. Laskanje od komplimenta. Od razočaranog bića, malo li je?