UVEK SE SRETNEŠ

(ili neka moja razmišljanja i životu inspirisana ko zna čime)

UVEK SE SRETNEŠ

Verovati možeš samo sebi
pod uslovom jednim
da samoiskrenošću dušu i srce hraniš
jer samo tako sam sebe
možeš da razumeš i odbraniš.

Verovati drugima......
slepo i potpuno nikada
možeš ni malo, malo ili malo više
čak i mnogo,
ako imaš sreće
da sudba takvog pred tebe meće.

Sve zavisno od toga kako ti duša diše
zavisi od toga šta ti život ispiše
na stranicama tvojim i onog što ga sretneš
ali nikada, nikada nemoj s uma da smetneš
da samo sebi možeš ruku na srce da metneš
jer samo ćeš sam sebe uvek da sretneš.

PS Samo bačen pogled preko ramena u ono što beše....podsećanje zarad onog što će biti, jer uvek je isto samo to ponekad smetnemo s uma

PS Dobar dan želim.....​

mari47;bt130047:
Lepa ti pesma Ljiljo, sa mudrom porukom!
I sam Gorki reče: Uloga iskrenoga čoveka - teška je uloga.:)
Samo, treba preraspodeliti uloge izmedju razuma i srca.
A nije lako. Ne uvek

Naravno da nije lako.....držati tasove uvek u ravnoteži je nemoguće, ali je pravo umeće videti kad jedan prevagne i vratiti ih a to možeš samo ako si iskren prema sebi

RiadaT.;bt130048:
Teško je živjeti sa saznanjem da nikada ne smijemo u potpunosti vjerovati nikome....

Slepo verovanje znači da ti ne postojiš...ne misliš.....ekstrem....samo ne prihvatam da ne postojim jer toliko života u meni ima koji se buni protiv toga.....
Verovati mnooogo nekome je u redu ako imaš sreće pa ti sudba takvog dodeli

pilulica;bt130049:
Nikako da se popravim..Toliko lazi i opet im verujem,verujem u ljude a ne bi trebalo...

I trebaš verovati jer bez toga ko smo i šta radimo na ovoj zemlji.....ali ne svima mnogo jer se poverenje zaslužuje, zaradjuje i kada ga nadješ onda ga treba negovati.....ali obe strane moraju da ga neguju.....zato se i razočaraš jer samo ti neguješ poverenje

Verovanje u nekog je osecaj poverenja prema drugome. Cesto olako prelazimo preko osecaja da nekome ne treba verovati salepljeni licnim osecanjima i zeljama i onda nastaje razocarenje. Treba verovati ali i imati meru u tome, jer sigurno ste nekad prevarili i sami sebe pa sta onda ocekivati od drugih :)

bracaco;bt130078:
Verovanje u nekog je osecaj poverenja prema drugome. Cesto olako prelazimo preko osecaja da nekome ne treba verovati salepljeni licnim osecanjima i zeljama i onda nastaje razocarenje. Treba verovati ali i imati meru u tome, jer sigurno ste nekad prevarili i sami sebe pa sta onda ocekivati od drugih :)

Tačno.....mera i razmišljanje. Poverenje se kao i ljubav ne poklanja....ono se zaradjuje osećajem, ljubavlju, radom, brigom, prilagodjavanjem, voljom da se razume neko ko nije naša kopija, razmišljanjem.....
Naravno da se nekad čovek prevari i u samoga sebe jer luta, očekuje previše pa tako i od drugih.....ali nikada ne treba smetnuti sa uma da su ljudi......samo ljudi

Susret :per: oči u oči ...od glave do pete,da ništa ne promakne ;)

tumblr_lghnbmSXMV1qba2too1_500.jpg

Back