UVC zračenje - germicidne lampe

• Začetnik teme Začetnik teme cocta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cocta

Primećen član
Poruka
729
Nekim ludačkim spletom okolnosti sam bila sa sinom od 4,5 godina u bolnici za odrasle i to na ifektivnom odeljenju,
u sobi smo bili minimum 3h dok je bila uključena germicidna lampa.
Tek uveče sam primetila da mi je koža jako crvena po licu, rukama i vratu i da me jako peče.
Mališa se sutra takođe žalio na peckanje po vratu.

Da li neko ima ideju koliko je štetno to UVC zračenje u toj meri i da li da vodim dete kod dermatologa?

Dr u toj bolnici negira bilo kakvu potencijalnu opasnost od tog zračenja, ali sam po njoj videla da nije iskrena i da hoće da me iskulira. Čak je sama naglasila da se lampe pale samo kada pacijeti nisu tu. Međutim cimer nam je bio deda 75+godina i upalio je jer nema pojma šta radi. Ja dok sam primetila prošlo dosta vremena.

Jedine informacije o tome sa našla na netu i piše da je dosta opasno.

Čovek koji je bio sa nama u sobi ima jako velikih problema sa očima i sav je crven u licu i boli ga. Niko ne zna šta mu je, kada sam im rekla da je upalio tu lampu verovatno slučajno i da je izgoreo, kad me nisu izbacili napolje.

Nekim ludačkim spletom okolnosti sam bila sa sinom od 4,5 godina u bolnici za odrasle i to na ifektivnom odeljenju,
u sobi smo bili minimum 3h dok je bila uključena germicidna lampa.
Tek uveče sam primetila da mi je koža jako crvena po licu, rukama i vratu i da me jako peče.
Mališa se sutra takođe žalio na peckanje po vratu.

Da li neko ima ideju koliko je štetno to UVC zračenje u toj meri i da li da vodim dete kod dermatologa?

Dr u toj bolnici negira bilo kakvu potencijalnu opasnost od tog zračenja, ali sam po njoj videla da nije iskrena i da hoće da me iskulira. Čak je sama naglasila da se lampe pale samo kada pacijeti nisu tu. Međutim cimer nam je bio deda 75+godina i upalio je jer nema pojma šta radi. Ja dok sam primetila prošlo dosta vremena.

Jedine informacije o tome sa našla na netu i piše da je dosta opasno.

Čovek koji je bio sa nama u sobi ima jako velikih problema sa očima i sav je crven u licu i boli ga. Niko ne zna šta mu je, kada sam im rekla da je upalio tu lampu verovatno slučajno i da je izgoreo, kad me nisu izbacili napolje.

naravno da je sav crven kad uključuje iz inata da troši bolnici struju jer oni od njega naplaćuju ono socijalno i zdravstveno
isto ko sa prozorima u autobusima - da ne treba da se otvaraju i zatvaraju kako se kome ćefne bili bi zamandaljeni

najvažnije je ipak da imate overenu zdravstvenu knjižicu gde vas dokone zamlate sad verbalno iritiraju insistiranjem na terminoligiji kartica
sve ostalo neće moći da vam pomognu

jer jedina razlika izmedju medicine onda i medicine danas je ta što je ova novija medicina za pare
a i imaju načine da uglavnom tačno utvrde šta vam je iako isto ne umeju da pomognu kao iz vremena kad nisu znali ništa

medicina je napredovala samo u elektrotehničkom smislu dok u svom nije
a u moralnom je propala načisto jer prvo nagadjaju i isprobavaju a i ako nabodu onda drve dal im je to isplativo

pa opogledajte na šta liče tehničarke i šefovi smena...

- - - - - - - - - -

a opet džaba i pare da imate - Rokfeleru nisu pomogli iako znaju kako se uzimaju organi od ...

Неће ти ништа бити од једног ''сунчања''.
Мутације, ако се и десе, исправе се. Било би опасно свакодневно излагање.
Господин из собе је изгорео и то је то. И очи могу да изгоре. Не само кожа.

Неће ти ништа бити од једног ''сунчања''.
Мутације, ако се и десе, исправе се. Било би опасно свакодневно излагање.
Господин из собе је изгорео и то је то. И очи могу да изгоре. Не само кожа.

Hvala Sofija.
Moja koža je zrela, više sam bila zabrinuta zbog malenog.

Back