utvrdjivanje ocinstva

Ne znam da li je moguće utvrdjivanje očinstva bez saglasnosti majke, ako neko izražava sumnju da je otac deteta, tu sumnju mora rešiti ili otkloniti u zakonitom postupku.

i neka prelista malo zakon o poridici tj porodični zakon.

Osporavanje očinstva

Član 56.

(1) Očinstvo muškarca koji je upisan u matičnu knjigu rođenih kao otac deteta - može biti osporeno.

(2) Pravo na osporavanje očinstva imaju: dete, majka, muž majke i muškarac koji tvrdi da je otac deteta ako istom tužbom traži i utvrđivanje svog očinstva.

(3) Nije dopušteno osporavanje očinstva utvrđenog pravnosnažnom sudskom presudom.

(4) Nije dopušteno osporavanje očinstva utvrđenog priznanjem onim licima koja su se saglasila sa priznanjem očinstva.

(5) Nije dopušteno osporavanje očinstva posle usvojenja deteta.

(6) Nije dopušteno osporavanje očinstva posle smrti deteta.

do yaya.....nista nisi pomogao coveku:roll:

e, to i mene interesuje........zene kakve su danas, poput muskaraca, moze da se desi nesto......:shock::shock::shock:.....sto nije vezano za ljubav ili poverenje i odnos /pijana noc i sl./ pa muskarac nikako ne moze da bude siguran.....moze samo da veruje na rec> ma, twoje je, MAJKE MI!!!:(

grok, stara romanticna dusa... pa gde si ti? e, mnogo teska pitanja postavljas za ponedeljak ujutru... ne znam sta da ti kazem... ono sto ne znas ne moze da boli... iz principa ne verujem na rec... i tako... dobro jutro ljudi... kako ste proveli vikend? ja sam dos'o na pos'o jos umorniji...

Back