Utrnule ruke posle spavanja

gost 199422

Ističe se
Poruka
2.230
Svakog jutra kad ustanem bar jedna ruka mi je utrnula, a nekad cak i obe. Sinoc sam se i u toku noci par puta budio jer mi ruka potpuno utrni, pa moram da je pomerim, izmasiram , pa tek onda nastavim da spavam. Najvise mi se desava kad mi je ruka "gore" Iznad glave, podignuta, ili ispod jastuka.
A da stvar bude jos gora, cak i noge mi lako trne. Ne u toku noci, ali kad ih prekrstim za par minuta meni utrni. Cak i kad samo stavim jednu preko druge, opruzene, meni utrni.

Imam samo 17 godina. Pravu kicmu i vrat (bar su tako rekli na sistematskom).

Ja sam imala taj problem dok mi kiroprakticar nije pokazao polozaj u kome se telo najlakse opusta - lezi na stranu, recimo desnu, desnu ruku savijenu u laktu drzis ispred tela, a leva je ili u laktu savijena preko struka ili ispruzena iza ledja, desna noga je pomerena u nazad, dok je leva u napred. Polozaj je slican onome kada trcis, samo sto lezis :lol: Meni je trebalo dosta vremena da naviknem ovako da spavam, ali je se vise ne budim ukocena.

Svakome trnu ruke kad su:
- ispod glave
- iznad glave (tvoj slucaj)
- ispod tela
- savijene neprirodno.
Ako se nisi dugo micao, isto se to desava.

Sta ocekujes kad prekines cirkulaciju? Sasvim normalna stvar.
Zimi se to jos cesce desava.
Tako je. Meni su trnule shake, dva prsta su bila kao mrtva i to nekoliko nedelja, onda mi je neurolog rekao da to nije nista
i da promenim "nacin spavanja". Ja inace spavam na stomaku, stavim ( uglavnom) desnu ruku ispod jastuka i cele noci je pritisak glave
na toj ruci.

e zna da zeza i ako se ide u teretanu i preteruje s mlekom,ja osetim neko mrtvilo ako su podignute ruke ka glavi pa kao da ima manjak krvi i slaba cirkulacija u sakama,rekla mi razredna da ne treba odma ustati kad otvoris oci nego malo istezanja u krevetu

desilo se meni jednom da sam izgleda jako dugo lezala na ruzi, i to celoj, ne znam kako sam uspela ali eto nekako

i budim se ja ujutru ocu da ustan kad nesto mi ne valja, opet da se mrdnem nece, shvatim da mi je cela desna ruka od ramena do vrhova prstiju oduzeta, sve mrdam celo telo nju nikako, ali uopste, sad probajte taj sok da zamislite, nista se ne oseca, nema bola nema nista samo ne mozes da mrdnes, kad je podignem drugom rukom ona padne, kad je pipkam prstima ne osecam :pljus:
i to je trajalo tako jedno minut dva, i onda su polako poceli trnci da se javljaju sve vise i vise, i meni laks eshvatim da sam je zestoko ugnjecila i da ce sad interesantan deo trnjenje, to je toliko bilo jako da sam ja pocela da kukam na glas, i tarajalo je par minuta najjaci udar, a onda sve slabije i slabije, i onda sam pocela da je pomeram, ali bogami jedno dva tri sata je boluckala i sva bila jadna skembana :lol:

ja sma se jednom u 3 ujutro probudila i osetila nesto tesko i cudno pored sebe, a nisam znala gde mi je ruka. onako u strahu ugrizla sam palac te ruke, koja je inace utrnula. i to krvnicki ugrizla danima sma imala tragove zuba na palcu. :zcepanje: inace, ugrizla sam palac, jer nisam znala sta je to pored mene, onako u polusnu mislila sam da je neko cudoviste. :zcepanje:

dr.Mile Manojlović
Na osnovu kliničke slike problem je u vratu.Prvo treba isključiti vratno rebro (rtg ciljano C7 i Th12),zato što podizanje ruku izaziva trnjenje.Sam položaj tela i vrata pri spavanju može biti problem.Potrebno je da imate dva jastuka jedan srednje veličine i jedan mali koji treba da spreči da se kičma ikrivi u vratnom delu.Ako trnjenje ruku i nogu postane češće onda da ne nagađamo treba uraditi magnetnu rezonancu vrata.

Ja sam imala taj problem dok mi kiroprakticar nije pokazao polozaj u kome se telo najlakse opusta - lezi na stranu, recimo desnu, desnu ruku savijenu u laktu drzis ispred tela, a leva je ili u laktu savijena preko struka ili ispruzena iza ledja, desna noga je pomerena u nazad, dok je leva u napred. Polozaj je slican onome kada trcis, samo sto lezis :lol: Meni je trebalo dosta vremena da naviknem ovako da spavam, ali je se vise ne budim ukocena.
A vidis ja ovako spavam bez da mi je iko rekao a u zadnje vreme se budim sa ukoceim noznim prstima.

dr.Mile Manojlović
Na osnovu kliničke slike problem je u vratu.Prvo treba isključiti vratno rebro (rtg ciljano C7 i Th12),zato što podizanje ruku izaziva trnjenje.Sam položaj tela i vrata pri spavanju može biti problem.Potrebno je da imate dva jastuka jedan srednje veličine i jedan mali koji treba da spreči da se kičma ikrivi u vratnom delu.Ako trnjenje ruku i nogu postane češće onda da ne nagađamo treba uraditi magnetnu rezonancu vrata.

Ta tacka posle dr je najbitnija. :lol:

Meni se to desavalo i sa rukama i sa nogama..... znala sam da nesto nije u redu,i da nije od neprirodnog polozaja tokom spavanja. Vetovatno je bilo od kontinuiranog stresa, jer sam ga u tom trenutku imala.... jer je kasnije proslo samo od sebe:) mislim da bi sada otisla kod lekara po misljenje, da mi se opet tako nesto dogodi.....^^

Sent from my PAP4044DUO using Forum mobile app

Pa,ovo je vrh!Šta bi bilo da vam je savetovano da spavate okačeni na granu sa glavom na dole kao lemur!?Ne smem ni da pomislim!

- - - - - - - - - -

Ybte, pa sta te boli ona stvar za tudje cice?

To se zove društvena odgovornost!

Back