utjecaj regionalne lige u nogometu na politicku scenu u regiji ?

regionalna liga u nogometu ...

• poveceala bi toleranciju .

• pojacala mrznju .

• prosla nezapazeno .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Па реко ти човек: Марибор.

Ни лига у кошарци није ништа променила, не би ни фудбалска.

Гори си од Фабијана. Ништа не разумеш.

Дакле, заболе ме туки за Марибор. сметало ми је што је питао који СРБИЈАНСКИ тим игра у Европи. Смета ми израз србијански јер је бесмислен.
Да треба да се користи израз србијански, онда би требао да се користи и израз словенијански, црногоријански, румунијански, холандијански итд..итд... Отуд сам болдовао и увећао "словенијански".

Правилно је и Аустралац и Аустралијанац и Киргиз и Киргистанац. Српски је национална, а србијански регионална одредница.

...
Брже, браћо, амо, амо
Да се скупа поиграмо.
Србијанче, огњу живи,
Ко се тебе још не диви!
Рваћане, не од лане
Одувек си ти без мане!
Ој Босанче, стара славо,
Тврдо срце, тврда главо,
Тврд си као кремен камен,
Де станује живи пламен!
Ао Еро, тврда веро,
Ко је тебе јоште терô?
Ти си кано итра муња
Што никада не покуња.
Ао Сремче, гујо љута,
Сваки јунак по сто пута!
Црногорче, царе мали,
Ко те овде још не фали?
Мачем бијеш, мачем сечеш,
Мачем себи благо течеш,
Благо турска глава сува,
Кроз њу ветар горски дува.
Ој соколе далматинче,
Дивна мора дивни синче!
Ој ти красни Дубровчане,
Наш и данас бели дане,
Та са песме из старине
Пуне славе и милине!
Ој Славонче танани!
Банаћане лагани!
Ој Бачвани, здраво, здраво,
Ко ј' у песми већи ђаво!
И ви други дуж Дунава,
И ви други де је Драва,
И сви други тамо, амо,
Амо да се поиграмо!
...

Проблем настаје кад језик почне да се назива србијански, јер србијански језик не постоји, постоји само српски језик.

Правилно је и Аустралац и Аустралијанац и Киргиз и Киргистанац. Српски је национална, а србијански регионална одредница.

Србијански је политичка одредница и користи се из политичких разлога (против Срба наравно) ((јбт...звучим ко они русофилски имбецили по крстарици...)

Што се теме тиче, регионална кошаркашка лига се показала као лоша али је заробила националне тимове и сад немају куд, морају да је играју.

Иста би ситуација била и са фудбалом. Потпуно је непотребна. Мо ћемо да играмо српску, Хрвати нека играју хрватску а Словенци словеначку (не словенијанску) лигу.

Баш ме брига да ли они називају Репрезентицију Србије србијанском или српском. Потпуно ми је свеједно, али званичан назив је Репрезентација Србије. А Србија је дефинисана уставом као држава српског народа и свих грађана који у њој живе. Дакле, именом Србија обухваћен је и српски народ и грађани Србије.

Слажем се што се тиче лиге.

sada kada su vam arapi kupili zvijezdu jel to arapski klub ?

Црвена звезда је српски клуб. Био је и биће. Власничка структура се мења временом и то је нормално. Челси је енглески клуб а не руски (а ни русијански). Дакле, Црвена звезда је српски клуб.

Crvena zvezda je srpski klub. Bio je i biće. Vlasnička struktura se menja vremenom i to je normalno. Čelsi je engleski klub a ne ruski (a ni rusijanski). Dakle, Crvena zvezda je srpski klub.

Da li čitaš ćirilicu? Da znam da li da pišem dva puta isto ili ne?

Back