Uticaj reklame na kupovinu

Koliko na vas utiče reklama pri odluci na kupovinu?

• mnogo utiče

• malo utiče

• ne obraćam pažnju na reklamu,kupujem već proverene stvari

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nikada nisam razumeo kako reklama utice na ljude, a znam provereno da utice mnogo. Objasnjavali su mi ljudi koji se bave marketingom, ali nisam shvatio :) Plate enormne sume za reklame u udarnim terminima. Evo, na primer, mogu da zamislim koliko kosta reklama u poluvremenu utakmice Partizana u ligi sampiona veceras. A ko ce, pored fudbala, obratiti paznju na reklame?? I zar ne prebace svi program kada su reklame??

Ja na primer nikada ne bih kupio iz pricnipa proizvod koji ima kretensku reklamu kao one stars zvake, ili kao lenor i ostale gluposti.

Nikada nisam razumeo kako reklama utice na ljude, a znam provereno da utice mnogo. Objasnjavali su mi ljudi koji se bave marketingom, ali nisam shvatio :) Plate enormne sume za reklame u udarnim terminima. Evo, na primer, mogu da zamislim koliko kosta reklama u poluvremenu utakmice Partizana u ligi sampiona veceras. A ko ce, pored fudbala, obratiti paznju na reklame?? I zar ne prebace svi program kada su reklame??

Ja na primer nikada ne bih kupio iz pricnipa proizvod koji ima kretensku reklamu kao one stars zvake, ili kao lenor i ostale gluposti.

Internacionalne firme daju OGROMNE sume novca za reklame.

Reklame smisljaju STOTINE psihologa, psihijatara, umetnika, pravnika, rezisera....

Samo Coca cola (na primer) daje vise za reklamu godisnje nego sto su ukupni prihodi nekih zemalja....

iako ceo svet vec zna za coca colu.....

Iz tih razloga je nikad nisam ni okusio, dakle dzaba su bacili lovu.Ne volim napadne reklame i uopste receno kupujem samo ono sto ja smatram da je dobro.
Dakle mogus e reklamirati do mile volje ali ja cu ipak kupiti samo ono sto ja smatram da je dobro.Reklame koje su napadne i koje su na fazon onih top shop i slicnih lagarija koje vredjaju ljudsku inteligenciju sa prostackim likovima koji se odusevljavaju drangulijama koje su "fenomenalne za malo love" kod mene su odmah diskvalifikovani.

Koliko na vas utiče reklama pri odluci na kupovinu?

Po mom nekom iskustvu što više nešto reklamiraju to je proizvod nikakav, barem za mene.:aha:

Po mom vidjenju je bas suprotno, ono sto se mnogo reklamira je i uspesno, jer ako reklama nije istinita podstice se kontraefekat. Tako na primer TOp shop je vrhunska firma, koja garantuje da vratis proizvod cak u roku od 15 dana, gde ces bolju reklamu, zato posluju evo vec 20 godna uspesno.
Sve sto se dobro reklamira je uglavnom i dobar prozvod. Retko se reklamiraju losi proizvodi, pogotovu na duze staze.

Ne mora da znaci posto se neke stvari samo preko tv ponude prodaju..ko na pr power juicer..e sad nisam ga jos kupio iako gledam reklamu 100god a moracu posto nema slicnih u ponudi koji garantuju taj % iscedjenog voca..one spravice za vezbanje isto pogledam reklame uz vec neko iskustvo mogu proceniti dal je prevara..a nasminkane reklame poput tecnosti za sudje ili preparata za mrsavljenje su uvek kontraefektne jer nemaju mere u lupanju

Svi ali svi proizvodi tOP Šopa su ili nekvaliteteni ili preskupi odnos kvalitet cena svakako prevagljuje na cena i to nekoliko puta .Oni su legalni prevaranti za koje svako zna i koje svi izbegavaju

Vidi ovo sto reklamira chuck norris stvarno ubija od sprave..a kvalitet uopsteno moze varirati od proizvodjaca i cene bez obzira sto je top shop
1d1059635059-total-gym-1000-instructionals-total_gym.jpg

Iz tih razloga je nikad nisam ni okusio, dakle dzaba su bacili lovu.Ne volim napadne reklame i uopste receno kupujem samo ono sto ja smatram da je dobro.
Dakle mogus e reklamirati do mile volje ali ja cu ipak kupiti samo ono sto ja smatram da je dobro.Reklame koje su napadne i koje su na fazon onih top shop i slicnih lagarija koje vredjaju ljudsku inteligenciju sa prostackim likovima koji se odusevljavaju drangulijama koje su "fenomenalne za malo love" kod mene su odmah diskvalifikovani.

Ima veoma razlicitih vidova reklame.

Mnogi nisu direktni vec se indirektno deluje na PODSVEST KUPCA.

Ima i negativnih reklama koje svojom odvratnoscu gone kupca da probaju proizvod.

Veliki koncerni pazljivo mere psihologiju jedne grupe (naroda) kada se odabirju reklamu.

Nisu reklame za jedan proizvod svuda ne svetu iste.

pa pazi.. recimo kad gledam reklamu za koka kolu, pa onako led u casi, limun, pa susti kokakola..mmmm meni se odmah pije..
i ona reklama za KOTEX mesne proizvode.. odmah mi se jedu (cak sam isla da kupim kobasice da isprzim za veceru ) :D

a penzioneri najvise veruju reklamama :) haha moja baba je kupovala sve zivo preko top-shopa, kao kreten.. dok keva nije provalila i zabranila joj...
dakle imam kuci kosmodisk, vibroaction, serpe za spagete (sa onim rupama), sviwell sweeper, magnete za kolena i hiljadu jos nekih sra*a...

Za neke porizvode top shopa ne mogu da provalim gde je prevara, ali sam osetio kod onog seta za krecenje. Mora da se sipa neka odredjena farba, koja je skupa k'o djavo, inace prska na sve strane, i ne radi kako treba. Sto, naravno, nigde nisu spomenuli :)

Mogu da pitam caleta, jer se on time zaludjivao, ali znam samo da se ne isplati. E sad, verovatno je ta boja za nekoga ko se time bavi kvalitetnija i bolja, mada meni ne smeta kada se okreci onom obicnom bojom. Ako nisi burzuj :), nema razloga da dajes znatno vise para za istu stvar.

Mogu da pitam caleta, jer se on time zaludjivao, ali znam samo da se ne isplati. E sad, verovatno je ta boja za nekoga ko se time bavi kvalitetnija i bolja, mada meni ne smeta kada se okreci onom obicnom bojom. Ako nisi burzuj :), nema razloga da dajes znatno vise para za istu stvar.

ma nisam burzuj, nego bio mi je trip, kao okrecis stan za pola sata :D
aj pitaj molim te ako te ne mrzi.. cisto da imam kojim argumentima da odvratim kevu od kupovine ;D

Back