Aj da vas malko posvetujem...besplatno.

NIKO ne može NIŠTA da vam naplaćuje bez vašeg pristanka

Dakle ne morate nikad ništa da platite (ako nećete). Firma kojoj dugujete prvo šalje opomenu pred tužbu, pa onda ide tužba sudu. Ako ne odgovorite ne tužbu (ne osporavate je) onda sudija donosi presudu protiv vas....i opet NIŠTA

Postoji pravo na žalbu...i ako se ne žalite ili ne tražite povraćaj u prethodno stanje....presuda postaje pravosnažne....i opet NIŠTA.
Pošto vi niste izvršili pravosnažnu presudu, tužilac traži od izvršnog odeljenja suda da je oni nasilno izvrše....i tek tad ide sudski popisivač da potpiše imovinu....ali on ne sme da uzme osnovnre stvari koje su vam potrebne za život (a velika većina i nema ništa drugo) dakle ne sme da vam pleni krevet, sto po jednu stolicu na osobu, jedan šporet, zimsku garderobu....može da pleni auto,TV,DVD, PC i sl. Međutim ako vaša tetka tvrdi da je ta tehnika njeno vlasništvo i ima pisane dokaze (račune, ugovore o prodaji...) onda ne mogu ni to.
I nemoj da sad neko kaže da ja lažem....kako nije tako....kako se mora plaćati....NE MORA jer ni Tadićeva vrhuška ne plaća ni vodu ni struju...ništa...jer tobože nemaju para. Zašto da se narod pridržava nekih normi koje ni vlada ne poštuje?
Ovo što sam napisao je više puta provereno u praksi....a od podnošenja tužbe do naplate (ako se ne buniš) prođe oko 2-3 god (zavisno od suda) ali ako svaki put kad dođe neki papir vi uzmete i civilizovano odgovorite i kažete da protestvujete iz svih zakonom predviđenih razloga i uđete u parnicu....proces neće NIKAD biti izvršan....tj, neće za vašeg života...a za unuke ne znam.