Uterivanje dugova

sunchaya

Buduća legenda
Poruka
40.926
Keva mi reče da su neki dan na TV-u pričali o tome kako će početi akcija kojom će se dužnicima koje-čega vršiti popisivanje i oduzimanje stvari do iznosa kojim bi se namirio određeni dug... Pošto, spadam(o) u te - zanima me sledeće....

Na koji način i KO određuje vrednost te - neke stvari koja će biti oduzeta?

Šta se dešava ako NPR - sa sve gaćama :gace:u gajbi ne poseduješ dovoljnu količinu "vrednosti" koja bi namirila iznose tih dugovanja?

Da li postoji nešto što po zakonu, NEMAJU PRAVA da ti oduzmu?

Ne verujem sve se oduzima a zna se koja je cifra..sto manja..tako da bolje sami prodate ili uzmete kredit da vratite..ako je moguce pozajmite na kamatu od nekog..ide se u zatvor bre.1 000 din je dnevno..to se bas ne isplati:lol:

Ne verujem sve se oduzima a zna se koja je cifra..sto manja..tako da bolje sami prodate ili uzmete kredit da vratite..ako je moguce pozajmite na kamatu od nekog..ide se u zatvor bre.1 000 din je dnevno..to se bas ne isplati:lol:
Pa koji moj da prodamo?
Nisam znala da postoji i ta opcija... Mada mislim da se to više ne isplati zatvorima nego nama... Treba naraniti sve to...

Keva mi reče da su neki dan na TV-u pričali o tome kako će početi akcija kojom će se dužnicima koje-čega vršiti popisivanje i oduzimanje stvari do iznosa kojim bi se namirio određeni dug... Pošto, spadam(o) u te - zanima me sledeće....

Na koji način i KO određuje vrednost te - neke stvari koja će biti oduzeta?

Šta se dešava ako NPR - sa sve gaćama :gace:u gajbi ne poseduješ dovoljnu količinu "vrednosti" koja bi namirila iznose tih dugovanja?

Da li postoji nešto što po zakonu, NEMAJU PRAVA da ti oduzmu?

Spasavajte se nekako sto rece onaj imaju pravo sve sto nije zakovano da ponesu a cifra bice da se uplasis

Znaš kako, fora je u tome što u protekle 2 godine van sezone grejana nije uplaćivano grejanje i naknada za kašnjenje zbog toga.I šta onda može da bude? Jel oni onda ovi iz toplane mogu da npr. dođu i poskidaju radijatore? Mislim stvarno nemam ideju od čega bi se ovde "leba najeli" :think:

Znaš kako, fora je u tome što u protekle 2 godine van sezone grejana nije uplaćivano grejanje i naknada za kašnjenje zbog toga.I šta onda može da bude? Jel oni onda ovi iz toplane mogu da npr. dođu i poskidaju radijatore? Mislim stvarno nemam ideju od čega bi se ovde "leba najeli" :think:

Da li su oni vas tužili zbog toga? Mene čudi kako vam nisu razmontirali radijatore ranije.Tu su vrlo ažurni.

Poslednja izmena:
Onda to znači da oni ne mogu samo da banu ko grom iz vedra neba, nego prvo mora da dođe nekakva tužba
Nekako mi to zvuči neverovatno, jer ako ti dobiješ tu tužbu a svestan si i sam da nećeš moći tj.nema šanse da namiriš, faktički imaš vremena da ponešto i "uštekaš"
p.s. nadam se da me nećete odrukati :rumenko:

:lol:

Onda to znači da oni ne mogu samo da banu ko grom iz vedra neba, nego prvo mora da dođe nekakva tužba
Nekako mi to zvuči neverovatno, jer ako ti dobiješ tu tužbu a svestan si i sam da nećeš moći tj.nema šanse da namiriš, faktički imaš vremena da ponešto i "uštekaš"
p.s. nadam se da me nećete odrukati :rumenko:

:lol:

Pa ako niste 2 godine plaćali grejanje mene čudi kako to da vas do sad nisu već tužili jer to nisu male pare.Mogu da vam upadnu da vam razmontiraju radijatore a vi bolje idite da se dogovorite sa njima da to sve nekako platite na rate jer ako vas budu tužili to ni malo neće biti prijatno.:neutral:

Posavetuj se sa advokatom... Dugovanja starija od godinu dana ne placas, ili placas manje nego sto bi trebalo...
Znam da je moja komsika na tu foru izbegla da plati polovinu ukupnog duga... Gledaj da nekako nacinite neki ugovor...

Za to vreme, prepisi na nekog drugog sve sto imas :)

Sto bi ti placala struju, ako nijedna druga institucija koja zaradjuje vise od tebe za struju uzima iz budzeta, koji ti punis placanjem poreza :)

Pa ako niste 2 godine plaćali grejanje mene čudi kako to da vas do sad nisu već tužili jer to nisu male pare.Mogu da vam upadnu da vam razmontiraju radijatore a vi bolje idite da se dogovorite sa njima da to sve nekako platite na rate jer ako vas budu tužili to ni malo neće biti prijatno.:neutral:

Keva mi reče malopre da je u protekle 2 godine već stiglo 4-5 tužbi... :( pa je onda i meni prosto neverovatno da se ništa nije desilo... Znači sad im je definitivno puko film, pošto su to najavili i na TV-u. Doduše, kaže keva ne samo oni - nego svi! I INFOSTAN i EPS (njima Bogu fala ne dugujemo :neutral: ) i ne znam ko sve još... Pa eto ljudi ako ima neobaveštenih sprem'te se sprem'te.:telefon:

Posavetuj se sa advokatom... Dugovanja starija od godinu dana ne placas, ili placas manje nego sto bi trebalo...
Znam da je moja komsika na tu foru izbegla da plati polovinu ukupnog duga... Gledaj da nekako nacinite neki ugovor...

Za to vreme, prepisi na nekog drugog sve sto imas

Sto bi ti placala struju, ako nijedna druga institucija koja zaradjuje vise od tebe za struju uzima iz budzeta, koji ti punis placanjem poreza

Zanimljivo :think: Nisam znala za tu foru
Tv..komp..krevet..auto:lol:znam da nije zezanje ja ni od rodjenih ne bih pozajmljivao zaebana su vremena i eto ti svadje

Najvrednije (najpotrebnije) što bi imali da zdime su frižider i šporet...Od ostalog se neće mnogo najesti...

Poslednja izmena:

Pa to i nije losa dnevnica. Mnogi rade na gradjevini po ceo dan za te pare, ako uopste nadju posao, pa jos i ako uspeju da naplate. Znaci najbolje resenje je zatvor za otplatu duga.

Dugovanja preko godinu dana zastarevaju pod uslovom da za to vreme nije uplaćen ni jedan dinar na ime duga. Jedino što mogu je da otkače radijatore od sistema grejanja i da podnesu tužbu za dug star do godinu dana, naravno plus zatezna kamata.
Pre tužbe mora da bude uručena opomena pred tužbu kao mirni pokušaj namirivanja duga.

Poslednja izmena:
.
Pre tužbe mora da bude uručena opomena pred tužbu kao mirni pokušaj namirivanja duga.

Da li je ovo obavezno? Ili se Tijaniceve pretnje putem nazzionalne televizije smatraju urucenom opomenom?

@zvoca: Francuska burzoaska revolucija je oznacila kraj feudalnog rezima, i kraj najruznije tekovine feudalizma: duznickog ropstva.
Do kraja dvadesetog veka je duznicko ropstvo postojalo samo u istorijskim citankama.
Za vreme slobine vladavine pokusano je ponovno uvodjenje ove vrste naplate, ali su to stvarno uspeli tek ovi petooktobarci profesionalci.
Skolovan kadar.

Ne vracaju nas u liberalni kapitalizam, ni u trzisni kapitalizam. Ne vracaju nas cak ni u rani kapitalizam.
Na pocetku 21. veka vracaju nas u feudalizam.
A alat za izlazak iz feudalizma je bila giljotina.
Strucnost iznad politike.

Poslednja izmena:
Ma ajde ljudi sta se palite, mi imamo duga za plin 1000e vec 3 godine, tuzili cuda neka, i nista. Nece nikad ni dobiti te pare, niti ce ikad ista odneti iz kuce! To vam garantujem ;)
Dugove prema drzavi tipa struja, voda, plin ne placam niti cu :) A ne dam da iskljuce, pa mogu da se slikaju CVRC!

Ma ajde ljudi sta se palite, mi imamo duga za plin 1000e vec 3 godine, tuzili cuda neka, i nista. Nece nikad ni dobiti te pare, niti ce ikad ista odneti iz kuce! To vam garantujem ;)
Dugove prema drzavi tipa struja, voda, plin ne placam niti cu :) A ne dam da iskljuce, pa mogu da se slikaju CVRC!
nije to ništa... :rumenko:
A videla sam danas da neki štrajkuju iz neke pravne službe ispred palate pravde.Jel su to ti koji su zaduženi za to uterivanje? :(

Back