Usvojio bih devojčicu

gledam ovih dana devojčice po ulicama i razmišljam - možda nekoj takvoj postanem otac, hranitelj...
eh, ne znam, ali mišljenja sam da bih bio dobar pedagog...

znači padre, osetio si taj neki gubitak slobode postavši hranitelj. nema skitaranja i slično, jer deca čekaju... da, ogromna promena....
mada sam ja kućni tip čoveka, meni je dom na prvom mestu.
teško mi pada što je prazan...

gledam ovih dana devojčice po ulicama i razmišljam - možda nekoj takvoj postanem otac, hranitelj...
eh, ne znam, ali mišljenja sam da bih bio dobar pedagog...

znači padre, osetio si taj neki gubitak slobode postavši hranitelj. nema skitaranja i slično, jer deca čekaju... da, ogromna promena....
mada sam ja kućni tip čoveka, meni je dom na prvom mestu.
teško mi pada što je prazan...

Pa OK morao sam da budem kod kuće ali ne mislim da je to žrtva ili gubitak slobode. Jednostavno drugačija rutina života. Pazi, i da sam se oženio ne bih mogao kako ja hožu već bih orao da se dogovaram sa suprugom. Sasvim prirodno.

Mislila na avatar...facebook mi udario u glavu hahaa...ja da sam socijalni radnik i da mi singl muskarac dodje i insistira da usvoji devojcicu sa obrazlozenjem da su decaci divljaci( a znamo i da pitbul moze biti umiljat samo zavisi kakav ga vlasnik vaspitava),prvo bih mu pogledala profil na fejsu (nisu ludi na zapadu,za posao kada aplicirate,oni vam prvo pogledaju proffil) iliti avatar na krstarici.....hm,devojcica sa crvenim karminom ( naucno dokazano da kod muskaraca podsvesno crveni karmin na zeni izaziva seksualno uzbudjenje) pa bih se zamislila kako bi on nju kupao,kada udje u pubertet objasnio menstruaciju,kakvi su to bolovi,sta se u zenskom telu desava tada pod naletima hormona a tek kako bi joj objasnio da stavi ulozak ili tampon?!To su sve neke stvari sto je prirodno da zena radi bez seksualne konotacije...eto,to bih prvo pomislila a imam i zensko i musko dete i mogu reci da,gledajuci danasnju decu,niste ni svesni kako su devojcice agresivnije a kako je tesko vaspitavati je kada udje u pubertet....zato,Mekflaj,mani se tih pustih zelja,jer kao dom ti je prazan,zelis potomstvo....ako ti je bas toliko stalo da pomognes neko dete,to mozes i volonterski, u raznim institucijama bez doniranja novca,postoje deca zeljna paznje i ljubavi...a ko voli decu nebitno mu je da li su formalno njegova ...uzgred,malo sam procesljala njegove deiskusije na razne teme..ima tu melanholije,utapanje depresije u alkohol i nedoumice koja je najniza granica za sex,on ima 37g. da li je diskutabilno biti sa devojkom( cuj devojkom??) od 17g....bas mi onako deluje kao jedan stabilan tip,ocinski....hm?

Poslednja izmena:
Mislila na avatar...facebook mi udario u glavu hahaa...ja da sam socijalni radnik i da mi singl muskarac dodje i insistira da usvoji devojcicu sa obrazlozenjem da su decaci divljaci( a znamo i da pitbul moze biti umiljat samo zavisi kakav ga vlasnik vaspitava),prvo bih mu pogledala profil na fejsu (nisu ludi na zapadu,za posao kada aplicirate,oni vam prvo pogledaju proffil) iliti avatar na krstarici.....hm,devojcica sa crvenim karminom ( naucno dokazano da kod muskaraca podsvesno crveni karmin na zeni izaziva seksualno uzbudjenje) pa bih se zamislila kako bi on nju kupao,kada udje u pubertet objasnio menstruaciju,kakvi su to bolovi,sta se u zenskom telu desava tada pod naletima hormona a tek kako bi joj objasnio da stavi ulozak ili tampon?!To su sve neke stvari sto je prirodno da zena radi bez seksualne konotacije...eto,to bih prvo pomislila a imam i zensko i musko dete i mogu reci da,gledajuci danasnju decu,niste ni svesni kako su devojcice agresivnije a kako je tesko vaspitavati je kada udje u pubertet....zato,Mekflaj,mani se tih pustih zelja,jer kao dom ti je prazan,zelis potomstvo....ako ti je bas toliko stalo da pomognes neko dete,to mozes i volonterski, u raznim institucijama bez doniranja novca,postoje deca zeljna paznje i ljubavi...a ko voli decu nebitno mu je da li su formalno njegova ...uzgred,malo sam procesljala njegove deiskusije na razne teme..ima tu melanholije,utapanje depresije u alkohol i nedoumice koja je najniza granica za sex,on ima 37g. da li je diskutabilno biti sa devojkom( cuj devojkom??) od 17g....bas mi onako deluje kao jedan stabilan tip,ocinski....hm?

Pitanje, s obzirom da si soc radnik.
Kakve su šanse za par koji već ima decu, da usvoji jedno dete? Da li ima tih slučajeva? Kako se snađu deca u toj priči?

- - - - - - - - - -

ja nemam potrebu u ovakvom drustvu ni sa svojom decom experimentisati,toliko okolo pretnji da bi se vise time bavio i gledao sve kako toga da ih postedim

Kada imaš pored sebe pravu osobu, kada se pronađete, sasvim je prirodno da poželite da imate decu.
Ako nemaš onda je ok da gledaš iz tog ugla, kako je strašan svet.

Pitanje, s obzirom da si soc radnik.
Kakve su šanse za par koji već ima decu, da usvoji jedno dete? Da li ima tih slučajeva? Kako se snađu deca u toj priči?

- - - - - - - - - -

Kada imaš pored sebe pravu osobu, kada se pronađete, sasvim je prirodno da poželite da imate decu.
Ako nemaš onda je ok da gledaš iz tog ugla, kako je strašan svet.

Imam verovatno pored sebe istomisljenika s kim bih planirao porodicu,svet za mene nije strasan iako ga se zelim kloniti a ako dete saljem u skolu onda mu se moram pribliziti i povinovati,pa sad usput cu videti da li da nase zivote zrtvujem zarad dece

Ja ne vidim da sam nesto u zivotu zrtvovala zbog dece...naprotiv,oplemenili su me a i prestala sam da se raznim glupostima opterecujem....a sve se radi u hodu,sto se tice vaspitavanja....po nekom svom osecaju...nisam ni primetila kad su vec porasli (cerka 20.g. a sin 12.g.)...a u hodu i stvaras novac za stvari koje su potrebne...sve po redu...preziveli su bez stolice za hranjenje,razne nosiljke....a i ako nesto nemaju,to ce ih napraviti boljim ljudima....pa video si valjda,porodice sa decom na moru,na skijanju,na svadbama,na doceku Nove godine....organizujes se...i to je lepota zivota....ne razmisljas mnogo u stilu,jao kako cu...zivis i uzivas u svemu....a kad naidju krize,i to je zivot...sve se okrece...jedino je najbitnije da ne naletis na budalu sa kojom ces imati decu,licno mislim da je to nabitnije u zivotu,i od fakulteta i stana i novca...dzabe sve...

meg, ne znam kako bih prokomentarisao tvoje postove na temi.
verujem i da mi to što sam čitao lolitu nabokova dodatno ne ide u prilog :lol:

mislim da imaš zdrave rezone, pronicljiva si i sistematična osoba.
ubedljivo si iznela neke svoje sumnje u vezi mene i mojih namera da sam i ja na trenutak posumnjao u sebe i krenuo sa introspektivnim razmatranjem vlastite seksualnosti.
elem, neki zaključak glasi da bih eventualno bio u problemu kada bi mi kao staratelju dodelili recimo neku naprednu tinejdžerku od 16 godina pa naviše.
mislim da su padru nudili jednu takvu, on ih je odbio. živo me zanima kako bi to izgledalo u praksi...
dakle, možda bih bio u problemu, nekom unutrašnjem konfliktu, a možda i ne bih, ne znam. pričamo šta bi bilo kad bi bilo, a svi se mi menjamo, rastemo kao osobe, roditeljstvo i starateljstvo nas čine zrelijim, boljim, odgovornijim ljudima...

meg, ne znam kako bih prokomentarisao tvoje postove na temi.
verujem i da mi to što sam čitao lolitu nabokova dodatno ne ide u prilog :lol:

mislim da imaš zdrave rezone, pronicljiva si i sistematična osoba.
ubedljivo si iznela neke svoje sumnje u vezi mene i mojih namera da sam i ja na trenutak posumnjao u sebe i krenuo sa introspektivnim razmatranjem vlastite seksualnosti.
elem, neki zaključak glasi da bih eventualno bio u problemu kada bi mi kao staratelju dodelili recimo neku naprednu tinejdžerku od 16 godina pa naviše.
mislim da su padru nudili jednu takvu, on ih je odbio. živo me zanima kako bi to izgledalo u praksi...
dakle, možda bih bio u problemu, nekom unutrašnjem konfliktu, a možda i ne bih, ne znam. pričamo šta bi bilo kad bi bilo, a svi se mi menjamo, rastemo kao osobe, roditeljstvo i starateljstvo nas čine zrelijim, boljim, odgovornijim ljudima...

Pusti usvajanje,tesko je i kad rodis da izvedes na put,a poznajes mu i karakter i pretke..cini mi se da nisi jos spreman za tako nesto....nadji neku drugu zanimaciju,koja bi te usrecila...:)

Ali ja sam samac.
Imam 35+ god. Ne uspevam pronaći partnerku. Ne mogu više da je tražim.
Okrenuo bih se odgoju deteta kao samohrani roditelj. Osećam snažan roditeljski poriv.
Za surogat materinsvo nemam finansije, mada i tu opciju ne isključujem.

Koliko sam upućen u proceduru, moguće je teoretski da samac usvoji dete, ali mislim da se to u praksi u Srbiji nije nikada desilo. Razmišljam nešto, zašto ja ne bih bio prvi takav slučaj?
Nije mi problem i da je dete romskog porekla, ali bih devojčicu jer su dečaci agresivniji.

Ako ima upućenih, recite mi kakva je procedura, pa da apliciram ovih dana.

Vrlo teško

Back