usvajanje deteta

samo kreten moze da usvoji tudje pa kad ga othrani da mu bane na vrata neodgovorna majka i odvede ga...ne jednom se ovo desilo

Pa ako ga usvoji onda ne moze majka da bane i odvede ga - jer ne moze se dete ni usvojiti ako bioloski roditelj ne da odobrenje. zato i ima mnogo dece u hraniteljskim porodicama jer bioloski roditelji ne daju pristanak za usvajanje. A koliko znam kad takav " roditelj" ostari moze zakonski da trazi da ga dete izdrzava .
Taj problem da majka odvede dete moze da se desi hranitelju
Uzgred Cicak je u pravu za tvrdnju da ima dosta dece ( ne sva da se razumemo) koja su u hraniteljskim porodicama i trpe svakakva maltretiranja. Od dve-tri direktorke Centra za socijalni rad sam to cula. Naravno ima takve dece i u bioloskim porodicama, ali hraniteljske, za razliku od "obicnih", redovno obilaze radnici Centra i problem je sto aljkavo odradjuju svoj posao ili cak zatvaraju oci

Hvala Vam svima puno... znaci svaki odgovor.
Dosla sam do nekih godina, kada zelim mnogo dete. Posle nekog vremena razmisljanja, i uzimanja svih opcija (kako da i ja dobijem dete), dosla sam do toga, da bih volela da usvojim. Kao sto je neko napisao, ima toliko dece koja su zeljna ljubavi i paznje... ja cu pokusati nekom da ostvarim to.
Verujem da je zeni samoj mnogo teze da dobije dete, ali treba pokusati, i potruditi se, i boriti

Dosla sam do nekih godina, kada zelim mnogo dete. Posle nekog vremena razmisljanja, i uzimanja svih opcija (kako da i ja dobijem dete), dosla sam do toga, da bih volela da usvojim. Kao sto je neko napisao, ima toliko dece koja su zeljna ljubavi i paznje... ja cu pokusati nekom da ostvarim to.
Verujem da je zeni samoj mnogo teze da dobije dete, ali treba pokusati, i potruditi se, i boriti
:heart:

Боље ја.

Иначе ако се жеља за дететом јавила из хира, па, што се бактати око усвојења можеш да бираш ко ће да те напумпа и да не зна. Плус, сама жена да усвоји дете у Србији је практично немогуће без дебеееле везе и компликација.

Sta mislite o tome kada zena zeli da usvoji dete? I da li je duga procedura kada je zena bez partnera?

meni je to super znas kolko ima dece u tim domovima bolje da imaju jednog roditelja i puno ljubavi nego nijednog..i.makar cekala 3god ja mislim da vredi jer ljubav je najvaznka stvarkoju mozemo da ostavimo u amanet..i ja kad bi bila imucnija bi pored neke svoje buduce dece mozda usvojila jos neko..
znaci svesrdno podrzavam ako si spremna i zeljna;)

- - - - - - - - - -

znaci pusti ti ove sto pricaju tesko je..sve se to isplati kad vidis te male okice zeljne ljubavi...samo napred i pusti tidje price i osudjivanja i nadji svoju srecu;):*

Jedan mali dečak je od rođenja u hraniteljskoj porodici, sada je već skoro 5 godina u istoj, ali su im rekli da mora ići na usvajanje. Moje pitanje je da li ti isti hranitelji imaju pravo da usvoje to dete, da li postoji zakon o tome, i kakav je proces, kome treba da se obrate?

Back