usteda energije

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je samo poredjenje koje moze da se koristi za uredjaje koji stede efektivnu snagu, ali sada gledano na nivou atoma.
Efektivna snaa ostaje ista, ali se snaga oslobadja u strukturi atoma.

joj znam...ti si nuklearni fizičar u ilegali a konstruisao si kućno grejanje po principu hladne fuzije. svaka čast majstore...jednog dana ću biti ponosan što sam proćaskao s tobom

Jbg,i meni lici na fuziju...

Od svih racuna,najmanji mi je onaj za struju..a ne stedim nista.
Nedavno mi dosao mjesecni racun za potrosnju vode 25 kubika,sto je moja skoro godisnja potrosnja ,plus sto kod nas dupliraju,koliko potrosis vode isto toliko i za kanalizaciju.A najgore,nisam potrosila ni litar vode,jer nisam ni bila u stanu.
Moguce je da je voda curila jedino na vodokotlicu...ali opet ne znam da li je moguce da toliko iscuri?Od zalbe nema nista,tako su mi rekli.

Od svih racuna,najmanji mi je onaj za struju..a ne stedim nista.
Nedavno mi dosao mjesecni racun za potrosnju vode 25 kubika,sto je moja skoro godisnja potrosnja ,plus sto kod nas dupliraju,koliko potrosis vode isto toliko i za kanalizaciju.A najgore,nisam potrosila ni litar vode,jer nisam ni bila u stanu.
Moguce je da je voda curila jedino na vodokotlicu...ali opet ne znam da li je moguce da toliko iscuri?Od zalbe nema nista,tako su mi rekli.

Брате, сестро Лимуне могуће је. То ти је оно кад видиш онај мали, мали, мали поточић како се излива из цевке у шољу.

То ти је 720 сати нон стоп цурења у месецу. Ако имаш властити водомер онда нема лажи нема преваре.

Fiksna potrošnja kod nas u zgradi za stan je 13,5, klubika mesečno. Trošili ili ne, za sve važi....na vertikal (:

Благо теби. Код мене у згради имамо једно бројило за улаз. Улаз има 55 станова. Воду плаћамо по "глави становника".

На селу имам своје бројило. Ем што трошим "за по кући" ем што наводњавам пола хектара, на годишњем нивоу

више платим за прање зуба у Бгду, него за наводњавање на селу.

Брате, сестро Лимуне могуће је. То ти је оно кад видиш онај мали, мали, мали поточић како се излива из цевке у шољу.

То ти је 720 сати нон стоп цурења у месецу. Ако имаш властити водомер онда нема лажи нема преваре.
Fala,brate,sestro tttt. 🙂
Pretpostavila sam da je samo to moguce,jer valjda bi se vidjelo da negdje drugo curi.A vodomjer vidim,tacno pokazuje.

Благо теби. Код мене у згради имамо једно бројило за улаз. Улаз има 55 станова. Воду плаћамо по "глави становника".

На селу имам своје бројило. Ем што трошим "за по кући" ем што наводњавам пола хектара, на годишњем нивоу

више платим за прање зуба у Бгду, него за наводњавање на селу.
A kod nas ako ne trosis vodu,tj.potrosnja ti je 0,dodaju ti neku taksu koja je veca nego cijena jednog kubika vode.
Znaci,isplatnije je pustiti da iscuri jedan kubik,nego ne potrositi ni kap.Ima li to jos gdje,bas me zanima? 🙂

Fala,brate,sestro tttt. 🙂
Pretpostavila sam da je samo to moguce,jer valjda bi se vidjelo da negdje drugo curi.A vodomjer vidim,tacno pokazuje.

Брате, сестро Лимунадице мало сам размишљао о твом водокотлићу и водомеру.

Не бива то да све нормално ради док си ти ту, кад одеш онда се само од себе поквари, а кад се вратиш

онда се само од себе поправи и опет нормално ради. Не, не бива то. Зашто не бива то?

Ако ништа друго, а оно због 2. закона термодинамике (ентропија и ти фазони). Што ће рећи тих 25 кубика

воде нестало је на натприродан начин. Да ли је то могуће? Јесте, али само код тебе. Духови!

Исти они што ти бацају слике по стану и гурају те док једеш. Ипак си требала звати попа да ти окади стан

уместо што си се жалила водоводу. Ни сада није касно. (Не да се опет жалиш него да зовеш попа.)

Сада су духови пуштали воду, ништа страшно, а замисли одеш ти опет негде, а њима се прохте да попију

чај или кафу ...

Брате, сестро Лимунадице мало сам размишљао о твом водокотлићу и водомеру.

Не бива то да све нормално ради док си ти ту, кад одеш онда се само од себе поквари, а кад се вратиш

онда се само од себе поправи и опет нормално ради. Не, не бива то. Зашто не бива то?

Ако ништа друго, а оно због 2. закона термодинамике (ентропија и ти фазони). Што ће рећи тих 25 кубика

воде нестало је на натприродан начин. Да ли је то могуће? Јесте, али само код тебе. Духови!

Исти они што ти бацају слике по стану и гурају те док једеш. Ипак си требала звати попа да ти окади стан

уместо што си се жалила водоводу. Ни сада није касно. (Не да се опет жалиш него да зовеш попа.)

Сада су духови пуштали воду, ништа страшно, а замисли одеш ти опет негде, а њима се прохте да попију

чај или кафу ...
🙂 Bio je pop...znaci,eliminisemo duhove ovaj put.😀
Kad sam zavrnula vodu,po zakonu fizike,potrosnja je bila nula.🙂

🙂 Bio je pop...znaci,eliminisemo duhove ovaj put.😀
Kad sam zavrnula vodu,po zakonu fizike,potrosnja je bila nula.🙂

Одлично!

Мада штета, могла си бити прва особа која је на материјалној основи у научно поновљивом

експерименту доказала егзистенцију духова.

Изашла би ти слика у свим великим новинама, телевизијама, Јутјубу, Инсти, Фејсу...

7794.jpg

У Тајму би била проглашена за личност године, постала би популарна, славна богата...

Ајд, нема везе биће још шанси, дуг је живот.

Back