usteda energije

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.226
listam jutros neke stranice na netu i naletim na ovo - prodaja uredjaja za ustedu elektricne energije

na internetu se prodaje sve i svasta
kupila sam i ocajne i odlicne stvari
haljina koja je izgledala kao haljina iz mojih snova, zavrsila odmah u kanti jer nije bila ni za krpu
ruska antiejdz krema koja je zbog niske cene izazvala sumnju, ali zbog sastava me nesto teralo da je porucim mi je najbolja investicija jer zaista zateze i neguje lice

da li ima smisla poruciti ovu spravicu

a sem ovoga, kako vi stedite i ne rasipate nepotreno sredstva iz vaseg budzeta

Poslednja izmena od moderatora:
baš zato ih i treba hapsiti...prvo što su tehnički nepismeni a posle što varaju ljude

pa zato sam otvorila temu, da se neko ne prevari ako je obmana u pitanju
ovo nije moja oblast i zato pitam informisanije
mislis da sa takvim aparatom ne mozes da sacuvas tu struju koja se rasipa?
mozda radi na principu nekog adaptera koji drzi odredjenu snagu struje da bi aparati radili krace?
cinjenica je da edb ne isporucuje dogovorenu snagu domacinstvima

pa zato sam otvorila temu, da se neko ne prevari ako je obmana u pitanju
ovo nije moja oblast i zato pitam informisanije
mislis da sa takvim aparatom ne mozes da sacuvas tu struju koja se rasipa?
mozda radi na principu nekog adaptera koji drzi odredjenu snagu struje da bi aparati radili krace?
cinjenica je da edb ne isporucuje dogovorenu snagu domacinstvima
taj uređaj je klasična prevara i ne vredi ga ni komentarisati...
kako to misliš da edb ne isporučuje dogovorenu snagu domaćinstvima?

Procitaj komentare...Zena kaze da je placala 40-50e struju,a sada 15.Koliko se secam kod nas je vise od 15e samo obavezan deo,koji placas iako ne potrosis ni kilovat.
Postoji uredjaj koji vraca iskoriscenu snagu u sistem,ali kosta oko 15000e.I koristi se gde je velika industrijska potrosnja,(kad mnogo trofaznih motora ili grejaca krene da radi,u trenutku im treba mnogo snage,koje se tim uredjajem rasporedjuje nazad u sistem).Nisam do kraja shvatio princip rada ali zaista funkcionise,isplati sa za maksimum pola godine,u zavisnosti od potrosnje.
Ovo mislim da je prevara 101%,iskoriscenost energije na primer na pegli ne moze da se smanji,ona greje na zadatu temperaturu i to je to.(zavisi od grejaca koliko ce potrositi KW za proizvodnju odredjene kolicine toplote).

Procitaj komentare...Zena kaze da je placala 40-50e struju,a sada 15.Koliko se secam kod nas je vise od 15e samo obavezan deo,koji placas iako ne potrosis ni kilovat.
Postoji uredjaj koji vraca iskoriscenu snagu u sistem,ali kosta oko 15000e.I koristi se gde je velika industrijska potrosnja,(kad mnogo trofaznih motora ili grejaca krene da radi,u trenutku im treba mnogo snage,koje se tim uredjajem rasporedjuje nazad u sistem).Nisam do kraja shvatio princip rada ali zaista funkcionise,isplati sa za maksimum pola godine,u zavisnosti od potrosnje.
Ovo mislim da je prevara 101%,iskoriscenost energije na primer na pegli ne moze da se smanji,ona greje na zadatu temperaturu i to je to.(zavisi od grejaca koliko ce potrositi KW za proizvodnju odredjene kolicine toplote).

ne postoji uređaj koji vraća energiju već postoje brojila koja mere reaktivnu snagu koja u velikim industrijskim sistemima za edb predstavlja značajnu stavku a sama edb ti daje niže cene struje ako koristiš takvo brojilo

Poslednja izmena:
ne razumem. provajderi mogu da zakinu na brzini ali kako ti zakida edb?

EDB zakida na drugi nacin.
KAda se kupovali novi strujomeri,ni jedan Evropski proizvodjac nije mogao da ih isporucuje-razlog-ako NAPON padne ispod 5 ili 10% od predvidjenog (220V),
A fizika potvrdjuje-ako je napon manji,potrosnja je veca,da bi se postigao isti efekat...Znaci,ako je napon 220V portosnja 100KWH-kad napon padne na 190V potrosnja raste oko 5%-105KWH.

EDB zakida na drugi nacin.
KAda se kupovali novi strujomeri,ni jedan Evropski proizvodjac nije mogao da ih isporucuje-razlog-ako NAPON padne ispod 5 ili 10% od predvidjenog (220V),
A fizika potvrdjuje-ako je napon manji,potrosnja je veca,da bi se postigao isti efekat...Znaci,ako je napon 220V portosnja 100KWH-kad napon padne na 190V potrosnja raste oko 5%-105KWH.

izgleda da nismo učili istu fiziku :mrgreen:

У ово се не разумем,као ни ти, па не могу да одговорим.

Енергију се ретко кад сетим да приштедим, укључујем машине кад ми треба, бојлер је стално укључен, пеглам исто по потреби, сијалице раде пуном паром, клима кад нам је вруће, телевизор нон стоп укључен :rumenko:

Него, о којој креми за лице причаш :lol:

listam jutros neke stranice na netu i naletim na ovo - prodaja uredjaja za ustedu elektricne energije

haljina koja je izgledala kao haljina iz mojih snova, zavrsila odmah u kanti jer nije bila ni za krpu
ruska antiejdz krema koja je zbog niske cene izazvala sumnju, ali zbog sastava me nesto teralo da je porucim mi je najbolja investicija jer zaista zateze i neguje lice

e sad me zanima, poznavalac bi ovde mogao da se javi - da li ima smisla poruciti ovu spravicu

Kad vidim ovako odrađene sajtove gde me svaka stavka treba ubediti da kupim odmah, sa lažnim komentarima, prilično sam sigurna da ne treba da kupujem.
Za uređaj ne znam, ne znam po kom bi principu radio. Ali logično mi je da tako nešto postoji već bi svi znali jer bi svima bilo u interesu da građani koriste, ne toliko zbog nižih računa koliko zbog uštede energije i zaštite životne sredine.
Čula sam da ima nekih aparata koji varaju brojilo, ne znam koliko je to tačno, ali mi već deluje moguće. :D

- - - - - - - - - -

У ово се не разумем,као ни ти, па не могу да одговорим.

Енергију се ретко кад сетим да приштедим, укључујем машине кад ми треба, бојлер је стално укључен, пеглам исто по потреби, сијалице раде пуном паром, клима кад нам је вруће, телевизор нон стоп укључен :rumenko:

Него, о којој креми за лице причаш :lol:

:lol:

e sad me zanima, poznavalac bi ovde mogao da se javi - da li ima smisla poruciti ovu spravicu

Šta će tebi antiejdž krema kad imaš 20 godina?:eek:

Za štednju samo ovo ( ili neodijumski magnet na brojilo :mrgreen: ):

c3a_tajmer_sa_uticnicom_digitalni.jpg
hqdefault.jpg

Pre par godina smo u Ikei kupili stedljive sijalice...bile su nesto za dz...pakovanja po 3 komada
od kad sam ih stavila ispred garaze i na terase,mirna sam
do tad smo sijalice menjali na svaka dva meseca

To je doduse jedino gde stedimo :rumenka:

Nego...meni su sjajna stvar oni suncani kolektori i bojleri,koje vidjamo i po zapadnoj Evrop,a po Grckoj

ne znam koliko kosta takva jedna investicija,al nesto kontam da se to dugorocno isplati
narocito kad imas decu koja se kupaju po 37 puta dnevno :lol:

Back