УСТАВНИ суд БиХ: Мере ОГРАНИЧЕНОГ кретања и НОШЕЊА ЗАШТИТНИХ МАСКИ су кршење људских права (ЗАШТО ћути Уставни суд Србије?)

Ajmo ovako, posto to izgleda mnogima nije bas najjasnije...
Vezivanje pojasa u saobracaju je prisilna radnja koja nije regulisana Ustavom ali jeste Zakonom.
Tako da je neko navodno krsenje Ustava, mojih ili tudjih prava zbog nosenja maski cista budalastina.
Svako ko ne nosi masku ili druge podstice na nenosenje je jednostavno retardirana i samoziva budaletina koju

bi trebalo uneti u bazu podataka a onda na ulazu u Kovid bolnicu ili ambulantu najljubaznije poslati kuci da crkne...

Ал` ти је поређењеееееее:zcepanje:"везивање појаса у саобраћају" и "ношење маски".
Понекад се питам КО ВАМ бре склапа овакве ИНТЕЛИГЕНТНЕ реченице и даје да их по разним форумима постављате или као коментаре у неким медијима.
МЕНЕ највише забрињава ова АГРЕСИВНОСТ, коју све више демонстрирате! Тако се ништа не постиже. Напротив.

Ал` ти је поређењеееееее:zcepanje:"везивање појаса у саобраћају" и "ношење маски".
Gde je razlika?
Al' posto ti izgleda malo teze shvatas, evo ti malo drugacije:
Ti mozes da stignes od tacke A do tacke B i bez sigurnosnog pojasa i bez maske.
Samo je pitanje koliko nevezivanjem pojasa ili nenosenjem maske ugrozavas sebe i druge.
Pre neki dan izlece govedo iz zgrade, naravno bez maske i kaslje pravo u mene. Ne znam
da li je zarazen, vakcinisan sam i nosim masku pa me nesto bas i zabole ali sta mislis koliko
miliona virusa je taj debil iskasljao?
Sta da je kasljao na tvog oca, majku, baku, deku?

Gde je razlika?
Al' posto ti izgleda malo teze shvatas, evo ti malo drugacije:
Ti mozes da stignes od tacke A do tacke B i bez sigurnosnog pojasa i bez maske.
Samo je pitanje koliko nevezivanjem pojasa ili nenosenjem maske ugrozavas sebe i druge.
Pre neki dan izlece govedo iz zgrade, naravno bez maske i kaslje pravo u mene. Ne znam
da li je zarazen, vakcinisan sam i nosim masku pa me nesto bas i zabole ali sta mislis koliko
miliona virusa je taj debil iskasljao?
Sta da je kasljao na tvog oca, majku, baku, deku?
Mnogo ste fragilni

Trebalo je imati 0 mera od početka

Ma, ne mislim ja to ozbiljno ali ove kaznice od 5000 din. (odn. polovina) su smesne, nekako moras da urazumis te ljude.
Mozda letovanje (Grcka, Hrvatska i ostali) sa potvrdama o vakcinaciji pomogne.
Opet, ne bih delila ljude na vakcinisane i nevakcinisane, to bi bilo ravno fasizmu. Jer moguce je da se neko i ne zarazi za vreme citave ove pandemije, pa zasto da ne putuje?

Da budem jasna do kraja, ako si odgovoran, nije ti nuzna vakcinacija, bar po mom misljenju.

Za mene je problem u neodgovornim ljudima koji nece bas nista, ni da postuju mere, ni da se vakcinisu, pa opet, ne bih "lovila vestice" ali bih njih najvise pozvala na odgovornost i da malo "o'lade".

Opet, ne bih delila ljude na vakcinisane i nevakcinisane, to bi bilo ravno fasizmu. Jer moguce je da se neko i ne zarazi za vreme citave ove pandemije, pa zasto da ne putuje?

Da budem jasna do kraja, ako si odgovoran, nije ti nuzna vakcinacija, bar po mom misljenju.

Za mene je problem u neodgovornim ljudima koji nece bas nista, ni da postuju mere, ni da se vakcinisu, pa opet, ne bih "lovila vestice" ali bih njih najvise pozvala na odgovornost i da malo "o'lade".
Da ali upravo se to desava.

Понекад се питам КО ВАМ бре склапа овакве ИНТЕЛИГЕНТНЕ реченице и даје да их по разним форумима постављате или као коментаре у неким медијима.
МЕНЕ највише забрињава ова АГРЕСИВНОСТ, коју све више демонстрирате! Тако се ништа не постиже. Напротив.
Agresivnost mnoze prouzrokovati samo veci otpor
to bi trebalo znati iz psihologije

Уставни суд Босне и Херцеговине донео је одлуку да мере ограниченог кретања и ношења маски током пандемије коронавируса представљају кршење основних људских права.
"У конкретном случају у питању су кршења права на приватни живот и на слободу кретања, која су извршена наредбама уских сегмената извршне власти о обавезном ношењу заштитних маски и о ограничењу кретања, кризних штабова министарстава здравства"
, стоји у одлуци Уставног суда БиХ.

Још се наводи да одлука Кризног штаба Министарстава здравства Федерације БиХ представља кршење наведених људских права, с обзиром на то да је "изостало активно учешће у доношењу и преиспитивању наређених мера од највиших органа законодавне и извршне власти".
Мера забране кретања од 23 до пет сати ујутро уведена је у Федерацији БиХ 10. новембра услед пораста броја новозаражених коронавирусом. Тада је донета и одлука обавезног ношења маски у затвореном и на отвореном простору.

После донешења ових мера, поједини сарајевски адвокати упутили су апелацију Уставном суду БиХ,
тражећи да се преиспитају донете мере, као и да се до коначне одлуке укину мере Кризног штаба Федералног министарства здравства. Они су одлуке Кризног штаба Федерације БиХ о забрани кретања и обавезном ношењу заштитних маски оценили као "мешање у основна људска права и слободе гарантоване Уставом БиХ и Европском конвенцијом за заштиту људских права".

666.png

ШТА и КОГА чека Уставни суд Србије? Предпостављам да је макар један човек то од њега затражио (не улазим у то да ли је то био адвокат, лекар, пекар или апотекар или неко други)
ЗАШТО нико није до сада процесуиран, ЈЕР је евидентно да су ПОГАЖЕНА многа људска права у Србији, ....највише су погажена права наших мајки, очева, нечијих дека и бака, СЕЋАМО се добро оне "ОДЛУКЕ ДА ИДУ У ПРОДАВНИЦЕ ОД 4 до 7 часова УЈУТРО, ПО МРАКУ, са маскама",...па на даље да не набрајам.

ГДЕ СУ ЛЕКАРИ да ИНФОРМИШУ ТАЈ СТИ наш УСТАВНИ СУД, о томе, ДА ЛИ ЈЕ И КОЛИКО болесних и старих људи се још више разболело и умрло баш "захваљујући" тим НЕУСТАВНИМ мерама:?:

ГДЕ СУ АДВОКАТИ, да то исто ПИТАЈУ тај наш УСТАВНИ СУД СРБИЈЕ:?:
Kada je ovakva situacije pstoji samo jedno pravo. Pravo na život. Niko nema prava da ugrožava živote i zdravlje drugih ljudi. Mere su ispravne!

U Srbiji su teski politicki teroristi, svi. To je banda, a specijalno Beograd. To je sve kriminalac do kriminalca, od penzionera, ljekara, pravnika, popova, do vlade, police, vojske, to je sve banda.
Tako je...

Back