Ustav, navrat-nanos...

• Začetnik teme Začetnik teme Dinna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Alekasandar2:
Da vam Aca nešto kaže..

1. USA hoće napolje. Do decembra poslednjih 150 vojnika napuštaju bazu u Tuzli (Baza "Orao")
2. Hoće napolje sa Kosovo
3. Hoće da to urade sa što manje govana po rukama
4. Hoće da neko drfugi pere ta govna
5. Hoće da ako ikako može bude po njihvom
6. Hoće da mi kažemo kako je OK da nam Kosovo ne treba

Pazite, ovo ide po redosledu. Njima je glavno DA ODU. Oni bi više voleli da im se potvrdi da im je politika 1990-2006 bila ispravna nego da helikopterima sa krova ambasade (Kao u Sajgonu) napuštaju Kosovo, ali oni ŽELE DA GA NAPUSTE, samo trenutno biraju najmanje bolan način

Na nama je da im pokažemo da je NAŠ način najmanje bolan po njih... To jest da budemo gor agovna i smradovi od Albanaca.
8-) :lol:

Za najviše deset godina ovaj period dominacije jedne super-sile će prestati.
To i ekonomski pokazatelji mogu da potvrde.
Svi se slažu da Kina ima nejneverovatniji ekonomski progres u svetu, Rusi za najdalje 15 godina izrastaju u Ekonomsku Super-silu. Dalje ne treba ...
Znači, sve bljuvotine koje če Amerikanci napraviti i koje su u prethodnih 15 napravili
doći će lupu neke nove "pravde". Moje su sve nade u tom "novom" vremenu.

Dal neko normalan u ovakvoj svetskoj konstalaciji (trenutnoj) može da zamisli neku perspektivu
za ovako omraženu, ispljuvanu Srbiju. Oblaćenu Himlerovskim metotodama po svim zemljama
Zapada ?!? I mi kao "runo pače" se trpamo i hoćemo moćnicima da se umilimo ? Za koricu hleda ?

Bacamo pod noge svo dostojanstvo koje su nam naši namučeni preci kako tako obezbedili.
Naravno, neko če reći da je to budalasti nacionalizam ili glupost ...
A , moje pitanje je - do koje granice gaziti sve što nam je sveto ? Kad reći - DOSTA !
Ne libite se da ponižavate i vređate Patrijarha, da SVOJ narod uglas sa Ustašama nazivate zločinačkim, da veličate belosvetske ljige kao što su Kandićka, Biserko, Vučo, Lukovič, Boraka i dr.

Sve u cilju - boljeg života. Bez dostojanstva, obraza, svog mišljenja, svojih očiju .
Koga vi zayebavate ?

Eraserhead:
Nisi odgovorila na pitanja.
Koju nesigurnost pominjes?
U kom kontekstu?
Nema nikakve nesigurnosti kod mene u pogledu mog porekla, pripadnosti naciji, nema ni srama koju vi anacionali osecate zbog svoje prpadnosti istoj. Preci su mi Srbi, potomci takodje, a zasto bih onda bila nesigurna?
Zbog toga sto nas proganjaju, sto nas satanizuju, sto nam otimaju?
Mislis li da bih se zbog toga trebala stideti sto sam Srpkinja, ili bih trebala KRITI da jesa
Upravo zbog toga se i busam u grudi da jesam to sto jesam, inace bi mi bilo nebitno, da sam se rodila u Estoniji, bila bih Estonka, nista manje ponosna na svoj narod!
Jos nesto, ne podvaljuj. Da sam Srpkinja, rekla sam u sasvim drugacijem kontekstu, a ti si prevideo to, kao sto si prevideo i Getea!

JOŽEF KASA: Ako ustav ne bude evropski, bojkotovaćemo referendum!

– Srbija je zemlja neograničenih mogućnosti. Ovde se s donošenjem novog ustava može odugovlačiti godinama, a onda može biti napisan preko noći – kaže za „Dnevnik” lider Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa. – Nama je ipak jedino bitno da ova zemlja dobije demokratski, savremen ustav, i to nezavisno od statusa Kosova i Metohije.
Jer, bojim se da je status Kosmeta već davno rešen mimo naše volje, zahvaljujući prethodnom režimu i svemu onom što je Milošević „učinio” za nas zajedno sa SPS-om, JUL-om i, naravno, radikalima. NJima se možemo zahvaliti i za ovo što se događa s Kosovom, kao i za 20-tak godina naših izgubljenih godina života.

Preti li opasnost da se manjine pozovu na referendum uz upozorenje da će u suprotnom „raditi u interesu onih koji hoće da otmu Kosovo”?
– S obzirom da nas u Srbiji, kao što sam rekao, ništa ne može iznenaditi, ne bi me čudio ni takav razvoj događaja. Međutim, da budem potpuno iskren, uopšte nas takva vrsta pritiska ne interesuje. Jedino nas interesuje šta će pisati u novom ustavu, odnosno kako će biti definisani položaj nacionalnih manjina u Srbiji, osnovna ljudska i kolektivna prava.

Ako tim rešenjima ne budemo zadovoljni, siguran sam da nacionalne manjine neće učestvovati u donošenju tog ustava. Štaviše, čak ću i ja biti prisiljen da se pridružim onim političarima koji već najavljuju bojkot referenduma. Ja ne želim da pozovem na bojkot, ali ustav mora nositi evropske vrednosti.

U suprotnom, nema teoretske šanse da glasamo na referendumu. A da li će nas zbog toga proglasiti izdajnicima? Pa oni to stalno rade, iako smo mi zapravo istinski integracioni faktor u ovoj zemlji. Srbija mora da shvati da bez adekvatnog, valjanog rešenja pitanja nacionalnih manjina nikada neće postati članica evropske porodice.

Nećemo radikalsku perspektivu

Radikali su jasno naveli da neće pristati na davanje većih prerogativa Vojvodini?
– Naš stav o autonomiji Vojvodine već godinama je poznat. Uostalom, ako smo već unapred taoci Srpske radikalne stranke, onda mora biti jasno da ova zemlja nema perspektivu!

Nacionalni saveti, međutim, već duže izražavaju nezadovoljstvo što uopšte nisu pitani prilikom izrade novog ustava?
– Bez namere da se mešam u rad nacionalnih saveta, sramota je za ovu državu ako nisu bili pitani. Inače, što se SVM-a tiče, mi smo na vreme predali svoju ustavnu platformu, odnosno naše viđenje određenih pitanja predstavili smo i DSS-u i DS-u. Koliko su od toga prihvatili i ugradili, ne znam, jer novi tekst ustava još nismo videli. Ali znam da ako predviđena rešenja budu išla ispod određenog minimuma, na njih nećemo pristati.
http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?name=News&file=article&sid=14577

Шта треба да значи ова Касина изјава?
Ако он не буде могао да ували своје дупе негде у покрајинску администрацију,Устав неће бити европски?

Danijel Server:

Ukoliko pregovori Beograda i Prištine do kraja godine ne daju rezultate koje međunarodna zajednica želi, Beograd će referendumom usvojiti novi ustav u kojem je Kosovo definisano kao sastavni deo Srbije i raspisati izbore na kojima će jedina tema biti - ko najbolje može da brani taj stav, rekao je Server agenciji Beta. "To će znatno otežati napredak u rešavanju kosovskog pitanja", ocenio je on.

Како се,у овој изјави,добро виде мотиви оних који се противе Уставу.Ево зашто су Чеда(а,и неки лидери националинх мањина) добили задатак да позивају на бојкот референдума.Па још,све заједно у пакету са НВО `за људска права`... :evil:

Najgore sto se u novom ustavu sprema legalizacija pljacke Vojvodine pod strom dobrom metodom"sprecavamo cepanje Srbije" kao je vec pocelo okolo da prdi drug Vucic . :evil: Ovaj bedan izgovor za pljacku ce nazalost biti prihvacen i od DSS i njihovih komunjarskih SPS partnera posto im je svima kleptokratija u krvi i ne mogu da podnesu da da neko sam odlucuje o svojim parama.

Plava Bilja:
Donosenje EVROPSKOG ustava :confused:

Malo pojasnjenje.
Ustav je u svojoj sustini evropska tekovina, tako da je svaki ustav evropski, osim ako je otkroisani. Tako da je donekle pleonazam reci da je ustav evropski, u drugom smislu.
Drogo je tzv. Evropski ustav (za jezicke cistunce - velikim pocetnim slovom jer je rec o imenu konkretnog ustava) ciji je projekat propao upravo zato sto ga je otkroisala birokratija na vrhu EU. Za Evropljanina je evroskepticizam u sustini prirodna kategorija. Ne zeli da mu drzava namece vrednosti.
Ali mi smo jos daleko od toga. Prvo treba izuti opanke i izaci iz blata.

Tereskova:
Malo pojasnjenje.
Ustav je u svojoj sustini evropska tekovina, tako da je svaki ustav evropski, osim ako je otkroisani. Tako da je donekle pleonazam reci da je ustav evropski, u drugom smislu.
Drogo je tzv. Evropski ustav (za jezicke cistunce - velikim pocetnim slovom jer je rec o imenu konkretnog ustava) ciji je projekat propao upravo zato sto ga je otkroisala birokratija na vrhu EU. Za Evropljanina je evroskepticizam u sustini prirodna kategorija. Ne zeli da mu drzava namece vrednosti.
Ali mi smo jos daleko od toga. Prvo treba izuti opanke i izaci iz blata.
E, da mi ti ne objasni, ja ne bih znala :roll:
Iz OPANAKA necu ali blato zaobilazim.
Sto lepo ne kazes da je Ustav nametnut, nego upotrebljava rec oktroisan?
Lepse zvuci, i onako, pomalo intrigira. Ko ne zna znaci znacenje reci, moze "prevesti" kao ustrojen, to si htela :lol: :lol:

svetolik trpkovic:
Najgore sto se u novom ustavu sprema legalizacija pljacke Vojvodine pod strom dobrom metodom"sprecavamo cepanje Srbije" kao je vec pocelo okolo da prdi drug Vucic . :evil: Ovaj bedan izgovor za pljacku ce nazalost biti prihvacen i od DSS i njihovih komunjarskih SPS partnera posto im je svima kleptokratija u krvi i ne mogu da podnesu da da neko sam odlucuje o svojim parama.
Какву паљчку?Опет папагајске приче... :roll:

jedite_kod_Joa:
Какву паљчку?Опет папагајске приче... :roll:
Pljacku tako sto se kroz poreske prihode iz Vojvodine izvuce oko 40% od cele Srbije a vrati se oko 18-20% to su jako jednostavne i jasne stvari i one namaju veze ni sa secesionizmom ,ni republikom ,ni sa grbom ,ni zastavom vec iskljucivo sa parama.Vojvodina mora imati svoj budzet i da se sve nadleznosti finasiraju iz njega i uopste nije bitno da li ce se zvati pokranka ,republika ili bilo sta drugo i da li ce biti na vlasti Canak ili radikali ili DSS ,Kasa itd. Stvar je da ne trebaju Vojvodanjske opstine da zavise od Dinkiceve milostinje i da Velja odredjuje ko ce graditi autoput do Horgosa nek gradi on svoju Ibarsku magistralu .Ja uopste ne podrzavem te price Vojvodina republika i slicno ali treba da se sama finansira i da ima izvrsnu ,susku i zakonodavnu vlast a u republicku kasu da uplacuje koliko je potrebno za Vojsku ,diplomatiju i slicno .U Vojvodini zivi skoro 80% Srba i te radikalske price o rastakanju Srbije su obicna maska za pljacku .U Vojvodini je od 74. do 89. izgradjeno najvise objekata infrastukture ,industrije ,zdravstvenih i obrazovnih ustanova i slicno ali ne trba se vracati na ta stara komunisticka resenja vec obezbediti modernu i funkcionalnu autonomiju koja ce omoguciti gradjanima Vojvodine da sami odlucuju o svojim prihodima.

Back