- Poruka
- 24.240
Види овако друже @piciginx не могу ти сада детањно писати о микроклими Панчева али знам да би се такве ствари морале знати!
Предпостављам да добро знаш свој град-место ако си староседелац.
Наиме цело Панчево ти је испрва било подељено на немачко и српаско и свако је имало своју полицију , немачко професионалнију , српско црногрујску хајдучку полицију!
Читава насеља су направљена од тих хајдука као и Немаца једна од српских је Тесла!
и смо имали имена , пезимена и шпицнамен које су нам често давали Немци , често смо се мешали са Швабама , не могу да гарантујем за све али ја сам у роду са више швапских фамилија.
Елем после WW2 Панчево је колонизовано као и друге регије али опстале су старе лозе које се знају по кумству овоме ономе , небитно!
За тог лика не зна нико ни од партитана ни од прочетника!
Дефинитивно лик није старином из Панчева гарантујем!
Већ је насељен од АУ власти по службеној дужности.
Предпостављам да добро знаш свој град-место ако си староседелац.
Наиме цело Панчево ти је испрва било подељено на немачко и српаско и свако је имало своју полицију , немачко професионалнију , српско црногрујску хајдучку полицију!
Читава насеља су направљена од тих хајдука као и Немаца једна од српских је Тесла!
и смо имали имена , пезимена и шпицнамен које су нам често давали Немци , често смо се мешали са Швабама , не могу да гарантујем за све али ја сам у роду са више швапских фамилија.
Елем после WW2 Панчево је колонизовано као и друге регије али опстале су старе лозе које се знају по кумству овоме ономе , небитно!
За тог лика не зна нико ни од партитана ни од прочетника!
Дефинитивно лик није старином из Панчева гарантујем!
Већ је насељен од АУ власти по службеној дужности.