Uspomena na drugu mamu

Neko je danas na ulici opsovao tvoju psovku verovatno u besu, okrenula sam nadajuci se da ces to biti ti, ali ne neka nepoznata muska osoba je psovala, a i kako sam mogla ocekivati da to budes ti kad ih je izgovorila muska osoba....
Nije ni bitno, dosla sam u stan, otisla na terasu i rasila onaj tvoj stolcic sto je uvek stajao na terasi vase kuce i onu jednu stolicu sam rasklopila, skuvala kafu, zapalila cigar.....
Zatvorila sam oci....

Kad sam ih otvorila zacuh cvrkut ptica, a pored nogu je leskario Cicko, pomilovala sam ga, samo se lenjo promeskoljio.
Tvoj otac je svirao kontrabas, a ti si pevala
Zelela sam da taj momenat vecno traje, stavila si svoju ruku na moju i osmehnula, verovatno si videla tugu u mojim ocima:
U,ku.ac, zivot ide dalje.
Koliko je bilo snage u tvojim ocima i neznosti u tvome glasu....

Ostala si jaka cak i kad si saznala da si bolesna, uzalud sam pokusavala da te ubedim da pocnes da se lecis nisi htela...
Jednom iznervirana rekla si: A u ****** nemoj vise ispostuj moju odluku.
I jesam posle toga nisam vise spominjala bolest dolazila bih i sedele bismo na terasi a Cicko bi se motao oko nasih nogu, slusale bi cvrkut ptica, zujanje pcela ili u nocima cvrcke kako cvrcu i govorile: zri, zri grozdje......
Vreme je prolazio i gledala sam kako polako nestajes pred mojim ocima....

Jednog dana vise nisi mogla ustati iz kreveta i tad sam dolazila i sve se nadala da ce moja ljubav biti dovoljno jaka da bolest prodje....
Secam se rekla si: U ku.ac pusti me
I pustila sam te....

Tog dana dva put sam dolazila, pre posla, pred poslednji zagrljaj zamolila si svog tatu da zasvira
I svirao je Tiho noci, ti si slusala ja sam pevala, pomilovala sam te po kosi, zagrlila i poljubila i rekla vidimo se
samo u mislima odgovorila si....
Otisla sam na posao kad sam se vratila tata je plakao,jedan od retkih momenata da sam ga videla sa suzama u oku
Nema je vise....
Zagrlili smo se.....

Nema te vise, nema ni tate...
Jos uvek zivis u mom srcu i jos uvek se nasmesim kad cujem da neko opsuje tvoju psovku.

Ispred zgrade neko je prosao i nasmejao se.
Osmehujem se i ja.

sumara;bt288691:
Licno je.
Secanje na jednu predivnu zenu koje vise nema.
Ne postoje reci kojima bih mogla opisati kakva je to dusa od coveka bila. :heart:
Ovim putem sam htela da joj se zahvalim sto je postojala u mom zivotu i sto i dalje zivi u mom srcu.
Za moju drugu mamu. :)

ona živi....bogatstvo koje vam je dala ne može nikada umrijeti....ONA ŽIVI...sretnica koja je imala drugu mamu..a mnogi nemaju ni prvu....ovakvu kao što je bila vaša druga majka...sigurno sad pjevuši gore negdje iza duge...

Back