Uspesna zena

...onda nisu ni za uspeh...realno...

...danasnja kultura se ulizuje svima...svi se smatraju obrazovanim, pametnim, uspesnim, lepim, natprosecnim, svako se dozivljava kao opasan individualac, cinik i vise bice koje se po potrebi pretvara u prosek, kada tok razgovora to zahteva...a drustvo nas u tome podrzava...

...uspeh je opipljiva stvar...merljiv je i znaci trud i natprosek. Nije uspeh roditi dete. To je sreca. Sreca i uspeh nisu sinonimi. Uspeh je kada rodi dete bolesna zena, uspeh je za Ivanu Negativ sa rakom jajnika i sto priraslica, slabim srcem i polovinom jednog jajnika koji joj je ostao. Uvredljivo je reci da prava i zdrava zena je uspesna sto je rodila. Ne, veliki uspeh je za Ivanu...

Uspeh je kada slepo dete nauci da cita...a ne kada nauci zdravo dete. Od zdravog se to ocekuje. Ako to ne uradi ispod proseka je. Uspeh je sto je moj drugar sa leukemijom zavrsio kao vukovac specijalnu matematicku gimnaziju, elektroniku sa 9,5 i doktorat u Nemackoj. Uspeh je sto je to danas lep mladic koji je pobedio bolest i koji se borio ucenjem protiv nje. Uspeh je Boceli sto je doktorirao na pravnom fakultetu i pevao po nocnim klubovima a nije grandiozan uspeh ako se neko provukao krzo taj pravni sa prosekom 6. To je prosecan covek koji ima prosecnu skolu. Slep covek koji je doktorirao nije prosecan covek. Uspeh je zena koja je imala neku tesku bolest a u Barseloni se takmicila na 200m regularno dok je godinu dana pre toga bila u invalidskim kolicima.

Za obicne ljude koji nisu u teskoj situaciji uspeh je natprosek. Bas ovo sto je Wolf kazao. Uspesna je zena koja je odlicna u svom poslu, ma kakav posao bio. Uspesna je osoba koja je situaciju u kojoj se nasla prevazisla svojim trudom, radom, postenjem, zena koja je do cilja dosla svojim zalaganjem.

Sve ostalo je devalvacija uspeha...uspeh nije biti vrlo dobar u skoli...to je prosek za prosecno dete i sada je uspesno sto ne pije i ne pusi...ali ako malo romsko dete koje nema grejanje i ima prosijake i probisvete oko sebe redja petice i uci onda je to uspeh.

Pokazatelj situacije je kada se nosimo sa zivotom nevezano od okolnosti koje nas zadese. Nije vrednoca ono sto se mora, vredni smo onda kada nezavisno od okolnosti pokusavamo negde da stignemo.

Mirko Ilic, moj omiljeni graficar kaze "ne radim zbog novca, radim zbog zabave"...i verujem mu jer je sa 1000 dolara dosao u Njujork iz jedne SFRJ i za sedam dana, samo i iskljucivo na osnovu svojih radova, dobio naslovnu stranu Time magazina. To su uspesni ljudi...uspeh jeste relativan i ne mozemo svi da budemo talentovani ali mozemo da se makar trudimo da budemo bolji nego sto jesmo i da se ne opravdavamo time kako smo uspesni jako jer vodimo prosecan zivot prosecnih ljudi. To je sredjen zivot, uredjena zivotna situacija ali nije poseban uspeh...uspeh je prevazici sebe...vise si uspesan ako odes kod zubara a bojis od onoga ko ide kod zubara a ne boji se. Uspeh je uvek pomeranje licnih granica na nekom putu. Isticanjem banalnih stvari kao veliki uspeh umanjujemo realan uspeh ovih ljudi...i mnogih drugih.

Upravo tako, samoprevazilaženje ne samoostvarivanje ili još manje samopotvrda.
Nema to veze sa sticanjem statusa ili bogatstva koje treba da služi kao nedvosmislen dokaz tog uspeha, ali ne treba očekivati ni da se sve do tančina poklopi da uspeh ne bi osporavali.
Tako ako recimo neko u svojoj profesiji ostvari veliki, priznati uspeh, bitan pomak u nauci, dobije zvanično priznanje za to ostvarenje, van pameti je da se pitamo da li je jednako ostvaren i na drugim poljima, da li je srećan, zadovoljan, pa ako je neki odgovor negativan - izvini, nisi uspešan!

Ja bih bila zadovoljna da imam svoj životni prostor i normalnu platu za klinca i sebe. I volela bih bar još jedno dete.
Za mene je uspeh- spokoj. I osmeh.
Nisam ambiciozna i ne bi me usrećilo ganjanje neke karijere. Skroman život i posao koji se ne radi van radnog vremena. Baš sam budala što se nisam okrenula prosveti.
Ne bih se trpala da budem uspešna. Hvala lepo :lol:

Znaciiiii smanji zelje i ambiciju.

Tako ce ti svako mesto biti savrseno.

Ucenje Don Huana...:lol:

Sto zeljeniji i za nas vazniji cilj to je put neizvesniji, puniji padova i podizanja ali nije sreca ucauriti se i ne raditi nista jer onda niti gubimo niti dobijamo uz utehu "e bas sam tako hteo"...smatram da u zivotu treba zeleti, stremiti...padati, gubiti, sta vec...nije ni sustina u cilju koji zelimo vec u aktivnom ucestvovanju u nasem rodjenom zivotu.

Danas nas uljuljkuju da se ne borimo, zastrasuju nas svim zivim a laskaju nam da smo sjajni takvi kakvi jesmo i da nema razlike izmedju uspeha i neuspeha, da je trud totalno nebitan, cak je i stetan jer vredni i strpljivi ljudi su zapravo tuzni i nesrecni....give me a break...psiholoska mantra jer ne zele da vecina ljudi ovog sveta izvuce i polovinu kamoli veci deo svog potencijala. Uljuljkuju vas pricom o sreci a apsolutna sreca je trenutak, ziveti na adrenalinu kako si mnogo srecan ne postoji kod normalnih ljudi. Postoji zadovoljstvo tokom svog zivota a skakanje ne bi li se drugi ubedili koliko si srecan je neretko i najcesce laz.

Da, ima dana kada mi se gadi da udjem u avion, apsolutno ima, i u roku od par sati se emocija potpuno promeni i ja sam zaista, istinski srecna...sta je tu istina, ono kada mi se na posao nije islo ili predivan osecaj koji sam dobila nakon sat vremena...sto bi kazala Tacerka, muka mi je od price o osecanjima hocu da vidim ko sta radi, manite me sa osecanjima. Covek treba da gleda siru sliku, nijedan put nije bez kamencica ali sira slika nam daje snagu za ono sta zelimo. A ne verujem da je vrhunac uspeha sedeti kuci i provoditi mesece na socijalnim mrezama uz aktivno izbegavanje zivota. Taj trejnspoting ima druge nazive ali to nije uspeh ma koliko sebe zavaravali da nismo mejnstrim.

Svako ko je ucio kriminologiju je ucio i deo o psihologiji...tacnije o nacinu provodjenja vremena tako da se ne sklizne u zivotu...nigde nisam procitala, osim kod new age fensi psiholoskinja:lol:, da ne treba imati cilj i san o necemu i strpljivo i vredno na tome raditi...cilj sam po sebi i nije sustina, on cuva i boji nas zivot na tom putu, um nam okupiraju lepse stvari sto nas na kraju cini uspesnom osobom...caura nista dobro ne donosi osim onog "lezi, dig' se, ustaj, sedi"...i u danasnje vreme, budi internet trol jer je to jedino mesto gde mozes da budes ono sto nisi. A koliko je samo agresije, nabijene i potisnute u onima koji druge ubedjuju sta je sreca i busaju se u grudi svojom jer im takvo potkazivanje daje trenutnu moc i simulira osecaj upravo tog uspeha, odnosno natproseka koji negiras cime devalviras druge.

Ja sam klasican covek, smatram da je istorija kazala sta je uspeh i kako se do njega stize...samo i jedino radom na sebi i hrabrim ispoljavanjem sebe...a ne moraju svi da budu uspesni...kao i svemu ostalom, neki jesu a neki nisu a neki su u sredini.
Plašim se da je uspeh ipak subjektivna stvar :) jer o samoj osobi ovisi meri li neka svoja postignuća kao uspeh, ili ne.
I dobro je što je tako, jer u suprotnom ljudi ne bi imali pravo da osećaju ponos i zadovoljstvo zbog nečega što su postigli, ukoliko im okolina to pravo ne prizna - što bi bilo pogrešno, pa tako recimo ti ne bi imala pravo da se osećaš uspešnom jer se npr. ne baviš poslom za koji si se školovala/jer nisi dostigla maksimum obrazovanja u poslu kojim si se školovala, a ti se možda osećaš kao uspešna žena, i to iz svog ugla sa punim pravom, bez da te interesuje šta o tome misli neko drugi.

Pa tako i neko drugi ima pravo da iz svoje vizure bude uspešan, jednako kao što imaš i ti iz svoje, iako možda po nekim drugim parametrima koji su njemu lično važni - jer uspeh je postignuće u stvarima koje mi lično percipiramo kao važne, a šta je to što je važno može biti različito od osobe do osobe.

Ja bih bila zadovoljna da imam svoj životni prostor i normalnu platu za klinca i sebe. I volela bih bar još jedno dete.
Za mene je uspeh- spokoj. I osmeh.
Nisam ambiciozna i ne bi me usrećilo ganjanje neke karijere. Skroman život i posao koji se ne radi van radnog vremena. Baš sam budala što se nisam okrenula prosveti.
Ne bih se trpala da budem uspešna. Hvala lepo :lol:

sta ti je postena zemska!

za nekog ko je lako dosao do dobre poslovne pozicije, uspeh je mozda radjanje deteta jer ima problem sa neplodnoscu
za nekog kome deca idu od ruke i caskom je izradjao petoro, uspeh je naci posao sa kojim tu decu ishraniti
uspeh je subjektivan

pa na primer godina miskovic je bio izabran za najuspesnijeg privrednika srbije te godine, jer je imao najveci ostvareni ukupan prihod
cak je dobio u plaketu te godine zvanicno
sa druge strane iste bio je i najveci gubitas jer nije platio svoje dobavljace i sve te ljude je poslovno unakazio zauvek - velika vecina je propala i otisla pod stecaj zbog njega
uspeh uvek ima dva lica

za nekog ko je lako dosao do dobre poslovne pozicije, uspeh je mozda radjanje deteta jer ima problem sa neplodnoscu
za nekog kome deca idu od ruke i caskom je izradjao petoro, uspeh je naci posao sa kojim tu decu ishraniti
uspeh je subjektivan

pa na primer godina miskovic je bio izabran za najuspesnijeg privrednika srbije te godine, jer je imao najveci ostvareni ukupan prihod
cak je dobio u plaketu te godine zvanicno
sa druge strane iste bio je i najveci gubitas jer nije platio svoje dobavljace i sve te ljude je poslovno unakazio zauvek - velika vecina je propala i otisla pod stecaj zbog njega
uspeh uvek ima dva lica
Finansijski uspeh ima samo jedno lice.Mrtvi, bolesni i osakaćeni se ne računaju.Oni su krivi što su radili za pogrešnog gazdu.

Finansijski uspeh ima samo jedno lice.Mrtvi, bolesni i osakaćeni se ne računaju.Oni su krivi što su radili za pogrešnog gazdu.

vidi, finansijski uspeh ima prihod i rashod
kad se ta dva oduzmu ostaje zarada
to treba da bude uspeh
a ne da ti meni das robu, ja je prodam i kazem zaradila sam a tebi ne platim
to nije uspeh
to je prevara

Мда... Са поседовањем туђих пара: "Ма да, немате ви појма, нису паре успех, већ да сте тамо где желите..." - вероватно ту где јесте, поред туђих пара...

Izborila sam se za svoje zdravlje,da opet hodam normalno,samostalno,bez bolova.
Uprkos sazaljivim,osudjujucim komentarima,pogledima,uprkos tvrdnjama da je to "nemoguce",uprkos kritikama jer se desilo da se borim umesto podrske kritike jel*.Osudjujuci pogledi ljudi "sto izlazis takva u javnost,kvari nam dan" ,"sto izlazi takva nocu,kvari nam noc" poruke izmedju redova "skloni se i crkni,ne zasluzujes borbu" .
Uprkos kritikama oko tezine,pokusaja ubijanja mene u pojam ja sam se izborila za svoje zdravlje.

Sto se mene tice izuzetno sam uspesna zbog toga i to nije uteha,samoobmana vec realno stanje stvari.

Svu djubrad koja me je povrsno gledala od "debela si" do "grobe,umri" "njaaao,mukica" sam ignorisala,izborila se za sebe.

Ovog leta kuc,kuc cu normalno na plivanje,sedenje u hladu na plazi jer znam da sam pobedila za sebe.
Srecna,zadovoljna,sa velikim osecajem olaksanja jer mogu sama da se krecem.

Ponosna jer sam uspela,na ignor sve lose ljude koji se ponasaju lose iz kog god razloga.

Zdravlje je najveci uspeh,najvece bogatstvo,najbitnije sto covek ima.To nisu prazne reci,to je zivot.

Jako bitno je voleti sebe,voleti svoje telo i lose ljude ignorisati.

Ako me neko nagazi zbog kilaze ugazicu ga verbalno u podlogu na kojoj je da mu/joj u zivotu na pamet ne padne tako nasilnicko ponasanje.

Zli ljudi veoma vole da maltretiraju slabe i izivljavaju se nad dobrim dusama koje krive sebe za sve umesto da ili nagaze i oduvaju spodobu u ljudskom obliku ili je ignorisu potpuno.
Zato nam dobri ljudi bas naebu u zivotu obicno.

...onda nisu ni za uspeh...realno...

...danasnja kultura se ulizuje svima...svi se smatraju obrazovanim, pametnim, uspesnim, lepim, natprosecnim, svako se dozivljava kao opasan individualac, cinik i vise bice koje se po potrebi pretvara u prosek, kada tok razgovora to zahteva...a drustvo nas u tome podrzava...

...uspeh je opipljiva stvar...merljiv je i znaci trud i natprosek. Nije uspeh roditi dete. To je sreca. Sreca i uspeh nisu sinonimi. Uspeh je kada rodi dete bolesna zena, uspeh je za Ivanu Negativ sa rakom jajnika i sto priraslica, slabim srcem i polovinom jednog jajnika koji joj je ostao. Uvredljivo je reci da prava i zdrava zena je uspesna sto je rodila. Ne, veliki uspeh je za Ivanu...

Uspeh je kada slepo dete nauci da cita...a ne kada nauci zdravo dete. Od zdravog se to ocekuje. Ako to ne uradi ispod proseka je. Uspeh je sto je moj drugar sa leukemijom zavrsio kao vukovac specijalnu matematicku gimnaziju, elektroniku sa 9,5 i doktorat u Nemackoj. Uspeh je sto je to danas lep mladic koji je pobedio bolest i koji se borio ucenjem protiv nje. Uspeh je Boceli sto je doktorirao na pravnom fakultetu i pevao po nocnim klubovima a nije grandiozan uspeh ako se neko provukao krzo taj pravni sa prosekom 6. To je prosecan covek koji ima prosecnu skolu. Slep covek koji je doktorirao nije prosecan covek. Uspeh je zena koja je imala neku tesku bolest a u Barseloni se takmicila na 200m regularno dok je godinu dana pre toga bila u invalidskim kolicima.

Za obicne ljude koji nisu u teskoj situaciji uspeh je natprosek. Bas ovo sto je Wolf kazao. Uspesna je zena koja je odlicna u svom poslu, ma kakav posao bio. Uspesna je osoba koja je situaciju u kojoj se nasla prevazisla svojim trudom, radom, postenjem, zena koja je do cilja dosla svojim zalaganjem.

Sve ostalo je devalvacija uspeha...uspeh nije biti vrlo dobar u skoli...to je prosek za prosecno dete i sada je uspesno sto ne pije i ne pusi...ali ako malo romsko dete koje nema grejanje i ima prosijake i probisvete oko sebe redja petice i uci onda je to uspeh.

Pokazatelj situacije je kada se nosimo sa zivotom nevezano od okolnosti koje nas zadese. Nije vrednoca ono sto se mora, vredni smo onda kada nezavisno od okolnosti pokusavamo negde da stignemo.

Mirko Ilic, moj omiljeni graficar kaze "ne radim zbog novca, radim zbog zabave"...i verujem mu jer je sa 1000 dolara dosao u Njujork iz jedne SFRJ i za sedam dana, samo i iskljucivo na osnovu svojih radova, dobio naslovnu stranu Time magazina. To su uspesni ljudi...uspeh jeste relativan i ne mozemo svi da budemo talentovani ali mozemo da se makar trudimo da budemo bolji nego sto jesmo i da se ne opravdavamo time kako smo uspesni jako jer vodimo prosecan zivot prosecnih ljudi. To je sredjen zivot, uredjena zivotna situacija ali nije poseban uspeh...uspeh je prevazici sebe...vise si uspesan ako odes kod zubara a bojis od onoga ko ide kod zubara a ne boji se. Uspeh je uvek pomeranje licnih granica na nekom putu. Isticanjem banalnih stvari kao veliki uspeh umanjujemo realan uspeh ovih ljudi...i mnogih drugih.

Ne mogu da ti dam reputaciju...odlican post Freyo. :klap:

Slazem se i sa elektrikom. Postoje merila, ne moze se uspeh relativizovati ali za merilo necijeg uspeha jeste vrlo bitna polazna pozicija jer nego ima dobru polaznu osonovu i dovoljno je samo da bude prosecno normalan a neko za mnogo manje mora da bude natprosecan u odnosu na ljude iste pocetne pozicije.

Uspeh je nesto sto je izuzetno u odnosu na okolnosti, u odnosu na prosek. Odustvo uspeha ne znaci automatski neuspeh. Sto znaci da ako ne mozemo za nekog reci da je uspesan, to ne znaci da je to neuspesan i nesrecan covek. Ali zna se sta je uspeh, tu nema mnogo dilema niti relativizacije.

Ne brkajte uspeh sa osecajem licnog zadovoljstva i srece. Nemaju puno veze...osim da je sigurno malo lakse biti srecan kada si i uspesan ili izuzetan u necemu.

Inace je tema idiotska (bez ikakve namere da vredjam,to je realan zivot) jer u Srbiji poslovno uspesni nisu pozeljni jos od vremena Tesle.

Postoje cetiri moguca nacina da neko bude poslovno uspesan ali ih ne zelim ni najgorem neprijatelju sto kaze narod.(Izuzetaka je jako malo.)

Najinteligentniji ljudi koji preko pristojno zive ovde rade za njihovo znanje i sposobnosti nesto za prezivljavanje.

Poslovni uspeh ne znaci srecu u privatnom zivotu.
Privatni zivot uspesni ne znaci srecu na poslovnom planu.
Ljudi mesaju to stalno,lepo s.v.napisa gore tu podrazumevajucu stvar.

Ostvaris se,eto uspes,dodjes gajbi i sta onda?Uspesni zaista su sami jer dobar deo ljudi zeli da ih skine sa trona,zameni ih.Nikada nemaju mira,uvek grc,borba.To nije zivot vec samounistenje.Ko voli neka izvoli al* ja nisam fan iscimavanja.

Posao u Srbiji je tu da bi se placali racuni,prezivelo i da,ko moze ide na to da bez uzimanja kredita moze da priusti pristojan zivot.Pametni ne dizu kredite jer banci vracas duplu ili troduplu cifru od one koju ti je "dala",tako to ide.

Nesreca ljudi sa mnogo para je sto postaju Baja Patak 2.
Znate da sto se vise novca ima,vise zelite,nikad nije dosta?Mnogo je takvih ljudi.

Pohlepa je zlo,novac ulozis,okreces ali ko pusti da postane rob para unisti sebe.

Kad prebogati poslovni ljudi odjednom batale sve i odu u neku prirodu da sacuvaju zdravlje,jer su osetili da se gube u ludilu jurenja za horizontom koji je neuhvatljiv e to je ono o cemu vecina ne misli.

"To je bogatstvo
Jednog dana shvatices zasto.
Slicne stvari trazices samo.
Mir,ljubav i postovanje.
To niko ne moze da uzme
Ne moze da ukrade" .Šelic legenda objasnio.

Uspeh je zaista u malim stvarima jer velike su namestene.

Zdravlje i sloboda su najveci uspesi jer ko ima zdravlje ima sve a sloboda je sustina.

Back