Uspeh

• Začetnik teme Začetnik teme miv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja se ponekad osećam preopterećeno na poslu...ali onda stigne plata :P
Dobro je kad ti se svaki minut lepo plati. Inače bi zaista bilo iskorišćavanje :?

Kod mene ima od svega predhodnog po malo. Kad sam u krizi, nigde nikog,cak ni najblizih, kad mi malo krene svi su tu. A tek sto imam ujaka(rodjenog i bez dece) u inostranstvu. On na samu pomisao da mu neko iz Srbije trazi novac( na zajam) odmah dobije napad sumnjicavosti( pa sto nisi stedela, pa sto ne uzmes kredit, pa ovo pa ono,pripadne mi muka), pitala sam samo jednom i naravno nikad vise.A moj muz je izgubio najboljeg druga iz vojske tako sto mu je pozajmio 100 jevrica. Prokleti novac!

Et tema
uspesan si ako si ispunjen radoscu sto cinis dobre stvari, dobra dela i sto pratis svoje srce i svoje snove... verujem da je uspeh nesto sto se podrazumeva ako istinski verujes u to....
Meni je najvaznije da sam dobar roditelj i dobar supruznik, dobar covek, mislim da je to uspeh, mislim da je normalno okruziti se, sto rece Vanda, ljudim koji ti prijaju, onda nema iskoriscavanja, jer sve sto radis, radis jer ti je prijatno...ako nije, jednostavno treba traziti nesto sto prija....

osećam se ne iskorišćeno no prosto nemam reči kako da nazovem stanje u kome se od mene traži da uradim za nekoga nešto što ne zavisi od mene. Recimo, ako dnas nekome treba pokazati nešto od zadataka za sutra( e samo malo nešto mu nije jasno) ja to odradim i ne gunđam, ali ako se od mene traži da ja sad nekog mog drugog kolegu, prijatelja i sl baš tad kad je njima se prohtelo angažujem osećam se bljak. To je u slučaju mm jož izraženije jer se tu ljudi ponašaju kao da je ceo klinički centar lično njegova pa da može da uradi skener, magnet preglede i ostalo kad hoće. A samo da dodam je na sve preglede idem privatno, uredno platim (naravno i on i deca) baš zato da ne bi nikog morao da deranžira i maltretira da to bude onada kad nama odgovara.

pri tome takve stvari ne rade prijatelji i rođaci i oni koji su mi najbliskiji, naprotiv, to rade ljudi koje znaš iz viđenja, kojima za njihove usluge od nemerljivog značaja (tipa mehaničar, moler,...) platiš onoliko koliko se naplaćuje, jer to je ipak posao, a pogledati skener, previti ranu, pokazati zadatke i sl to je onako, usput, par minuta posla

Smatrate li da ako ste malo uspesniji u poslu kojim se bavite,prijatelji i rodjaci pocnu da vas iskoristavaju? Da li vam to smeta i u kojoj meri !
Искоришћавају?:think:
Не доживљавам то тако.
Увек и сваком помогнем, ако могу.

Нисам се још увек сусрела са неким, да је из блиског окруженја, а да нема меру у потражњи услуга.

ako nekom voljenom bicu ucinis uslugu kad je u nevolji, kad bi se ti nasao u nevolji i kad bi taj isti neko za koga smatras da ti uzvracuje ljubav i da moze da ti pomogne, to odbio...dakako da bi se osecao iskoriscenim!

ne znam...nekad to zavisi od mog raspoloženje, ali u svakom slučaju....kad dobro razmislim, nisam iskorišna sa negativnom konotacijom...uvek mi na kraju bude drago što sam pomogla, bez obzira kako mi to nekad taško pada, zbog umora ili nemanja vremena.

osećam se ne iskorišćeno no prosto nemam reči kako da nazovem stanje u kome se od mene traži da uradim za nekoga nešto što ne zavisi od mene. Recimo, ako dnas nekome treba pokazati nešto od zadataka za sutra( e samo malo nešto mu nije jasno) ja to odradim i ne gunđam, ali ako se od mene traži da ja sad nekog mog drugog kolegu, prijatelja i sl baš tad kad je njima se prohtelo angažujem osećam se bljak. To je u slučaju mm jož izraženije jer se tu ljudi ponašaju kao da je ceo klinički centar lično njegova pa da može da uradi skener, magnet preglede i ostalo kad hoće. A samo da dodam je na sve preglede idem privatno, uredno platim (naravno i on i deca) baš zato da ne bi nikog morao da deranžira i maltretira da to bude onada kad nama odgovara.

pri tome takve stvari ne rade prijatelji i rođaci i oni koji su mi najbliskiji, naprotiv, to rade ljudi koje znaš iz viđenja, kojima za njihove usluge od nemerljivog značaja (tipa mehaničar, moler,...) platiš onoliko koliko se naplaćuje, jer to je ipak posao, a pogledati skener, previti ranu, pokazati zadatke i sl to je onako, usput, par minuta posla

To se i meni dešava. Kada treba da nekome pokažem zadatke za dzabe to je u redu, ma sasvim normalna stvar. A gore pomenuti moleri cene svoj rad, pa zaboga oni se znoje i muče dok rade a ja samo sedim i piskaram. Pa kada je moj posao toliko lak što oni nisu na mom mestu. I zaista se u nekim situacijama osećam iskorišćeno.

Smatrate li da ako ste malo uspesniji u poslu kojim se bavite,prijatelji i rodjaci pocnu da vas iskoristavaju? Da li vam to smeta i u kojoj meri !

Veoma sam uspesna u svom poslu, tako da ovo malo slobodnog vremena posvetim porodici i pravim prijateljima; za ove druge vremena realno i nemam, tako da nemaju sansu ni za povrsnu komunikaciju, a kamoli za pokusaj iskoriscavanja:lol:

e, ovo me podsetilo - poznajem osobe koje vrlo brižljivo teftere svako SVOJU zaslugu. Onda, kada "prijateljstvu" dođe kraj, isipaju ti to na sto u smislu "ja sem tebi itekako pomgao/la" !

Ovo je i mene podsetilo na neke takve:roll: a bas dugo nisam o njima razmisljala. Ulaganja u "prijateljstva" - nesto kao ulaganje u profitabilan biznis

Ja se grozim takvih isfoliranih odnosa, tako da sa mnom mogu da se druze uistinu oni koji mi prijaju.... za njih mi nije tesko da ucinim sta mogu, ali samo ako nije na stetu mene i mojeporodice.
neke granice se moraju postovati

Back