Uspeh kao odgovor na neki drugi neuspeh

Da li nekad navalite da radite zato shto je na nekom planu u zivotu(koji nije vezan za potrebu da se radi) poshlo naopako..deviza bi bila :"Gradi tamo gde mozesh!" ..i na taj nacin se popravlja : ukupna situacija ili slika o sebi?

O svakom slucaju mnogo se brze napresuje u oblastima za koje je covek telentovan.
Dakle vise se treba truditi razviti talentne nego poopraviti nedostatke.Sa tim sto se treba nekako pobrinuti da ti nedostaci ne smetaju

A moze ovaj efekat da se upotrebi i drugacije i pozitivno....

Recimo , posle ucestvovanja na forumu, i citanja raznih gluposti i pljuvanja po meni , u realu svaki seljacki potez i seljak mi izgledaju pitomo i blago....
Em podizete toleranciju prema glupostima i prostakluku, em pozitivno delujete na prihvatanje novih osoba....
Jer posle ovih forumaskih devojki (da iskljucimo shizofrene i lezbose, frustrirane lujke sto skoro desetkova forum, a zene treba primati sa rezervom jer one rade recimo sto nemase hrabrost srcem)
svaka devojka u realu mu dodje ipak malo bolja.....

Tako da ucesce na forumu sa ovakvim sastavom moze da bude visestruko korisno....
Sebe izgradjujes kroz priliv milion raznih ideja i podsecanjem na svoja iskustva.
Vremenom se moze izdvojiti i ponesto od boranije.
Realnost ti postaje usled kontrasta bolja i ljubaznija, iako u realu nije tako....

U svakom slucaju zadnji ovde , prvi u realu....je odlican recept.....
A ove sto se ovde zezaju tesko da mogu da razumem....

e ovo je tacno ..rad kao distrekshn(ne distrakshn) ...tako i meni - teshko da rad moze stvarno da mi posluzi kao prava kompenzacija,mada ima neshto u onome shto rece Navar-slika o sebi je nekad krhka i treba je nahraniti...gljiva,moje srce, munja i Walburga- uteshiste me malo ,placem drugi dan ko dete i pitam se kako su "drugi" tako jaki..

eh...jachina...ima nas raznih...neki su u stanju da gaze preko mrtvih, pa da im se sve rushi to ne utiche na uspeh, a nekima je dzaba sve, ako nije ono shto srce zeli

ja ne znam shta se podrazumeva pod jachinom...mozda je prava, a mozda je nekada ta prokleta maska, gde ce ti sve oprostiti osim slabosti, pa vazda grizemo svoje srce ,,da drugi ne vide''

prichalo se ovde i o temi jachina...i mene je zainteresovala...neki kazu da shto vishe prepreka predjesh, da ti je lakshe, postajesh ,,tvrdji, jachi''...iz mog ugla se ne bi slozila...proziveh neke svoje staze i puteve, da bi samo lud chovek bio tako ludo uporan...ali valjda mi je takav karakter da kao pit bul zagrizem i ne pushtam, i kad krv curi preko ochiju, a znam da su shanse 1%...nisu to neke bezveze stvari, vec neke koje nikad nece osetiti oni kojima je put raskrchen...ali budala bira tezi put...i hvala Bogu zaboravlja oziljke, chim zacele...i sada...nikad a se ne bi razbacivala jachinom, troshi se iznutra materijal, kad se mnogo rasteze, pa postaje mekshi, savitljiviji...i ne razbacuje se snagom, ako nije potrebno, pogotovo ne rechima...samo kad zatreba, onda se bude ti mehanizmi...a valjda shto si neiskusniji ne znash shta te cheka, pa mislih da mozesh sve ili bar mnogo, pa se zato i pogreshno procene ljudi koliko su jaki...

zato plachi...shta god da je u pitanju...to je unutrashnje chishcenje...mora otrov da izadje, da se dusha okupa, a onda ustani i kreni dalje bez tereta trulog chaja na ledjima...

Da li nekad navalite da radite zato shto je na nekom planu u zivotu(koji nije vezan za potrebu da se radi) poshlo naopako..deviza bi bila :"Gradi tamo gde mozesh!" ..i na taj nacin se popravlja : ukupna situacija ili slika o sebi?

Da svakako... ako se prepustis neuspehu u jednom polju, on ubrzo pocne da se siri... znaci, ako sam nesrecna u ljubavi ja se bacim na posao, ako nesto fali na poslu, ja pocnem da gimasticiram i tako to... u principu je rad (i postizanje uspeha) najbolji lek...

jeste,mislish da si jak i zaebesh se ,kao buduci narkoman kad misli "nece meni droga nishta" ..i jeste postajesh "tvrdji i jaci" ,al istovremeno znash kakve situacije da izbegavash,a to znaci da nisi nikad toliko jak,da vishe nishta ne moze da te povredi,jer bi to povuklo i neke loshe posledice po osecanja(tj. ako neshto ne moze da izazove tugu,onda neshto ,na neki nacin suprotno tome ,ne moze da izazove srecu/radost) tj otupelost-i ono kad covek postane "star i ogorcen" - ili shto sam cula u "Opri":) :"patnja izaziva josh vishe patnje" ..zato hriscanstvo pravi razliku izmedju tuge i patnje-i kaze da je patnja greh...

ali ako se mehanizmi odbrane razvijaju,onda je to ok(inace,zanimljivo je, cula sam psihica koji je rekao da mehanizmi odbrane uslovno"nisu dobri",a cula sam,i poverovala, i jednog koji je rekao da ih treba razvijati-verovatno zavisi koji)..

inace ,skoro sam razmishljala to kad u drugoj polovini zivota(da se tako izrazim),ljudi budu previshe tuzni ,pa kao "tuzan sam jer sam star"...imam utisak da ljudi sebe sami zaebu necim,a posle bude teshko da se ispravlja...i ne valja se ni mnogo celiciti-ono:"probacu,pa ako me ne ubije,ojacace me",jer ne znash kolko je protivnik jak i kolika ce biti cena - ipak treba malo mudrije "investirati" svoju snagu i osecanja ..

i,ja mislim da treba otplakai svoje,tj zastati bar malo i ne raditi nishta,a rad moze da posluzi kao beg samo onoliko koliko je to mehanizam odbrane...dakle , bolje beg u rad , nego beg u neke sadrzaje za zanimaciju,ili supstance..mada ja mislim da to nije taj.prosti mehanizam odbrane (kao mozda kod vrkoholicara-klinickih),nego da je neshto ostavilo prazninu i treba je realno necim popuniti,a ne mozesh odmah npr.da nadjesh novu ljubav,al zato mozesh da napravish novi poslovni uspeh i budesh srecan zbog toga..

Back