uspavana memorija

Dus13an

Početnik
Poruka
1
Pozdrav.
Jednom nedeljno mi se dešava kada startujem računar i pri tome registruje 512 MB rama. Međutim ja imam u prvom slotu do CPU-a 512MB(Kingston-a PC3200) i u drugom 256MB(NCP-a PC2100). EVEREST home edition v1.10.106 «vidi» sve kako sam naveo ali i da se u svakom slotu čita po 256MB. Ne dešava se ništa ni posle gašenja i paljenja računara. Promena se dešava kad ga ugasim, otvorim, ispipam kućište da se razelektrišem i malo promrdam oba modula u slotu (verovatno da se probude) i onda sve lepo radi. Inače, ploča je MSI K7T266 Pro2-A i radi sa AMD Athlon XP 1700+. Memoriju NCP sam dobio pri kupovini računara, a kingstona sam naknadno dobacio. Ne bavim se overklokovanjem, prvi sam vlasnik računara i računar je kupljen, kao i kingston, u radnji koja postoji duži niz godina i poznata je u našem gradu. Istekla je garancija za računar pre 2. godine, a za kingstona pre 2,5 meseca. Vidim jedan odgovor – kontakti na memorijskom slotu nisu ispravni = menjaj ploču, interesuje me da li postoji još neki odgovor ili savet.

unapred zahvalan...

Back