Услуга државе

R.Reventlov

Aktivan član
Poruka
1.747
Сви смо свесни да државна предузећа која пружају услуге грађанима имају већ митски статус недодирљивости.
Недодирљивост се огледа у томе да, упркос законима и прописима, запослени у тим предузећима функционишу и спроводе активности које нису у складу чак ни са правилницима тих фирми.
На првом месту је свакако контакт са грађанством.
Кад имате проблем, логично је да окренете телефон и да добијете макар оператера који ће вас упутити како даље да делујете у циљу решавања свог проблема.
И ту је први степеник који је понекад толико висок да нема изгледне шансе да га прескочите.
Први случај - нико се не јавља.
Други случај - слушалица се подигне и спусти скоро моментално.
Трећи случај - И кад вас саслушају, одговоре да нису надлежни али вас не упуте на надлежне.
Четврти случај - Веома осорно разговарају са вама, повишеним гласом, постављају се тако да сте увек ви криви (и да треба да платите, наравно)

Какво може бити решење?
Добро, отпуштање би тренутно променило приступ, али докле?
Ко би требао да буде одговоран за одсуство пословног понашања? Неки вид унутрашње контроле или спољна контрола?

Конкретно, о ком државном предузећу је реч?
Можеш кренути редом, од инфостана па епс-а.
Сад није фокус на монополу нити на праведности наплате, већ ми је потпуно фасцинантно да ове установе не могу или неће да обуче 5-10 младих људи да остваре макар привид доброг контакта са корисницима услуга.

Можеш кренути редом, од инфостана па епс-а.
Сад није фокус на монополу нити на праведности наплате, већ ми је потпуно фасцинантно да ове установе не могу или неће да обуче 5-10 младих људи да остваре макар привид доброг контакта са корисницима услуга.
Видиш ја сам на кол центру увек имао позитивна искуства, зато и питам.

Vecina u kol centru ili ne znaju odgovore,ili ne smeju da ih kazu.Zato narod treba da nagrne u njihove poslovnice i da razgovara sa njihovim sefovima.Druge nema,jer ako se ode pojedinacno,imaju telohranitelje pred vratima i nema sanse da se udje.

Back