USB TV FILM NO SOUND!!!

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
10.853
Да кренемо. Хтео сам да видим како изгледа када преко усб-а хоћу да гледам филм на телевизору. Генерално, слика је фантастична али нема звукааааааааааааа!
Просто филм функционише, иде, не кочи, не сецка али звука као што рекох нема. Телевизор ми не подржава мп4 формат па сам морао да скинем неки филм .ави да видим да ли ради и функционише.
Шта урадити да би звук постојао?

Да кренемо. Хтео сам да видим како изгледа када преко усб-а хоћу да гледам филм на телевизору. Генерално, слика је фантастична али нема звукааааааааааааа!
Просто филм функционише, иде, не кочи, не сецка али звука као што рекох нема. Телевизор ми не подржава мп4 формат па сам морао да скинем неки филм .ави да видим да ли ради и функционише.
Шта урадити да би звук постојао?

Pogledaj koji format audio zapisa podrzava taj TV. Moguce da ne podrzava recimo AC3, DTS...

Ne znate koje sam muke imao da sa PC prosledim preko optickog ili koaksijalnog digitalni audio signal na AV risiver. Sa stereo signalom sve ide laganica ali prava igranka pocinje sa surround zapisom.

Ja imam problema kod određenih audio formata, pogotovo ako je stariji rip u pitanju, moram da ga konvertujem u ac3 i tada radi. To je čest problem, ne mogu proizvođači da se pokupe sa svim tim silnim kodecima i formatima.

ma uopsteno nije mi jasno o cemu pisete ako se fajl vuce sa usba

Baš i ja gledam/čitam i ne kužim... Dakle vjerojatno je film skinuo sa neta. Treba vidjeti da li ima zvuk na kompu. Ako TV ne podržava taj format neka konvertira ili ponovo skine film (u formatu koji podržava TV). A neka provjeri da li je dobro uštekao USB. Zna se nekada desiti da ima slike ali nema zvuka.

ma uopsteno nije mi jasno o cemu pisete ako se fajl vuce sa usba

Ovo oko povezivanja PC i AV risivera nema veze sa temom.

Sto se tice USB i tipa audio zapisa itekako ima veze.

Audio zapis moze da bude u razlicitim formatima tj kodecima isto kao i video. Kod videa imas divx, xvid, x264... kod audio zapisa moze da bude AAC, mp3, AC3, DTS... Ako PC nema instalirane kodeke ili u ovom slucaju TV nema podsrku za neki kodek imas situaciju da nema tona iako ima slike.

Poslednja izmena:
Baš i ja gledam/čitam i ne kužim... Dakle vjerojatno je film skinuo sa neta. Treba vidjeti da li ima zvuk na kompu. Ako TV ne podržava taj format neka konvertira ili ponovo skine film (u formatu koji podržava TV). A neka provjeri da li je dobro uštekao USB. Zna se nekada desiti da ima slike ali nema zvuka.

Ovo bi mu bilo najjednostavnije resenje. Naravno ako uspe da pronadje RIP sa audio formatom koji njemu treba. I posto ima TV koji podrzava HD neka gleda da je video zapis u minimum 720p rezoluciji.

Problem je u kodiranju zvuka. Neki kodeci se plaćaju pa pojedini proizvođači TV-a (LG konkretno) ne žele da ih ubace u svoje plejere da ne bi plaćali licence. Svaki plejer za PC će pustiti zvuk ali neće svaki TV. Jedino rešenje je da nađeš film sa odgovarajuće kodiranim zvukom ili da na PC-ju prekodiraš zvuk.

Видео је .ави формата а што се тиче аудио, користи АЦ3 формат. Е сад, који то још формати постоје и који све програми постоје да тај ац3 пребацим у мп3, тј да ли би радио на мп3?

Видео је .ави формата а што се тиче аудио, користи АЦ3 формат. Е сад, који то још формати постоје и који све програми постоје да тај ац3 пребацим у мп3, тј да ли би радио на мп3?

mp3, DTS, AAC

Verovatno bi radio sa mp3. Probaj skini neki film koji ima zvuk u mp3 formatu. Isto vazi i za DTS, AAC. Probaj sve pa vidi sta radi a sta ne radi.

Probaj i sa tipom fajlova. Osim .avi imas i .mp4 .mkv(matroska)

A imas i razlicito kodiranje video zapisa divx, xvid, x264

Sto se tice programa za konverziju to ne znam.

Poslednja izmena:
Zasto kod mene kad hocu da prebacim muziku sa kompa na USB a sve je u mp3 formatu neku pesmu prebaci bez problema a neku nece, ima neko objasnjenje vezano za pojam NTFS..., windows mi na Nemackom pa nemogu da se snadjem

Нашао најзад са тв.

Video (upper to 1080p) - H.264(MKV, AVI, TS, M2TS, MOV, WMV, MP4, FLV)
-DIVX (AVI)
-MPEG1, MPEG2, MPEG4 (RM, VOB, MPG, MPEG, TS, M2TS)
-VC1
-WMV

Audio - MP3
- WMA
- AAC
- OGG
- WAV
- M4A

Е сад овако, пример. Имам филм у овом формату. The.Revenant.2015.DVDScr.XviD.AC3-ETRG
Филм ради, слика има али звук НЕ. Који програм да користим и како да наместим да би радило све?

Back