Usamljenost

Većina je usamljena, to je tužna bolest današnjice i razumijem ali dilema je bila dali su ljudi zbilja toliko usamljeni da pristaju na sve i svašta (osobe i odnose) samo da ne budu sami... :(
Pitanje očaja.
Nemam pojma čega.
Ja nemam partnerku i nisam usamljen niti očajan.Lepo mi je.
O pristajanju na sve i svašta nema ni pomisli.

Sama sam, ali ne i usamljena.
Uvek postoji nešto, imam ideje šta bih radila narednih dana, planiram šta ću sutra kad i ako se probudim... Šta znam, nešto ni kao dete nisam osećala usamljenost, nije mi teško padalo samovanje koje sam iskusila.
Sresti neku dopadljivu osobu kojoj se i sama sviđam je lepo,
ali baš nešto mislim:
Da takvih ljudi nema, opet bih znala šta da radim sa svojim vremenom ovde, ima dece, cveća i životinja, ima kreative, ima Foruma.
Izgleda da ne baratam dobro pojmom usamljenosti.
Jesam sama, ali nekako ne mogu da se setim trenutka kad sam bila usamljena.
df94120d204163858fd4.jpeg

...

Pa da, biti alone i lonely su odavno dva različita pojma.

Zapravo, nikad nisi sam. I ne treba žaliti čoveka koji u prodavnici ili gde bilo ode po svoje 'dobar dan'. Možda je njegovo malo, "jadno" 'dobar dan' veće i sadržajnije od hiljadu vaših večera, prepirka ili seksova.

Nikad nisi sam. Svuda su ljudi, na poslu, na ulici, u raznim školama ovoga i onoga, u avionu, kamionu.

Ali da, zbog takvih mišljenja dosta se trpi, trpelo se pre mnogo više, sada sve manje i, nadam se, manje.

Ne mislim da se bez seksa ludi ili da kad si sam ludiš. Za ludost je potrebna podržavajuća genetika, plus okidači. A okidači su traume. A trauma po porodicama bez ljubavi pun kofer.

Samoća naime pogađa i ljude u vezama i brakovima. Ne po pravilu, ima divnih parova s kojima ja uživam (nije to što mislite :mrgreen:)

Samoća ne bira po tome da li si ti sam ili nisi sam, rođače. :D Ona može da te rokne i među hiljadama.

Ljubav je naša lekcija. Treba da znamo kako da je damo i kako da je primimo. Jer ja sam negde došla do zaključka da postoje ljudi koji ne umeju da prime ljubav, to može biti iz mnogo razloga.

Poslednja izmena:
Većina je usamljena, to je tužna bolest današnjice i razumijem ali dilema je bila dali su ljudi zbilja toliko usamljeni da pristaju na sve i svašta (osobe i odnose) samo da ne budu sami... :(
Nazalost, to je nova normalnost. Ako neces u vezu posto-poto, smatraju da ti fali nesto u glavi. Mnogim curama je udaja ostvarenje svih zivotnih ambicija. A onda se osvijeste i uvide da su izabrale bukovu cjepanicu. No, iz straha sta ce reci ljudi, one ostaju u tim disfunkcionalnim zajednicama (namjerno ih ne nazivam porodicom).

Nazalost, to je nova normalnost. Ako neces u vezu posto-poto, smatraju da ti fali nesto u glavi. Mnogim curama je udaja ostvarenje svih zivotnih ambicija. A onda se osvijeste i uvide da su izabrale bukovu cjepanicu. No, iz straha sta ce reci ljudi, one ostaju u tim disfunkcionalnim zajednicama (namjerno ih ne nazivam porodicom).
Maaa.. i nije baš.
Evo.
Vi'iš gore šta sam napisao i ni jedna se nije javila tako daaa..to je to.
Ponuda traje do 15h.
Onda "zatvaram".

Pokušao.Dao šansu.Dosta od mene.

ovako postoji spisak....da je zanimljiva, da ga zabavlja, da je lepa, brizna, nezna a i otresita, kuckasta u isto vreme, da kuva, sprema, da je opustena a i da voli stiklice...da je avanturistickog duha i tradicionalnog, porodicnog vaspitanja....da drzi do svog izgleda, prirodna a da je tip top...da je tu i nije tu...da voli da se mazi ali ne previse...da hoce a nece...da je romanticna ali ne filmski romanticna...da zaradjuje ali da je skromna...da je strucna u seksu ali da je nevina...

onda te talasne duzine i sirine, hemija i fizika, citanje misli, telepatija...vatrometi...k.urac palac...
Naprotiv, ovo sve je suprotno, tj ovakve zahteve i očekivanja imaju žene, tj devojke, još uvek nezrele ali u najboljoj reproduktivnoj dobi, izuzimajući ovo voljenje štiklica, i nevinost, valjda.
Sve to one traže i žele od svog muškarca, a i još ponešto...
E, sad, sve će skočiti na ovo pominjane reproduktivne dobi i takav "šovinistički" pristup, ali nije to samo to, nego su te godine i najoptimalnije za nove početke, pune entuzijazma, ali i snage, kada mladost daje utisak da ništa nije previše daleko ni previše visoko, kada čovek ima i pravo, ali i vreme da napravi grške, kada svako djelo, i svako odelo, dobro stoji...
Često možemo da čujemo kako neka neće da se uda "...dok ne proživi..." što je sasvim ok, svako mlado biće želi da proživi i oseti razne užitke, čemu tu prigovoriti.
Ali da bi se proživelo, onako kako to se zamišlja, treba imati svašta nešto, a ponajviše novca koji ponajviše manjka tim osobama, u ogromnom broju slučajeva.
I tako, u želji da žive a ne da preživljavaju, mnogima život prolazi u preživljavanju, u besmislenom zaljubljivanju, u iščekivanju, u snivanju, umesto u osnivanju.
Zbunjeni tv reklamama i filmovima, izubljeni kao magarad u magli, lutamo i tražimo zadatu i obećanu sreću koju nikako da ostvarimao sa svojom Anđelinom, ili Bredom, ko šta već voli...

Нема никаквог лека за усамљеност...
pa kako nema. Promena načina života. Puštaš korenje među ljudima.
Ako misliš na usamljenost zbog nemanja partnera, usmeriš se na život, da budeš bolji, produktivniji, simpatičniji za žene, same će da dođu. I među ženama ima dosta onih koje traže ko bi ih zadovoljio i usrećio.
Samo je bzvz kukati.

pa kako nema. Promena načina života. Puštaš korenje među ljudima.
Ako misliš na usamljenost zbog nemanja partnera, usmeriš se na život, da budeš bolji, produktivniji, simpatičniji za žene, same će da dođu. I među ženama ima dosta onih koje traže ko bi ih zadovoljio i usrećio.
Samo je bzvz kukati.
Пуно се трудим да будем допадљив женама и ништа. Можеш да се трудиш до бесконачности, џаба ако нико ништа неће.

Ako je neko jako usamljen ne treba da ulazi u nove veze. Zbog usamljenost će pogrešiti.
Зато је усамљеност толико страшна, уништи се живот због тога.

Back