Usamljenost

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ta usamljenost je trenutno stanje, odnosno, nije mi ranije tako nešto rečeno. To me je podstaklo na razmišljanje o usamljenosti kao takvoj. Ne znam jel došlo do neke prevare, nikad ne kopam dublje o onog što ljudi sami žele da mi kažu.

Ma kakva crna prevara odma... Ali upada u oci nedostatak komunikacije pa otuda osecaj usamljenosti, prosto ljudima koji su fizicki zajedno makar bili muz i zena svakom ponaosob se desava trista svasta pocev od primarne porodice, posla, zdravlja i svako to podnosi na svoj neki nacin, nisu svi spremni u svakom trenutku da se otvore ili misle da ne bi trebalo time da opterecuju drugu stranu, dakle pricaju oni ovako ali se oseti ta neka odsutnost, povucenost pa cak i ta neka laz kad se postavi pitanje sta se desava pa bude ono nista. Sve u svemu ne treba non stop insistirati i juriti neki odgovor a opet ne treba ni cekati na isti predugo. Valja biti pametan i pustiti osobu da pridje i otvori se onda kad je ona spremna za to.

Uz popodnevnu kafu, kroz priču, drugarica mi kaže da je usamljena u vezi, iako je on tu, često su zajedno, sve funkcioniše, ali ipak.... Pa razmišljam nešto, da li su ljudi generalno usamljeni?
Da li je usamljenost rezervisana samo za samce ili ljudi budu usamljeni i u vezi?
Da li je veza loša ako se osećate usamljeno u njoj ili je to prosto normalno?

Zasto bi neko uopste bio u vezi u kojoj se oseca usamljeno?

Po meni je usamljenost psihičko stanje u koje se osoba povlači zbog njemu/njoj znanih razloga.
Trajanje usamljenosti zavisi takođe od psihičkog stanja individue tj. postizanja mentalnog balansa ili unutrašnjeg mira.
Takvo stanje može da bude dobro, jednostavno osoba iz jednog haosa i emotivnog nemira koji može biti izazvan bilo kojim životnim pitanjem
povlači se i prelazi u stanje mirovanja dok se ne pregrupiše, izanalizira situaciju i emotivni status i na kraju vrati nazad na front.

Back