Usamljenost

Great Cornholio

Početnik
Poruka
12
Kako se borite protiv usamljenosti?
Nemam prijatelje ni poznanike a pritom sam poprilično Introvertan.Dugo mi nije smetao takav način života i podnosio sam samoću jako dobro.Al' sad je ta samoća postala usamljenost i teško se borim sa tim.Svaki savet koji bi mi pomogao kako da se izborim sa tim je više nego dobrodošao.

Pa ne mozes da silujes nekog da te zabavlja ako vec nisi imao do sad poznanike za druzenje,nadji neki hobi ,vozi bajs ,batali te tripove da je bolje u drustvu

Usamljenost je gadna stvar. Kladim se da se većina nas nekad tako osjeća - ja takođe. Nekoliko forumaša ti je već predložilo da upišeš nešto (kurs, novi sport...) a možda bi mogao da probaš i sa volontiranjem. Ne znam gdje živiš i kakva su ti interesovanja, ali u tvom gradu možda ima neka volonterska organizacija u koju bi mogao da se uključiš. Malo ćeš izaći iz svoje zone komfora, osjećaćeš se korisno a i upoznaćeš nekoga sigurno.

Bavim se snowboarding-om,i posetio sam skoro sve najbolje ski resort-e u Evropi,tako da nije da nemam hobi ili da se ne bavim sportom

Individualni hobi / sport ti verovatno neće naročito pomoći sa ovim. Potreban ti je neki gde gde se ne može zaobići interakcija sa ljudima.
Misliš li da bi mogao da skupiš hrabrosti da kreneš npr. u školu salse?
Ili, ako je to previše, npr. za početak neki board-game klub?

Individualni hobi / sport ti verovatno neće naročito pomoći sa ovim. Potreban ti je neki gde gde se ne može zaobići interakcija sa ljudima.
Misliš li da bi mogao da skupiš hrabrosti da kreneš npr. u školu salse?
Ili, ako je to previše, npr. za početak neki board-game klub?
Slažem se s ovim. Poenta tog hobija bi bila oslobađanje/izlaženje iz zone komfora i kontakt s ljudima.

Kako se borite protiv usamljenosti?
Nemam prijatelje ni poznanike a pritom sam poprilično Introvertan.Dugo mi nije smetao takav način života i podnosio sam samoću jako dobro.Al' sad je ta samoća postala usamljenost i teško se borim sa tim.Svaki savet koji bi mi pomogao kako da se izborim sa tim je više nego dobrodošao.

Da bi ti neko dao neki savet, morao bi bar nešto malo više da zna o tebi. Ne moraš reći odakle si, ako ti je do privatnosti. Evo, koliko godina imaš?

Back