Уругвај - Гана - Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

• Začetnik teme Začetnik teme SQUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ко???

• Уругвај

• Гана

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ok, u svakom slucaju nacin na koji je Urugvaj dosao do polufinala nije sportski.

Na tvoje pitanje: Naravno da bi se radovao, jer "moja" reprezentacija je u pitanju al i dalje bi bilo sramota na koji nacin smo dosli do pobede.

Gledaj ovako, Nemci su se pravili ludi na čist gol engleza, Argentinci na neregularan gol Teveza itd.

Čisto da napravimo jednu paralelu: recimo, u košarci u onim čuvenim penal-završnicama, igrači namerno prave faul, ako ekipa ima tri poena prednosti, da ne bi primili trojku u zadnjim sekundama, već da igrač šutira dva slobodna bacanja. A toga ima u mnogim tesnim utakmicama.
Koja je razlika između toga i ovoga, kad igrač namerno igra rukom da bi sprečio gol i daje protivničkom timu penal, pri tom, što reče Mile Rd 8 gore, biva isključen, sve po pravilima?

Viteštva u sportu odavno nema, prijatelju, nema ga već decenijama, ne kapiram zašto to tek sad otkrivaš ;)

Нема ничег срамотног у томе... Није он крив што се Гијан испуцао довољно пенала на првенству, а сад кад је најбитније пречка...

Pa da li ti razumes da ovaj nije igrao rukom, lopta bi usla u go. 5sec nakon nastavka utakimice sudija bi svirao kraj i Gana bi isla dalje. Ovaj sto je promasio je bolid, al Suarez je dokazao koliko su neki spremni nisko da padnu... Iskreno se nadam da Urugvaj nece otici u finale i da ce na isti nacin ispasti...

Gledaj ovako, Nemci su se pravili ludi na čist gol engleza, Argentinci na neregularan gol Teveza itd.

Čisto da napravimo jednu paralelu: recimo, u košarci u onim čuvenim penal-završnicama, igrači namerno prave faul, ako ekipa ima tri poena prednosti, da ne bi primili trojku u zadnjim sekundama, već da igrač šutira dva slobodna bacanja. A toga ima u mnogim tesnim utakmicama.
Koja je razlika između toga i ovoga, kad igrač namerno igra rukom da bi sprečio gol i daje protivničkom timu penal, pri tom, što reče Mile Rd 8 gore, biva isključen, sve po pravilima?

Viteštva u sportu odavno nema, prijatelju, nema ga već decenijama, ne kapiram zašto to tek sad otkrivaš ;)

Celo ovo prvenstvo je puno sudijskih gresaka, i to sto Englezima nisu priznali cist pogodak je strasno...

A paralela ti je losa. Jer u ovom slucaju da Suarez nije igrao rukom lopta bi USLA u go, a ono sto ti pricas su samo hipoteticke stvari... Tj, prave faulove da ne bi slucajno primili.

Poslednja izmena:
Вероватно и сам знаш у каквим смо односима са њима, а и то је земља педера и наркомана...поред свега тога, навијао сам да Бразил освојио ово СП, и жао ми је што су их избацили ''Низоземци''!!!
А и никада нисам готивио њихову репрезентацију...

Никад нисам размишљао националистички кад је у питању холандска фудбалска репрезентација. А то за педере и наркомане је можда само предрасуда. Рецимо тамо је легалан и абортус а Холанђанке су међу најређима које абортирају у свету. То што се педери, наркомани и ***** јавно експонирају не мора да значи да их процентуално много има.

Међутим Низоземци су ми заиста мрски, за разлику од Холанђана.

Pa da li ti razumes da ovaj nije igrao rukom, lopta bi usla u go. 5sec nakon nastavka utakimice sudija bi svirao kraj i Gana bi isla dalje. Ovaj sto je promasio je bolid, al Suarez je dokazao koliko su neki spremni nisko da padnu... Iskreno se nadam da Urugvaj nece otici u finale i da ce na isti nacin ispasti...

Pa boldovano ti je odgovor zasto je morao to da uradi, a i to bi uradio SVAKI igrac. Refleksna reakcija.

Celo ovo prvenstvo je puno sudijskih gresaka, i to sto neglezima nisu priznali cist pogodak je strasno...

A paralela ti je losa. Jer u ovom slucaju da Suarez nije igrao rukom lopta bi USLA u go, a ono sto ti pricas su samo hipoteticke stvari... Tj, prave faulove da ne bi slucajno primili.

Prave NAMERNE faulove, to je ključna reč ;)

Hm, ne, prijatelju, nije strašno to što Englezima nisu priznali gol, niti što su Argentini priznali...nego što su Nemci i Argentinci reagovali takođe nesportski. Luis Fabijano, takođe. Sve su to, osim što su sudijske greške, nesportski potezi.

Никад нисам размишљао националистички кад је у питању холандска фудбалска репрезентација. А то за педере и наркомане је можда само предрасуда. Рецимо тамо је легалан и абортус а Холанђанке су међу најређима које абортирају у свету. То што се педери, наркомани и ***** јавно експонирају не мора да значи да их процентуално много има.

Међутим Низоземци су ми заиста мрски, за разлику од Холанђана.

Ја јесам, никада их нисам волео...
И ја мрзим више ''Низоземце''...

Idemoooooo Ursuzi
Urugvaj moj favorit od pocetka prvenstva ;)
Forlan igrac ipo, Alvaro Pereira jedno od najprijatnijih iznenadjenja turnira.
Stvarno Urugvaj ima jednu respektabilnu ekipu ( Forlan, Suarez, Fereira, Lugano, Lodeira, Abreu........) i videlo se jos u grupi da imaju potencijal i kvalitet da daleko doguraju.

Voleo bi finale Urugvaj - Paragvaj ;)
Inace sto se mene tice samo da neka evropska ekipa ne osvoji trofej i ja sam srecan, a sad ko ce osvojiti dal Urugvaj, dal Paragvaj il dal Argentina manje-vise svejedno i ako neko od njih osvoji bice mi bas drago.

Ma daj, da je neko kojim slucajem tako nama uskratio go rastrgao bi ga... Urugvaaj zasluzuje da izgubi!!!!

Nije on nikome uskratio gol. Gana je imala penal, ali *** Gijan se u*ro...
Sutiranje penala je cisto psihicka stvar, narocito kod fudbalera koji su loptu sutnuli 1000000 puta u zivotu. Ljudi nekad nisu svesni koliko je gol veliki i koliko je 11m blizu, dobar sut i golman nema nikakve sanse, cak i ako se baci na dobru stranu. Tako da je Gana imala ogromnu sansu za pobedu.
Nisam fan Urugvaja, a narocito ne Suareza, tako da mislim da realno gledam na tu situaciju. Smem da se kladim da Gijan na treningu moze da sutira penale 10 od 10 ali u ovako vaznom trenutku potrebna su muda. Penal je po meni veca sigurica nego neke situacije 1 na 1 sa golmanom u igri. Tako da mislim da Gana nije ostecena u toj situaciji...

Zao mi je Gane. Mi nikom nismo poklonili prolazak u 1/8 finala. To sto je nas vodio retardirani Antic, pa su mu glavni igraci protiv Gane bili invalid (fizicki i mentalni) Milijas i penzioner Stankovic to je druga stvar. Rajevac je procitao nasu igru i blokirao je Krasica i Jovanovica, a ostavio je prostora onoj dvojci sabana da kao nesto kombinuju na sredini terena.
Inace sam predpostavio da ce Urugvaj ici dalje. Jednostavno Forlan je odlican igrac i to je pokazao sinoc.

Ja ne znam da li ovi što pričaju kako je Gana oštećena igranjem rukom Suareza to pričaju ozbiljno ili se šale.
Gana bi bila oštećena da je Suarez igrao rukom a pritom ostao na terenu ili da sudija nije svirao penal, kao u slučaju Irske na primer.
Ovako, igrač je dobio crveni karton i time sebi i timu učinio medveđu uslugu jer je dobio suspenziju za naredni meč, dok je Gana dobila najbolju priliku koja se može dobiti u fudbalskoj utakmicu i priliku da, ponovo, dobije utakmicu na penal.
Čitavo prvenstvo se provlače kroz iglene uši i zahvaljući tuđoj nesreći, sa njihovom defanzivnom taktikom i zahvaljujući penalima, i ovo im je bio kraj puta koji je po meni trebao mnogo ranije da se desi...
Urugvaj je bio dominantniji i mnogo bolji protivnik i zasluženo ide dalje.

Bravo za Urugvaj.....Ganu su penali i doveli ovde,penali su ih i poslali kuci.sasvim prosecna reprezentacija kojoj se posrecio i zreb,dobili nas ocajne,sa Australijom bod preko penala,izgubili od Nemaca,isto takve prosecne Amere dobili tek posle produzetka...i ovo im je istorijski uspeh...kazete nisu imali srece..zar ih je malo sluzila do sada...po meni je Urugvaj imao izglednije prilike za gol od Gane pa ni njih nije htelo...Bravo za Urugvaj :ok:

Ja ne znam da li ovi što pričaju kako je Gana oštećena igranjem rukom Suareza to pričaju ozbiljno ili se šale.
Gana bi bila oštećena da je Suarez igrao rukom a pritom ostao na terenu ili da sudija nije svirao penal, kao u slučaju Irske na primer.
Ovako, igrač je dobio crveni karton i time sebi i timu učinio medveđu uslugu jer je dobio suspenziju za naredni meč, dok je Gana dobila najbolju priliku koja se može dobiti u fudbalskoj utakmicu i priliku da, ponovo, dobije utakmicu na penal.
Čitavo prvenstvo se provlače kroz iglene uši i zahvaljući tuđoj nesreći, sa njihovom defanzivnom taktikom i zahvaljujući penalima, i ovo im je bio kraj puta koji je po meni trebao mnogo ranije da se desi...
Urugvaj je bio dominantniji i mnogo bolji protivnik i zasluženo ide dalje.
A zasto je morao? A kako su zabari osvajali prvenstva?Pa, mi smo se kvalifikovali na ovo prvenstvo jer smo imali srece. Znaci i mi smo morali ranije da puknemo.
Prestanite da se*rete. To sto mi nismo prosli dalje to ne znaci da Gana nije zasluzila da ide dalje.

Back