Bez tela i te kako mozes osuditi nekog za ubistvo. A rasprava o dordju i njegovoj ludoj kevi je bila ta da je ona i priznala ubistvo, da su nadjeni tragovi krvi decaka na lopati ili sta je vec bilo u pitanju....
Kako mozes? PA pogledaj malo filomove, u dosta filova na tu temu mozes da dobijes odgovor... Al npr. Zamisli da ja hocu da ti smestim ubistvo. Izvadim sebi 700ml krvi neposredno pre nego sto pocnem da sprovodim plan, unakazim stan da je bila premetacina, i dobro lupam da komsije cuju, pre toga sam tebe pozvao. Pre nego sto ces ti doci prospem svu krvi nestanem. Panduri dodju zateknu tebe bez tela. Dokazi da nisi nista uradio....
Pricas gluposti...
Majka jeste priznala, pa povukla priznanje...
Ja ovde ne pricam o onome sto je tebi iz nekog razloga logicno, vec pricam o sudskoj praksi u kojoj je nemoguce da optuzis nekog za ubistvo bez tela, a sa onako malo dokaza da je osoba za ciju se smrt neko tereti stvarno mrtva (kao u slucaju sa Djordjem)...
Pronadjena krv nije nikakav dokaz da je neko umro, osim ako to nije dovoljna kolicina krvi bez koje covek ne bi mogao nikako da prezivi..,
Malo okrvavljena lopata nije nikakav dokaz, jer moze da se radi o obicnoj posekotini...
Da su mogli da je optuze, njeno priznanje i povlacenje priznanja ne bi nista znacilo...
Pa ako predjes ulicu van pesackog, zaustavi te pandur i pretresom utvrdi da imas pistolj, sigurno te nece teretiti samo za prelazak ulice van pesackog vec za obe stvari.
I tebe su uvek kaznili kada predjes van pesackog prelaza?
Ti ocigledno ne kapiras o cemu pricamo...
Uros sigurno nije optuzen samo za napdan na coveka, tj pandura....
Ma ti tako sa babom raspravljaj... Ja sam pitao da li moze da se vidi tekst optuznice, jer me bas zanima da li je 10 godina dobio zbog nanosenja teskih telesnih povreda ili pored toga za jos neka krivicna dela... Uopste me ne zanima sta ti vidis u kugli ili kartama, vec samo sta pise u optuznici...
A kakve veze ima dal sam ja presao van pesackog? Jesam, i predjem barem 2 puta na dan. Al postoji jedan fazon, ako je jos uvek vazeci. Ulicu mozes da predjes van pesackog ako na rastojanju vecem od 150m nemas obelezen pesacki prelaz....
Ako te bas zanima, pre par meseci me je pandur njakao 45min jer sam pesacki prelaz ( tj nije bio ni pesacki vec trotoar koji deli dvoriste na dva dela ) presao a imao sluske u usima.....
Pa poenta je bila u tome da ti na neki najbanalniji nacin kazem kako se ne kaznjava svako krsenje zakona...
A covek moze biti u civilu koliko hoce. Ako je na duznost kakve veze ima sta nosi na sebi?
Kada kazem da je bio u civilu, mislim na to da nije bio na duznosti. Ne mislim na leptir masne, kosulje ili uopste odecu...
A kako ja da zanm sta pise u optuznici? Jesi li je ti video? Eto zamisli da ga terete za 8 stvari. Napad na sluzbeno lice, nanosenje teskih telesnih povreda, napad se predumisljajem ( a mogu jer je maskiran bio i veoma lako mogu i to da mu nakace ), unosenje pirotehnickih sredstava na utakmicu, koriscenje istih na utakmici, vandalizam..... Jel i dalje mislis da je 5.5god Ok?
Kazes da ne znas sta pise u optuznici, a opet tvrdis da ga terete za gomilu stvari...
Ja ne znam sta pise u optuznici. Zbog toga i pitam. Ne bih da glumim baba Vangu kao ti...
Nema sumnje u to da je on prekrsio vise zakona, ali je pitanje sta je u optuznici... Za sta je on tacno dobio 10 godina (onomad)...
Koliko je to tesko da se ukapira?